שתף קטע נבחר

שבועות בפתח: עוגת גבינה ושוקולד לבן

גבינת שמנת, ביסקוויטים ושוקולד לבן, כמובן: עוגה שמבטיחה תענוג מושחת במיוחד

 

עוגת גבינה ושוקולד לבן/איילת הירשמן 

תבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

 

המרכיבים

לתחתית

150 גרם ביסקוויטים (כמו "פתי בר")

70 גרם חמאה, מומסת

לשכבת הגבינה

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 מכלים (500 גרם) גבינת שמנת

400 גרם שוקולד לבן, מופרד לקוביות או בנטיפים 

לציפוי

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מים

תוכן של 6-8 פסיפלורות

 

ההכנה

1. התחתית: שמים את הביסקוויטים בקערת הבלנדר או מעבד המזון, ומעבדים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את החמאה המומסת לפירורים ומערבבים, עד שכל הפירורים ספוגים בחמאה. מרפדים את תחתית התבנית בפירורים, רצוי בידיים (או בכף הפוכה) עד שמתקבלת שכבה אחידה ודחוסה. מאחסנים במקרר בזמן שממשיכים להכין את שכבת הגבינה.

 

2. הגבינה והשוקולד: שמים את השוקולד הלבן בקערה, וממיסים במיקרוגל למשך פרקי זמן קצרים (שוקולד לבן נמס מהר יותר, ולכן ממיסים במשך 15-20 שניות, עוצרים, מערבבים קצת כדי לבדוק מה מצב ההמסה, ומכניסים שוב למיקרוגל אם צריך, בכל פעם כ-15-20 שניות בלבד). שמים את השמנת המתוקה בקערת המערבל, מתחילים להקציף, וכאשר מתקבלת קצפת רכה, מוסיפים פנימה את גבינת השמנת ומקציפים עוד קצת, רק עד שמתקבל קרם חלק. מסירים את הקערה מהמערבל, מוסיפים פנימה את השוקולד המומס ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים על שכבת הפירורים, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות (או לילה שלם).

 

3. הציפוי: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומבשלים מעל להבה בינונית-גבוהה כמה דקות, עד שהסוכר נמס ובסיר מתקבל סירופ שקוף. מסירים מהכיריים ומצננים קצת. שמים את תוכן הפסיפלורות בקערה ומוסיפים כף וחצי מסירופ הסוכר. מערבבים עד שמתקבל רוטב סמיך יותר - בשלב הזה הוא עדיין לא נראה יציב במיוחד, אבל על העוגה, בהמשך, הוא ייקרש ויתייצב (במידה שהפסיפילורות מימיות יותר, הרוטב ייראה דליל במיוחד, ואז כדאי להוסיף עוד מהסירופ).

 

4. טובלים סכין במים חמים, מנגבים אותה ומיד מעבירים בין שולי העוגה לדפנות התבנית. מחלצים את העוגה מהתבנית. מורחים את ציפוי הפסיפלורה על העוגה הקרה. אפשר להגיש מיד, ואפשר לאחסן במקרר עד להגשה, ואז הציפוי יהיה יציב יותר.

 

לעוד מתכוני שבועות

עוגת גבינה פירורים עם טריק גאוני

טירמיסו מצוין עם פחות שומן

לזניה פטריות

 

לכל מתכוני שף

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יאמי! עוגת גבינה ושוקולד בציפוי פסיפלורה. ללא אפייה
צילום: יוסי סליס
בשבוע הבא: עוגת גבינה, קפה וקרמל מדהימה
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת "שף"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים