שתף קטע נבחר

אילת על הצלחת: מסעדות מומלצות

אילת פותחת את עונת הקיץ ולטובת המוני בית ישראל שיסתפקו רק בלינה וארוחת בוקר, יצאנו למפות את המסעדות שלחופי הים האדום: נכון שמבחינה קולינרית העיר תקועה חזק בשנות ה-80 המוקרמות , אבל יש גם מקומות שיגישו לכם מנות בשר מצוינות, סושי כמו בעיר הגדולה, דגים טריים על האש וגם פלאפל. כפי שפורסם במוסף "מסלול" של "ידיעות אחרונות"

מסעדות, מה לעשות, הן לא הצד החזק של אילת: אופנות שחלפו ונעלמו לפני שני עשורים בגוש דן, הן עדיין שיא המודה בעיר הדרומית בישראל; הטרנד הבריאותי טרם הפציע לחופי ים סוף ונחלי השמנת עדיין זורמים ומפעפעים בקונכיות ההגשה במפלט האחרון.

 

ובכל זאת עם ישראל מציף את הטיילת, ובופה הבוקר של המלון מחזיק בקושי עד רבע לצהריים. כדי שלא תסתובבו בחופים על בטן ריקה, ליקטנו את המקומות המוצלחים בעיר, חלקם מיתולוגיים. ברוב המקומות יש מנות שמתאימות לכל המשפחה, ויש אפילו המלצות על תפריט ילדים ועל סולם מחירים, כדי שתוכלו להחליט מראש לאן הולכים.

 

שיקאגו

אתם קרניבורים חסרי רחמים? זה המקום לחשוף שיניים טוחנות. שיקאגו היא מסעדת בשר כשרה, שנפתחה בשנה האחרונה במתחם הילטון מלכת שבא. לטעמנו, המנות הראשונות, הסלטים והפתיחים הם קצת בזבוז עבור סועדים שניחנו בקיבולת מוגבלת. עדיף להתמקד בעיקריות: אנטרקוט, סינטה ופילה מאיכות לא רעה וגם המבורגר עסיסי. המנות מלוות בהום פרייז נחמדים ואפילו הקינוחים עומדים יפה באתגר הכשרות ומפגינים רמה טובה.

 

לילדים: המבורגר או צ'יקן נאגטס.

מנה מומלצת: מיקס-גריל זוגי, שייתן לכם אפשרות לטעום נציגות מרוב התפריט.

אווירה: העיצוב המסוגנן והמוקפד ומסכי המגע ליד כל שולחן יוצרים חוויה מעודכנת.

מחיר: בינוני-גבוה.

כתובת: שיקאגו, הילטון מלכת שבא, החוף הצפוני, טל' ‭.08-6306687‬

 

אגאדיר 

כאן תמצאו מנות שהולכות על בטוח. אגאדיר היא מפלטם של הנופשים באילת שרוצים ללכת על המוכר והבטוח ולהימלט ממסעדות אילתיות שתקועות אי-שם בשנות ה‭80-‬ המוקרמות. באילת מכונה המסעדה אגאדיר ריזורט, והיא מעוצבת לעילא, עם רצפות מצוירות ושירותים שנראים כמו ספרייה. בגזרת ההמבורגרים תמצאו פה סוגים שונים ומגוונים, כולל שפע תוספות: חצילים, פלפלי חלפניו חריפים, אננס, כמהין, גווקאמולה ועוד.

 

לילדים: המבורגר קטן של 120 גרם ‭39)‬ שקלים) או לחילופין, בייבי אגאדיר - שלישיית המבורגרים קטנים עם תוספות משתנות ‭54)‬ שקלים) שאפשר לחלוק עם עוד ילד או שניים. מנה מומלצת: המבורגר אנגוס. לוקח את כולם בסיבוב.

אווירה: תל-אביב זה כאן.

מחיר: בינוני.

כתובת: אגאדיר ריזורט, קאמן ‭,10‬ החוף הצפוני, טיילת המלך שלמה, טל'‭.08-6333777


ללכת על בטוח. המבורגר (צילום: index open)

 

יושידה 

הסושי מצוין, המחיר סביר ויש מרק תירס לילדים. הסושי של יושידה, מסעדה ותיקה באילת, פשוט מצוין, ומחירו סביר. יש פה מבחר מגוון: מסושי פשוט ולא מתוחכם עם טונה או סלמון ואבוקדו, ועד יצירות מורכבות כמו מאקי סלמון וגבינת שמנת, או פוטומאקי עוף טריאקי.

 

לילדים: אם הילדים (או ההורים) לא מסתדרים עם סושי, יש בתפריט מאכלי אורז ואטריות, שיפודוני עוף ודג, סלטים, גיוזה, והלהיט הבלתי מעורער בקרב יצורים שגובהם מתחת למטר ועשרה - מרק תירס.

