שתף קטע נבחר

מה זה עגול, חום ומתוק בטירוף?

צפו בווידאו וקבלו את התשובה. טוב נו, ברור שאיילת הכינה עוגיות שוקולד מהממות, אבל חכו עד סוף המתכון, יש הפתעה מיוחדת

 

 

עוגיות שוקולד

15 עוגיות

המרכיבים

2 כוסות גדושות (220 גרם) נטיפי שוקולד או שוקולד מריר קצוץ גס (רצוי כאלה המכילים מעל 53% מוצקי קקאו)

120 גרם חמאה

1/3 כוס (80 גרם) סוכר

1 ביצה

2/3 כוס (90 גרם) קמח תופח

1 כף קקאו

1/8 כפית מלח דק

אפשרות לזרייה

מלח ים

 

ההכנה

1. שמים את החמאה ו-120 גרם מהשוקולד בכלי שמתאים למיקרוגל ומחממים עד שהשוקולד והחמאה נמסים (לחלופין, אפשר להניח אותם בסיר המונח על סיר מים רותחים מעל הכיריים, ולהמיס). מערבבים לקרם חלק, מוסיפים פנימה את הסוכר ומערבבים. מצננים קצת. מוסיפים פנימה את הביצה ומערבבים ידנית לעיסה אחידה.

 

2. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם הקקאו והמלח. מוסיפים לקערת השוקולד ומערבבים ידנית לעיסה אחידה. מוסיפים פנימה את השוקולד הנותר ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים שעה במקרר או חצי שעה במקפיא.  

 

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4. מוציאים את קרם השוקולד הקר מהמקפיא או מהמקרר. כדאי שיתאים לעבודה, עליו להיות קר ויציב מאוד, במרקם של גלידה שהפשירה קלות. אם הוא עדיין רך מדי, מחזירים אותו למקרר או למקפיא. אם הוא קשה מדי (כלומר, ממש אי אפשר להעביר בו כף) משאירים כמה דקות בטמפרוטורת החדר.

 

5. עכשיו עובדים מהר, כדי שהבצק לא יתחמם: בעזרת כף, גורפים מעט מבצק השוקולד הקר, ומגלגלים בידיים לעיגול בגודל עגבניית שרי. מניחים במרווחים של 2-3 ס"מ בתבנית (העוגיות מתפשטות באפייה). אם רוצים, זורים מלמעלה כמה גבישי מלח ים (אני עושה את זה על מחצית מכמות העוגיות). אם לא אופים מיד, מכניסים למקרר ומאחסנים בו את התבנית ממש עד לאפייה.

 

6. אופים 12-10 דקות, או עד שהעוגיות מתקשות בצדדים אך עדיין רכות יחסית במרכז (אפשר לגעת בהן, בעדינות ובזהירות, כדי לוודא מה המצב). מוציאים אותן מהתנור, למרות שהן נראות קצת לא עשויות באמצע, כי הן ממשיכות להתקשות בטמפרטורת החדר. מצננים כמה דקות בתבנית, ומעבירים בזהירות לצלחת. מגישים.

 

לעוד מתכוני עוגות ועוגיות של איילת הירשמן

 

לכל מתכוני וידאו שף

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגיות שוקולד של איילת
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים