אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

טור אישי

אילוסטרציה צילום: jupiter
אילוסטרציה צילום: jupiter
 


 
 
 
 
הפעם האחרונה שהחלפתי לו חיתול, הפעם האחרונה שהשקיתי אותו חלב מבקבוק, הפעם האחרונה שעשיתי לו אמבטיה, הפעם האחרונה שהוא הרשה לי לראות אותו עירום במקלחת או לתת לו יד ברחוב"
 
 
 
 
 
 


אפליקציה לאיתור אתרים במהירות
  צילום: גבי מנשה

 

מתי התינוק שלי הפך לגבר?

הוא מסרב לענות לשמות החיבה שהדביקה לו כשרק נולד, הוא כבר לא צריך שתשטוף לו תפוח וכבר לא צריך שיבדקו לו את המחברות. ענת לב-אדלר, אמא מתבגרת, גונבת נשיקות מבנה (בלי שחבר'ה יראו כמובן) ונפרדת מהילדוּת

ענת לב-אדלר
פורסם: 17.03.10, 07:30

הבן שלי עומד מול מדף הדאודורנטים בפארם השכונתי ומרחרח את ההיצע הגברי, לאחר שבדרך לכאן הודיע שלמשחק הכדור הבא הוא מופיע בבתי שחי מצויידים היטב. אני עומדת במרחק בטוח, מנסה לצמצם את חריצי העיניים וללכוד את הדמעות.

 

הטור הקודם בסדרה:
"מכרנו את חוק המטפלות בנזיד עדשים" / ענת לב-אדלר
"למרות תקדים ורד פרי, למרות הפסיקה של העליון ולמרות שהיה נדמה שהנה, אנחנו שם - לא צעדנו ולו צעד אחד קדימה", קובעת בעצב ענת לב-אדלר ומבכה את גורלו של מעמד הביניים במדינת ישראל
לכתבה המלאה

תנצרי את הרגע, אני מדברת לעצמי בלחש, התינוק שלך עולה על השביל להתבגרות. תזכרי אותו, עומד כאן, בבגדי הספורט הבהירים ובמבט מרוכז, משתדל לבחור בין סטיק לרול, בין ניחוח עצי לאלמוגי. האם הוא מבחין בתתי-המסרים שמנסות להעביר חברות התמרוקים, באמצעות אריזות קשוחות ולוגואים נחושים?

 

"לא את זה", אני מבטלת את המיכל השלישי שהוא מגיש לי. "יש בזה אלומיניום". והקודם היה זול מדי וזה שאחריו גברי מדי. "אמא, את בכלל רוצה שאני אקנה דאודורנט", הוא מדייק לפתע את ליבת ההתנגדות שלי, ואני ממהרת לאשר את הסטיק השחור של חברת הספורט המובילה.

 

בכפותיו העדינות והממהרות לצמוח הוא מחבק את הפריט המרובע כעדות פומבית לניצני גבריותו. "ניקח את זה", אני מחליטה ומניחה יד על כתפיו בדרך לקופה. הוא מגרש את המחווה הפגיעה שלי, את הניסיון להיאחז ברגע הדחוס וסוקר כלוויין מבוהל את הסביבה. "השתגעת? יכול להיות כאן מישהו מהכיתה". אני מוותרת ונושמת עמוק בדרך לקופה.

 

טרדות הקיום ובהלת היומיום לא תמיד מאפשרות לנו לעצור ולאסוף משבילי חיינו את הסיטואציות השבירות הללו. יש המון דברים שאנחנו עושים עם הילדים שלנו או למענם, בפעם האחרונה, אך מצליחים לסמן אותם או להכיר בהם, רק בחלוף הזמן:

 

הפעם האחרונה שהחלפתי לו חיתול, הפעם האחרונה שהשקיתי אותו חלב מבקבוק, הפעם האחרונה שעשיתי לו אמבטיה, הפעם האחרונה שהוא הרשה לי לראות אותו עירום במקלחת או לתת לו יד ברחוב. הפעם האחרונה שהוא קרא לי לסדר איתו את הילקוט, הפעם האחרונה שלקחתי אותו לבית הספר, והפעם האחרונה שהוא הסכים שאדביק ללחייו נשיקות קולניות (אבל כאלה אני עוד גונבת, באלימות ובסתר, בתוך חדרים סגורים ובלי קהל).