מנה מומלצת: אינארי סלמון סקין.

אווירה: לא מכופתרת. מלצרים נכונים לעזרה.

מחיר: בינוני.

כתובת: יושידה, שדרות התמרים ‭,2‬ בכניסה למרכז שלום, טל' ‭.08-6371962‬

 

וונגס גריל 

מסעדה יקרה, שמשלבת מנות מהמזרח הרחוק עם עליזות קליפורנית. אם אתם אוהבים מנות ששוחות ברטבים מתקתקים ושמשלבות פירות עם העיקריות, וונגס גריל, השייכת למלון רויאל ביץ‭,'‬ תספק את הסחורה. התפריט מדלג בין כמה מטבחים אסיאתיים - יפניים, סיניים ותאילנדיים. חסרונה הגדול של המסעדה נעוץ בתמחור הגבוה מדי שלה. במנות הראשונות, למשל, תמצאו מדליוני כבד אווז ברוטב דובדבנים, פטל אדום ולמון גראס ב‭114-‬ שקלים, גיוזה ממולאים בעוף ומתובלים בג'ינג'ר וברוטב סויה ‭56)‬ שקלים‭,(‬ או שיפודי עוף טריאקי ‭66)‬ שקלים‭.(‬ מחירי העיקריות נעים בין 82 ל‭112-‬ שקלים, ועל תוספת תיאלצו לשלם בנפרד ‭33)‬ עד 42 שקלים).

 

לילדים: התפריט אינו מיועד לילדים שמרנים, אבל אפשר אולי להסתדר עם אטריות מוקפצות בשילוב ירקות או עוף.

מנה מומלצת: קרפ ירוק במילוי קונפי ברווז.

אווירה: מתוחכמת אך לא מאיימת.

מחיר: יקר.

כתובת: וונגס גריל, טיילת רויאל ביץ‭,'‬ החוף הצפוני, טל' ‭.08-6368989‬

 

בני הדייג

הדגים בגריל והחריימה טריפולטאית ברוטב חריף-אש. לפני כשנה הגיעה הדגייה של בני רבה גם לאילת והתמקמה בצמוד למלון הנסיכה בעיר. השירות כאן קצת מזגזג, אבל בהנחה שתיפלו על המסעדה ביום טוב, תוכלו ליהנות כאן משפע גדול של סלטים לפתיחה, חריימה טריפוליטאית ברוטב אדום וחריף, ודגים שונים בגריל ובתנור (מוסר, לברק, פרידות‭.(‬

 

לילדים: תמיד אפשר למצוא סטייק פרגית או חזה עוף לילדים שלא מוכנים להכניס דג לפה.

מנה מומלצת: לוקוס בתנור.

אווירה: כמו שיפודייה, רק בדגים.

מחיר: בינוני-גבוה.

כתובת: בני הדייג, צמוד למלון הנסיכה, טל' ‭.08-6365591‬


הכי טוב בתנור. לוקוס (צילום: ירון ברנר)

 

המחבוא של אדי

אין מסעדה כה שנויה במחלוקת באילת כמו המחבוא של אדי. האילתים מתים עליה וסבורים שהיא פאר היצירה הקולינרית. לעומתם, תיירים אנינים, שמזהים במנות (היקרות)‬ רכיבים שמקורם במקפיא, או בקופסת שימורים - יושבים משתאים מול מנות הטובלות באמבט שמנת מוקרמת ובוהים בצלחת במבט הלום. אלה גם אלה סבורים שמדובר בתופעה שאין שנייה לה. אנחנו נמנים עם הקבוצה השנייה, אבל לא נפריע למעריצים ליהנות.

 

לילדים: ספגטי בולונז או שניצל.

מנה מומלצת: דניס ברוטב שום.

אווירה: אנכרוניסטית. כך נראינו בשנות ה‭70-‬ העליזות.

מחיר: יקר.

כתובת: המחבוא של אדי, שד' אילות ‭,8‬ טל' ‭.08-6371137‬

 

ברזיל הקטנה

מסעדה קטנה המציעה בשר איכותי - אנטרקוט, שוק טלה, אסאדו בקר, חזה מולרד ועוד. מסעדת שיפוד-רץ (צ'ורסקריה) קטנה וחמודה, החבויה באזור לא תיירותי של העיר. פה לא נוקטים בטריק הידוע של מילוי קיבת האורחים בהתחלה בבשר זול כמו נקניקיות וכנפיים, כדי שיגיעו באפיסת כוחות לבשר האיכותי. להפך. תמורת סכום קבוע (החל מ‭146-‬ שקלים, בהתאם לקומבינציה) ימטירו עליכם אנטרקוט, פילה, חזה מולרד, שוק טלה, סינטה עגל חלב, אסאדו בקר, חזה בקר מעושן וגם סינטה ואסאדו מחזיר. לצד הבשר האיכותי והמטופל כהלכה מגיעות תוספות בכמות לא מוגבלת.

