שתף קטע נבחר
צילום: הילה דוד

נשים עובדות כבר לא מסתפקות במועט

השבוע התקיים יום האשה - ויש במה להיות גאות. יותר ויותר נשים לא מסתפקות בתנאים פחותים ומחפשות עבודה שתתאים להן. אבל יש עוד הרבה לעשות שכנשים מרוויחות כ-26% פחות בהשוואה לגבר באותה המשרה

השבוע התקיים יום האשה - ויש במה להיות גאות. לפני כחצי שנה, כשתנאי העבודה של כרמית, בת 24, הורעו, היא החליטה לא להתפשר ולצאת לחיפוש אחר עבודה טובה יותר. אמה, ורד, בת 44 מאזוּר, החליטה לקפוץ על ההזדמנות בעקבות בתה ולשפר בעצמה את מקום עבודתה ואת תפקידה. שתיהן עשו מנוי אצלנו ב-AllJobs, כשהודות לסבלנותה של הבת, היא השקיעה יותר בחיפוש ומצאה לא רק לה, אלא אף לאמה, עבודה חדשה. פעם זה לא היה קורה.

 

 

שתי הנשים האמיצות האלה, שהחליטו לקחת אחריות על חייהן ולחפש להן תפקיד שיאתגר אותן ויגרום להם נחת. בסופו של דבר, שתיהן מצאו, בהפרש של עשרה ימים זו מזו.  עד לפני דור אחד, זו הייתה תמונה כמעט בלתי אפשרית: אם ובתה מחליטות יחד שנמאס להן מעבודותיהן הנוכחיות ויוצאות יחד לחפש עבודה מתאימה ונעימה יותר. ראו כמה התקדמנו - אך הדרך עוד ארוכה.

 

הנתונים היבשים מראים בתרגיל חישובי פשוט כי אם שיעורי ההשתתפות של נשים בשוק העבודה היו זהים לשל הגברים - כ-277 אלף נשים נוספות היו מצטרפות לכוח העבודה. אם לא הייתה מתקיימת כל סוג של אפליה - גלויה או סמויה - בין המינים, המשמעות הייתה עלייה של כ-58% בשכר החודשי הממוצע של נשים (עד לרמה הזהה לזו בקרב גברים). שילוב מכלול תהליכים אלה היה מביא לכך שהנשים (והמשק) היו נהנים מתוספת הכנסה של כ-82 מיליארד שקל בשנה, שהם כ-13% מהתוצר.

 

אז נכון - נשים משתכרות פחות מגברים, ונתקלות ביותר חסמים. ובכל זאת, יש כמה נשים שקוראות תיגר על הנתונים ובכל זאת מתעקשות שמגיע להן לעשות מה שהן אוהבות, ולמצוא סיפוק בעבודה בכל גיל. נשים כמו ורד וכרמית.

   

נשים עובדות

אין ספק שהמהפכה הפמיניסטית תלויה הרבה בחינוך, ואמא אמיצה גורמת גם לבתה להיות כזו. כששאלתי את ורד מה לדעתה מיוחד כל כך בסיפור שלהן היא אמרה לי ש: "קודם כל, זה ששתינו יצאנו לדרך חדשה ביחד. אמא שלי, שהיתה גננת, היתה מהבודדות בסביבה שעבדו כשאני הייתי ילדה. היום כל הבנות בדור של כרמית כבר נולדו לעולם שבו האמהות שלהן עובדות".

 

גם היום לא קל להיות אישה עובדת, אומרת ורד. "הפער בין גברים לנשים בשכר מרגיז אותי. אני עובדת בחברה לציוד מכשור ובקרת חשמל. העבודה שלי מאוד אינטנסיבית, אני משתמשת בהרבה מאוד תוכנות, כולל הנהלת חשבונות בסיסית, וקשורה להרבה אלמנטים של עבודה בחברה. אני בטוחה שגבר היה מרוויח על זה יותר".

 

ורד כמובן לא טועה, המספרים מדברים בעד עצמם גם כאן: לפי סקר של עוקץ מערכות, פערי השכר בין נשים וגברים גדלו בשנה האחרונה. בשנת 2008 עמד הפער על 25.3%. בישראל 2009 פער השכר הממוצע בין משכורת של אשה וגבר הנושאים במשרה זהה, עומד על 26.02% לטובת הגבר.

 

דרך אחת להתמודד היא לעשות צעדים אמיצים ולא להסתפק במועט.

 

הכותבת, רויטל הנדלר, היא מנכ"ל AllJobs דרושים .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ידי הנשים כבר לא קשורות
צילום: index open
מומלצים