 

הוא כבר לא עונה לי כשאני קוראת לו בשמות החיבה השגורים בפינו מאז שהיה תינוק (אלא אם כן אני זוכרת להשתמש בהם רק בנוכחות המשפחה הגרעינית), הוא כבר לא מבקש שאשטוף לו תפוח, אלא הולך ולוקח בעצמו, הוא כבר לא צריך שאבדוק לו את המחברות, את הספרים, את הכנת השיעורים. ואני פתאום מרגישה כל כך לא נחוצה. מיותרת כמעט.

 

אבל הוא עדיין צריך אותך במישורים אחרים, אני ממהרת להרגיע את עצמי בשיחות התכופות שאני ועצמי מנהלות במקלחת (מטכ"לית, 4 דקות, הילדים לא מרשים לבזבז מים) ומעבירה בראש את הדיבורים על חבורות הבנות והבנים בכיתה ה'-3, את ההתייעצויות לגבי נבחרת הכדורגל, הלבטים האם להשתתף או לא במסיבת שישי הראשונה.

 

אני נרגעת, מבינה שכל מה שאני צריכה זה להמשיך להיות שם בשבילו, לאהוב ולקבל. להמשיך ללוות, להתבונן, להציב תמרורי אזהרה, להציף שאלות, לסמן גבולות, לחדד מצבים, להקשיב לדקויות, לזהות מצוקות, לתווך רגשות. פשוט להיות ולהושיט לו מתוך תמנון הזרועות האמהי את זו לה הוא זקוק בכל רגע נתון.

 

"שלא תאחר את ההסעה", אני קוראת אליו בשבע שלושים וחמש וכאשר עדיין נשמעות חבטות כדור הסל על קיר החדר, אני מוצאת את עצמי עומדת מולו ומזרזת (יש! עדיין לא פוטרתי מתפקיד השוטרת!).

 

"קדימה, מתוק שלי, שלא תפספס", אני מאיצה ומחבקת אותו מאחור, מצמידה שפתיים של בוקר לעורף המתרחב ושואפת אותו אלי. האף מרחרח וכבר לא מזהה את ניחוח הגוף המוכר. פס הייצור של התמרוקים התעשייתיים גזל ממני את דוק הניחוח הילדותי, שהיה פס הקול של חיי.

 

"כבר שמת דאודורנט?"

"בטח, היום יש משחק", הוא מחבק את הכדורסל וממהר להשיג את השעון.

 

  • ענת לב-אדלר, עיתונאית ועורכת, מחברת סדרת ספרי המתנה בהוצאת "ידיעות ספרים": "סודות של משפחות מאושרות", "סוד השפע", "סודות של אמהות עובדות" ועוד. 
  •  

     


    תגיות: טור אישי | אמא | נוער

     

    תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

     
     


     
    חדשות
    דעות
    ספורט
    כלכלה
    צרכנות
    תרבות ובידור
    מחשבים
    בריאות
    ירוק
    יהדות
    תיירות
    רכב
    אוכל
    יחסים
    רכילות
    וידאו
    הוט
    רשת
    כלכליסט
    משחקים
    מקומי
    קהילות
    אינדקס
    לאישה
    לימודים
    דרושים
    ynet-shops
    ynettours
    winwin
    בעלי מקצוע
    ביגדיל
     

    אודות ועזרה
    כתבו אלינו
    עזרה
    מדיניות פרטיות
    תנאי שימוש
    מפת האתר
    ארכיון
    לאתר הסלולרי
     
    אודות האתר
    RSS
    הפוך לדף הבית
    ynet בסלולר
    ניוזלטרים
    פרסמו אצלנו
    ערוצי תוכן
    חדשות
    כלכלה
    ספורט
    תרבות
    בריאות
    מחשבים
    נופש
    Xnet
    יהדות
    דעות
    צרכנות
    תיירות
    אוכל
    רכב
    בעלי חיים
    קטלוג אופנה
    יחסים
    קהילות
    אנציקלופדיה
    Israel News
    ירוק
    לאשה
    דילים
    כולסטרול
    כלכליסט
    בלייזר
    Go
    מנטה
    משחקים
    mynet
    זולי הקיפוד
    מוסכים
    כלים ושירותים
    קניות
    מניות
    דרושים
    מחירון רכב
    דירות להשכרה
    קופונים
    מחירון דירות
    רכב חדש
    דירות למכירה
    לוח רכב
    יד שניה
    בעלי מקצוע
    מפות
    עברית.evrit
    מחירון שיפוצים
    דירות חדשות

    בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
    as34-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©