 

בהיצע: פיג'ואדה (תבשיל שעועית ברזילאי‭,(‬ אורז לבן, סלט ותפודים ובטטות בפטרוזיליה ושום. הכמות – ככל שתצליחו לדחוס.

 

לילדים: מנת ילדים ‭(12–4)‬ עולה 65 שקלים, ולפעוטות עד גיל ‭18 :4‬ שקלים. לילדים שאוכלים כזית יש גם שניצל, פסטה או פרגיות.

מנה מומלצת: אם לא הולכים על דיל הצ'ורסקריה, הזמינו את האנטרקוט.

אווירה: ביתית וחמימה.

מחיר: בינוני-גבוה.

כתובת: ברזיל הקטנה, שד' אילות ‭,3‬ טל'‭.08-6372018 ‬

 

אבשי, הפלאפל האילתי

כאן אפשר לאכול הרבה ובזול. הפלאפל של אבשי הוא מקום קטן וחדש יחסית, בן פחות משנה, אבל הניסיון של בעל הבית בהכנת הכדורים הזהובים דווקא מתמשך על פני שנים. יש פה רק 15 מקומות ישיבה, וכל עוד החום אינו מכה בפדחת, אפשר גם לשבת בחוץ. תוכלו לקבל את הפלאפל שלכם גם בצלחת, עם צ'יפס וסלטים ‭19)‬ שקלים), או בכלל לבחור בשניצל ‭28)‬ שקלים‭,(‬ בפשטידה או בשקשוקה ‭20)‬ שקלים‭.(‬

 

לילדים: מה לעשות, ילדים ישראלים חייבים להתחיל מתישהו לאכול פלאפל.

מנה מומלצת: נכון שיש פה שניצל ושקשוקה, אבל אל תוותרו על הפלאפל. כדורים קטנים, זהבהבים, במרקם של עננים.

אווירה: אוכל מהיר.

מחיר: נמוך.

כתובת: אבשי, מרכז צופית תחתית ‭300)‬ מטר מהאיימקס‭,(‬ טל' ‭.08-6371637‬


הרבה ובזול. פלאפל (צילום: צביקה טישלר)

 

המפלט האחרון

במסעדה הכי מיתולוגית בעיר הדרומית עדיין תלויות רשתות על התקרה, על השולחנות פרושות מפות משובצות והפטריות בהחלט מוקרמות. רטרו? לא ולא. במפלט האחרון מעולם לא התקדמו כדי לחזור בקריצה לאחור - הם פשוט נתקעו עמוק בימים ההם. הסושי חובבני למדי, פירות הים עדיין מוגשים בקונכיות, והשמנת עדיין נשפכת כמים. יש מסעדות באילת שלא שמעו, כנראה, על הטרנד הבריאותי. המלצה שלנו: התעלמו מכל הקשקושים והתמקדו רק בדגים - צלויים בתנור או בגריל הפחמים, המטופלים בפשטות ובדייקנות. כל השאר עלולים להוסיף לכם קלוריות מיותרות ואולי אף מפח נפש.

 

לילדים: מרק ירקות, וגם שניצל ושיפודי פרגית למי שמתעקש לאכול עוף במסעדת דגים.

מנה מומלצת: לברק בגריל פחמים עם חמאה ושום.

אווירה: ספינת מלחים שנתקעה בדרך.

מחיר: בינוני-גבוה.

כתובת: המפלט האחרון, חוף אלמוג, טל' ‭.08-6373627‬

 

סברסט

סברסט (משחק מילים שכזה, בין סברס ורסטורנט) היא מסעדה ענקית, עם אוכל עדכני יותר ממה שאפשר למצוא באילת בדרך כלל. כאן תמצאו מגוון גדול של מאזטים לפתיחה, וגם מנות כמו קלמארי זעתר עם איולי ריחן; טונה בקראסט תבלינים עם מיונז ווסאבי; שרימפס מוקפצים בשום, עגבניות, זיתי קלמטה, לימון כבוש וכוסברה; קדירות פירות ים למיניהן, וסטייקים.

 

לילדים: מיני-בורגרים, פסטה, שניצלונים ונקניקיות.

מנה מומלצת: סטייק שאטו – מפלצת בת 600 גרם של פילה בקר בציר בקר ויין אדום ‭179)‬ שקלים‭.(‬

אווירה: חוויה קלילה לכל המשפחה.

מחיר: בינוני.

כתובת: סברסט, חוף אלמוג (מול חוף הווילג‭,('‬ טל' ‭.08-6379830 ‬

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים