שתף קטע נבחר

עוגת גבינה אפויה עם קפה וקרמל שתתאהבו בה

טעמי קפה וקרמל מחמיאים מאוד לעוגת גבינה אפויה, במיוחד אם הם מורכבים מתחתית שכולה עוגיות קרמל וציפוי קפה-קרמל-וניל. איילת הירשמן אופה זיכרון מתוק מניו אורלינס, ואתם מתאהבים

 

 

עוגת גבינה אפויה עם קפה וקרמל/איילת הירשמן

תבנית בקוטר 28 ס"מ

טעמי קפה וקרמל מחמיאים מאוד לטעמה של הגבינה האפויה, במיוחד כשהם מלווים אותה גם מלמטה (בתחתית שכולה עוגיות קרמל) וגם בחלקה העליון, בציפוי קפה-קרמל-וניל, שכולו זיכרון אחד מתוק מניו אורלינס, שם טעמתי אותו על כל עוגה בחושה, סופגניה או סנדוויץ, והתאהבתי.

 

המרכיבים

לתחתית

200 גרם עוגיות בטעם קרמל (כמו ביסקוויט "לוטוס")

80 גרם חמאה, מומסת

 

לשכבת הגבינה

2 מכלים (500 גרם) גבינת שמנת

1 כוס (200 גרם) סוכר

4 ביצים

3 גביעים (600 גרם) שמנת חמוצה (כדאי "שמנת של פעם")

1/4 כוס קפה חזק מוכן מכפית נס קפה גדולה או אספרסו

1 כפית תמצית וניל

 

לציפוי קפה-קרמל

1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום (רצוי מסוג דמררה)

1 כפית תמצית וניל מעולה

1/4 כוס קפה חזק מוכן מכפית קפה נמס גדושה או אספרסו

1/4 כוס (50 מ"ל) שמנת מתוקה

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

 

2. הכנת התחתית: מרפדים את התבנית בשתי שכבות של נייר אפייה.

שמים את הביסקוויטים בקערת הבלנדר או במעבד המזון, ומעבדים עד שמתקבלים פירורים.

מוסיפים את החמאה המומסת לפירורים ומערבבים, עד שכל הפירורים ספוגים בחמאה.
מרפדים את תחתית התבנית בפירורים: מניחים את הפירורים בתבנית ומהדקים, רצוי בידיים (או בכף הפוכה) עד שמתקבלת שכבת פירורים אחידה ודחוסה.

אופים 10 דקות, עד ששכבת הפירורים יציבה ודחוסה. מוציאים ומצננים. מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (150 מעלות).

 

3. שכבת הגבינה: שמים בקערת המערבל את גבינת השמנת ומקציפים קלות, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים לקרם חלק, ממשיכים להקציף ומוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומקציפים קצת אחרי כל הוספה. מסירים את הקערה מהמערבל, מוסיפים פנימה את השמנת החמוצה ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים פנימה גם את הקפה ותמצית הווניל ומערבבים לעיסה חלקה.

 

4. מרתיחים מים בקומקום.

 

5. מניחים על משטח העבודה יריעה גדולה של רדיד אלומיניום. מניחים במרכז היריעה את התבנית עם תחתית הפירורים האפויה המצוננת.

אוספים את רדיד האלומיניום ועוטפים בו את התבנית מצדה החיצוני, כך שייווצרו לתבנית שוליים חיצוניים מאלומיניום, לפחות עד למחצית מגובהה.

יוצקים לתוך התבנית את שכבת הגבינה ומחליקים את פניה. מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית תנור. מכניסים לתנור ויוצקים לתבנית התנור מים רותחים מהקומקום, כך שיגיעו עד לשליש גובה תבנית העוגה. אופים שעה ועשר דקות-שעה וחצי, עד שהעוגה מתייצבת היטב (כאשר מטלטלים את התבנית בעדינות, מרכזה כבר יציב).

מוציאים ומצננים בתוך תבנית המים עשרים דקות. מוציאים מתבנית המים ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות (עד לילה).

 

6. ציפוי הקפה-קרמל: שמים במחבת את הסוכר, הקפה, תמצית הווניל והשמנת ומחממים מעל להבה בינונית כמה דקות, עד שהסוכר נמס ובסיר נוצר סירופ סמיך. מסירים מהכיריים. מצננים ומאחסנים במקרר, לקירור מלא.

 

7. ההגשה: כשהעוגה והציפוי קרים לחלוטין, מחלצים את העוגה מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה, ויוצקים על העוגה את הציפוי. מורחים את הציפוי בעדינות, בתנועות מעגליות, על פני העוגה. מגישים.

 
 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת גבינה, קפה וקרמל
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים