שתף קטע נבחר

צילום: AP

רייצ'ל קורי בין קפריסין ללוב: "בדקנו שאין נשק"

דרק, חשמלאי אירי שנמצא על סיפון האוניה שצפויה להגיע לעזה בשבת, מבהיר כי אם חיילים יפשטו עליה, "נשב ולא נתנגד". עוד מכרה ותיקה על הסיפון - כלת פרס נובל לשלום מיריאד מגווייר, ותיקת משטים לעזה שנפצעה בבלעין: "פה לא תהיה אלימות"

"פנינו לשלום. אנחנו בין קפריסין ולוב, לא נגיע לפני שבת בבוקר". כך סיפר אמש (יום ד') ל-ynet אחד הפעילים הפרו-פלסטיניים שעל גבי סיפון האוניה "רייצ'ל קורי", ש"פיספסה" את המשט העיקרי לעזה, אך עדיין עושה את דרכה לשם. הוא חזר והבהיר שוב, כי אם כוחות צה"ל יפשטו על הספינה - נוסעיה לא יביעו התנגדות. לדבריו, לפני צאת הספינה לדרך, אף ערכו עליה המארגנים חיפוש, כדי לוודא שאין עליה כל כלי נשק.

 

בעוד הסערה העולמית סביב האירועים הקשים על ה"מאווי מרמרה" עדיין בעיצומה, על סיפון האונייה האירית, הקרויה על שם פעילת השלום שנהרגה מפגיעת דחפור צה"ל בעזה, העסקים כרגיל. חברי המשט סיפרו בשיחה עם ynet כי על סיפונה מעל 20 אנשים: יותר מעשרה מלזים, חמישה אירים ועוד שמונה אנשי צוות: שישה מהפיליפינים, אנגלי וקובני.

 

"אנחנו לא מפחדים, למרות מה שקרה על ה'מרמרה'", אמר דרק גרהם, חשמלאי יוצא חיל הים האירי, שנמצא על הספינה יחד עם אשתו ג'יני. "האלימות שם נבעה מפחד, ראיתי את הפחד בעיני החיילים. אתם צריכים לשלוח את החיילים המנוסים שלכם, לא את הצעירים" .

 

לצד ההמלצות לצה"ל, הבהיר גרהם כי מה שקרה על ה"מרמרה" לא יישנה על הרייצ'ל קורי: "אנחנו לא מתכוונים להתנגד. במידה ואנשיכם יהיו טיפשים לבוא לעצור אותנו, אנחנו נשב ולא נתנגד, לא נעשה תנועה. אנחנו יודעים שיש פחד, והדבר האחרון שנעשה הוא לזוז. נציג את עצמנו, נאמר היכן אנחנו יושבים, ואיפה הצוות ניצב. זה לא יהיה חכם שהאלימות הברוטלית של הממשלה הישראלית נגד עזה תופנה גם נגדנו".

 

"היה נשק על המרמרה? אני מזועזע"

לדבריו, הנוסעים על ה"רייצ'ל קורי" נעצבו למשמע קורות ה"מרמרה". מניסיונו כחבר בכמה מסעות לעזה בעבר, שבאחרון אף נעצר, זו לא התוצאה בדרך כלל. "זה עצוב מאוד, הכול היה עצוב מאוד. מעולם לא היו בעיות כאלה במשטים לעזה. אנחנו נגד אלימות, לכן גם לפני שיצאנו לדרך נערך חיפוש על האוניה, ונבדק שאין כלי נשק או משהו מסוכן אחר. גם אנשי הצוות נבדקו על ידי גורמים רשמיים".

 

"גם מהצבא שלכם התקשרו אלינו ושאלו שאלות דומות", הוסיף. "אנחנו לא מחפשים אלימות. אם יעלו על הסיפון נגיד להם איפה כולם". למשמע הטענות שנוסעי ה"מרמרה" נשאו נשק, אמר כי "אם זה נכון אני מזועזע, אלו אמורות להיות ספינות בלי אלימות ובלי נשק. אני שמעתי שהאלימות נבעה מהישראלים".

 

על הספינה נמצאת גם מייריד מגווייר, זוכת פרס נובל לשלום, שמוכרת גם היא היטב לכוחות הביטחון בארץ, בין היתר משום שנפצעה בהפגנה סוערת בבלעין ביוני 2008, אז הייתה סגנית יו"ר הפרלמנט האירופי. מגווייר, שגם היא השתתפה בכמה משטים לעזה בעבר, סיפרה גם היא שהפחד ממנה והלאה: "אני לא מפחדת, אני חושבת שזה משהו חשוב שחייבים לעשות, לתת לעזה חופש, ולתמוך בה".

 

מגווייר בת ה-66, שבעבר קראה לשלול מישראל את החברות באו"ם, סיפרה כי גם בגילה קיבלה תמיכה מקיר לקיר: "המשפחה שלי תמכה בי. אנחנו פועלים לפתרון שלום. אנחנו מאמינים בדרכי שלום לקונפליקט הישראלי-פלסטיני, ומאמינים שהוא יכול להיפתר במשא-ומתן. כולנו יחד רוצים את אותו הדבר, לכן אנחנו כאן".

 

"התעצבנו לשמעו על המתים, אנחנו נגד אלימות ולא חמושים", הוסיפה. "פה לא תהיה אלימות. הייתי על אוניה לפני זמן לא רב, כשהקומדנו שלכם עלה עליה ונעצרתי, יש לנו ניסיון בזה. אם הם יעלו, אני מקווה ומאמינה שזה יהיה בדרכי שלום". למרות זאת, הביעה תקווה להגיע אל אדמת עזה: "חשוב שאנשי עזה יידעו שיש אנשים שתומכים בהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רייצ'ל קורי לפני צאתה
צילום: freegazaorg/cc
"המשפחה תמכה בי". מייריד מגווייר
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
רייצ'ל קורי המקורית
צילום: איי פי
מומלצים