שתף קטע נבחר

ממתק שוקולד בשני צבעים, שלא תוכלו לעמוד בפניו

בשתי שכבות מפתות, ובכלום, אבל באמת כלום, עבודה. להיט שמגישים ביחידות קטנות ומרשימות מאוד בסוף הארוחה

 

 
 

ממתק שוקולד בשני צבעים

תבנית באורך 20 ס"מ, כ-20 יחידות

 

המרכיבים

400 גרם שוקולד מריר או שוקולד חלב, שבור לקוביות (או בנטיפים)
400 מ"ל חלב מרוכז כחוש ממותק (להשיג בשפופרות או בפחיות, ברשתות השיווק)
1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן קלופים וקלויים, קצוצים גס
300 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות (או בנטיפים)
1/2 כוס פפאיה מיובשת, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
 

ההכנה

1. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
 
2. השכבה הראשונה:  שמים את השוקולד בקערה המתאימה למיקרוגל וממיסים בפרקי זמן קצרים (כ-20 שניות בכל פעם) עד שמתקבלת משחה חלקה. מוסיפים פנימה את החלב המרוכז ומערבבים לקרם אחיד. מוסיפים את האגוזים, מערבבים ויוצקים לתבנית. מחליקים את פני הקרם עד שתיווצר שכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא במשך חצי שעה.
 
3. השכבה העליונה: שמים את השוקולד הלבן בקערה המתאימה למיקרוגל וממיסים בפרקי זמן קצרים (שימו לב, שוקולד לבן נחרך מהר יותר משוקולד חום, לכן ממיסים למשך 15 שניות, בודקים מה מצבו וממיסים שוב ל-15 שניות, וכך הלאה). כשהשוקולד נמס לגמרי, מוסיפים פנימה את קוביות הפפאיה ומערבבים. מוציאים את התבנית עם שכבת השוקולד הראשונה מהמקרר ויוצקים את השוקולד הלבן על שכבת השוקולד שכבר התקשתה. מאחסנים חצי שעה במקרר, עד ששכבת השוקולד הלבן מתקשה לגמרי.
 
4. ההגשה: מוציאים מהמקרר ומשהים כמה דקות בטמפרטורת החדר. חותכים בסכין חדה לקוביות בגודל 3 ס"מ. מגישים מיד, או שומרים בכלי אטום במקפיא (עד חודש). לפני ההגשה, משהים כמה דקות בטמפרטורת החדר.
 
 
 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ממתק שוקולד קטן ומפתה
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת "שף"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים