שקשוקה עם חצילים ותרד
עלי תרד, חציל שרוף ויוגורט כבשים משתלבים לכדי שקשוקה מקורית, צבעונית ועזת טעמים
שקשוקה חצילים ותרד
המרכיבים:
1 חציל בינוני
1 כוס עלי תרד שטופים, ללא הגבעולים
1 עגבנייה קלופה, חתוכה לרבעים
1 כף שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1 כפית שטוחה לימונים כבושים קצוצים (או מעט מיץ לימון)
2-4 טבעות דקות של פלפל חריף - תלוי ברמת החריפות הרצויה
3 ביצים
מלח ופלפל לבן
1 כף גדושה יוגורט כבשים גד
(צילום: סטודיו דן לב)
אופן ההכנה:
- קולים את החציל על להבת הגז (עדיף על רשת), עד שכל צדדיו הופכים קריספיים, אך לא משנים צבעם לאפור.
- חוצים את החציל ומרוקנים את בשרו בעזרת כף. את הקליפה השחורה זורקים.
- מחממים מחבת עמוקה עם כף שמן הזית. מוסיפים את רבעי העגבנייה ומטגנים כדקה-שתיים עד שהם מתרככים מעט.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים כ-30 שניות.
- מוסיפים את בשר החציל, השום, הלימון הכבוש, הפלפל החריף, המלח והפלפל הלבן ומערבבים.
- שוברים את הביצים פנימה תוך שמקפידים להשאיר את החלמון בשלמותו.
- מוסיפים את התרד. מכסים ומנמיכים את האש.
- מבשלים עד לדרגת העשייה הרצויה. מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעל כף גדושה של יוגורט כבשים גד.
גולן גורפינקל הוא השף של מסעדת דלאל
פורסם לראשונה 03/05/2010 16:05
מומלצים