שתף קטע נבחר

פנקייקס קוטג' לשבועות ובכלל

כולם אוהבים גבינת קוטג' כל השנה, ובשבועות זה פשוט מתבקש. אז בואו תיהנו ממה שהיא עושה לפנקייקס המצוינים האלה

 

 

פנקייקס קוטג' / איילת הירשמן

כ-10 פנקייקס גדולים או 15 בינוניים

 

המרכיבים

1 מכל (250 גרם) גבינת קוטג' טרייה (5 או 9 אחוזי שומן)

קליפה מ-1/2 לימון בינוני

2 ביצים

1/2 כפית תמצית וניל

1 כף (15 גרם) סוכר

2/3 (כ-90 גרם) כוס קמח תופח

40 גרם חמאה (ואולי תצטרכו גם חמאה נוספת, לטיגון)

 

אפשרויות להגשה:

דבש, מייפל, סוכר מעורב בקינמון טחון

 

ההכנה

1. שמים בקערה את גבינת הקוטג', מוסיפים את קליפת הלימון, הביצים, תמצית הווניל והסוכר וטורפים או מערבבים (הכי קל לעשות זאת במטרפה ידנית) עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.

 

2. מחממים את החמאה במחבת מעל להבה בינונית-נמוכה, עד שהיא נמסה, ונזהרים שלא תשחים. מכבים את הלהבה ומצננים קצת. יוצקים שני-שליש מכמות החמאה המומסת שבמחבת לתוך עיסת הפנקייקס ומערבבים לעיסה אחידה.

3. מחממים שוב את החמאה שנותרה במחבת, מעל להבה בינונית-גבוהה. מניחים במחבת, בעזרת שתי כפות, תלוליות מהעיסה ומשטחים קצת. מטגנים דקה-שתיים, עד שהפנקייקס מזהיבים מצדם התחתון ועל חלקם העליון נוצרות בועות בשוליים. הופכים ומטגנים עד הזהבה מהצד השני.חוזרים על הפעולה ומטגנים באותה דרך את שאר העיסה, ואם צריך, מוסיפים בין מחזורי הטיגון עוד חמאה למחבת וממיסים אותה.  

 

4. מעבירים לצלחת ומגישים את הפנקייקס חמים. אפשר לצקת דבש או מייפל מלמעלה, או לזרות סוכר מעורב בקינמון טחון.

 

מחפשים מתכונים קלים ומרשימים לשולחן החג? אוסף שבועות של שף

 

לעוד מתכוני סלטים, ירקות, ומנות צמחוניות

 

לכל מתכוני שף

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פנקייקס קוטג'. לשבועות ובכלל
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת "שף"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים