שתף קטע נבחר
צילום: Index Open

שו"ת: מה עושים כשהילדה גונבת?

שאלה:

נכדתי בת 10 כיום ולומדת בכתה ד'. מאז היותה קטנה היא סוחבת דברים שונים ומחביאה אותם ממני ומהוריה. הבעיה שגם בבית הספר היא גונבת מתלמידים והמורה תפסה אותה ונזפה בה. היא גם נשלחה ליעוץ לפסיכולוגית. לכולם הבטיחה שתפסיק, אבל היא ממשיכה מדי פעם לגנוב. הוריה אנשים משכילים, אך אובדי עצות. אנא ייעצי לי כיצד לנהוג איתה. נורית.

 

תשובה:

סבתא יקרה, הרצון שלך לעזור לנכדתך הוא מובן, אבל לצערי אני לא חושבת שניתן יהיה לעזור לכן באמצעות תשובה אחת באינטרנט. יש כאן פרויקט שדורש התגייסות של ההורים. הורים רבים מאמינים שאם יש לילד קושי, מספיק לשלוח אותו לפסיכולוג והוא כמו במוסך - יתקן את "הפנצ'ר". הבעיה היא שהילד חוזר מהפסיכולוג לאותה דינאמיקה משפחתית שיצרה את הבעיה. אני מאוד מאמינה שהורים יכולים לעזור לילדים שלהם על ידי שינוי גישה.

 

ילדה שגונבת מספרת לנו כמה דברים. היא מספרת שאין לה גבולות - "מה ששלך שייך גם לי" והיא מספרת שיש בתוכה רעב לחום, לאהבה וליחס, שאותו היא מנסה להשביע באמצעות החפצים שהיא גונבת. כדי לעזור לה, ההורים שלה צריכים ללמוד איך למלא אצלה את החסר רגשית ואיך להציב גבולות בצורה נכונה. מקווה בשביל הילדה שההורים יפנו לקבלת עזרה.

 

יש לכם שאלות למומחים? שילחו אותן לכאן ותקבלו תשובה.

 

  • השיבה: ענת אשד M.Ed – יועצת להורים וצוותים חינוכיים, מורה במדרשה להנחיית קבוצות ומנהלת פורום מכון אדלר .

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים