שתף קטע נבחר

איך מכינים את סלט העגבניות המושלם?

איילת הירשמן אוהבת פשטות איטלקית במיטבה, כזאת שבאה לידי ביטוי בסלט עגבניות שהסוד שלו הוא בעגבניות בשלות ובשרניות ותיבול של בזיליקום טרי במיוחד. וכדי שהסלט יהיה מושלם, מוסיפים ג'באטה טרייה ומתענגים

סלט עגבניות ולחם/ איילת הירשמן 

6 מנות

פשטות איטלקית במיטבה, שלא לומר – במושלמותה. כאילו כלום, אבל איזה טעם ענק. העגבניות צריכות להיות בשלות ובשרניות, והבזיליקום טרי במיוחד. בעניין הג'אבטה, רצוי שהיא תהיה כבר בת יום בערך, או יומיים - אבל אין להכחיש שהיו מקרים רבים שבהם רציתי מאוד את הסלט הזה, ועכשיו, ולכן הלכתי לרכוש במיוחד בשבילו ג'אבטה טרייה, וזה עבד מצוין. בפעמים אחרות, הכנתי את הסלט מחלה מתוקה קלויה - טעים לגמרי.

 

המרכיבים

1 כיכר לחם ג'אבטה או 4 פרוסות עבות של חלה מתוקה

4-1 (לפי הטעם) שיני שום, קלופות וקצוצות גס

3/4 כוס (160 מ"ל) שמן זית

2 כפות חומץ בן יין אדום או בלסמי

מלח גס

פלפל שחור

8 עגבניות בינוניות אדומות ובשלות

1 סלסלה (250 גרם) עגבניות שרי תמר

מיץ מ־1/2 לימון

עלים מ־1 צרור בזיליקום טרי

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). אם יש לתנור מצב גריל – מפעילים אותו.

2. פורסים את כיכר הלחם לפרוסות, וחותכים כל פרוסה ל־3-2 קוביות (אם משתמשים בחלה המתוקה, חותכים כל פרוסה לארבע קוביות). מסדרים את קוביות הלחם בתבנית ואופים כ-5 דקות, או עד הזהבה קלה. מוציאים ומצננים.

3. שמים את שיני השום בקערה, מוסיפים את שמן הזית, החומץ, מלח גס ופלפל שחור וטורפים היטב.

4. חוצים 4 מהעגבניות הגדולות וסוחטים את מיציהן על הלחם האפוי. יוצקים את הרוטב על הלחם ומערבבים בידיים. חותכים את העגבניות הגדולות הנותרות לשמיניות, חוצים את עגבניות השרי ושמים בקערת סלט. מוסיפים את הלחם, עם הרוטב שהצטבר בתבנית, סוחטים מלמעלה מיץ מחצי לימון ומפזרים את עלי הבזיליקום. מערבבים בעדינות ומגישים מיד.  

 

 

לעוד סלטים של איילת הירשמן

 

לכל מתכוני וידאו שף

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פשטות איטלקית במיטבה: עגבניות, לחם, בזיליקום ושום
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים