שתף קטע נבחר

תפוחי אדמה פריכים בתנור: הנוסחה המושלמת

מצד אחד, תפוחי אדמה הם לכאורה אחת המנות הכי פשוטות להכנה, ומצד שני, יש כאלה שאצלם היא יוצאת מדוגמת יותר מאשר אצל כולם. איילת הירשמן מגלה לכם, שלב אחרי שלב, איך עושים את זה פשוט ונכון - ומצליחים להרשים

 

 

 

תפוחי אדמה צלויים מושלמים/איילת הירשמן

המרכיבים

1/2 כוס שמן זית

5 תפוחי אדמה בגודל אחיד, קלופים

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

1/2 כוס קמח לבן

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות). יוצקים את שמן הזית לתבנית בעלת שוליים גבוהים ומכניסים לתנור לחימום ל-20 דקות לפחות, עד שהשמן חם מאוד. 

2. מקלפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם וחותכים לשתיים-שלוש פיסות - מקפידים שכל הפיסות יהיו בגודל שווה. ממלאים סיר במים, מוסיפים את תפוחי האדמה, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. בודקים מה מצב תפוחי האדמה על ידי נעיצת מזלג - הם צריכים להיות רכים, אבל לא מאוד, כלומר לא מתפוררים למגע המזלג. אם הם עדיין לא רכים מספיק, מבשלים עוד כמה דקות.

מכבים את הלהבה, מסננים את המים ומחזירים את תפוחי האדמה לסיר היבש. שמים את הקמח בקערה נפרדת, מתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה. מערבבים היטב ושופכים את הקמח לסיר, על תפוחי האדמה. אוחזים את הסיר (זהירות, עדיין חם) בשתי הידיות ומטלטלים כך שכל תפוחי האדמה יכוסו בשכבה אחידה של ציפוי קמח.

3. בעזרת מגבת, ובזהירות, מוציאים את התבנית עם השמן הרותח מהתנור ומניחים על הכיריים. מניחים את תפוחי האדמה  בשמן החם, בזהירות, ומחזירים לתנור. צולים במשך שעה, ובמהלכה הופכים את תפוחי האדמה בשמן פעם אחת. תפוחי האדמה מוכנים כשהם צלויים ורכים מבפנים, וזהובים-שחומים ופריכים מבחוץ. מוציאים ומגישים.

 

לעוד מתכוני ירקות נהדרים של איילת הירשמן 

לכל מתכוני שף בוידאו

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התוספת שתופסת. תפוחי אדמה
צילום: יוסי סליס
בשבוע הבא: עוגיות שוקולד
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים