שתף קטע נבחר

לומדים אופנה: כל בתי הספר, כל השלבים

ההרשמה ללימודי עיצוב אופנה נמצאת בעיצומה, והביקוש - גבוה מאי פעם. אבל לפני שמתמקמים בסטודיו ובחדרי העבודה, כדאי לדעת היכן מומלץ ללמוד ואילו דגשים מושמים בכל מוסד

כמו ברוב המקצועות, גם הדרך לעבודה בתחום האופנה כוללת בדרך כלל עצירה ללימודים בתחום. לאור העניין הגובר בתחום האופנה, נפתחו בשנים האחרונות לא מעט בתי ספר, מכללות ומוסדות שמציעים מסלולים ללימודי עיצוב אופנה, מקצועיים יותר ופחות.

 

לכל אחד מהמוסדות, כמו לרבים ואחרים שלא הוצגו כאן בגלל קוצר היריעה, יש את היתרונות והחסרונות שלו. כך או כך, כל אחד מהם יקנה למעצב המתחיל את הכלים הבסיסיים לעבודה, ובתקווה – גם את היכולת להשתלב בתעשיית האופנה המקומית או אפילו הבינלאומית. בשל הליך הקבלה הארוך, שדורש לעיתים רבות הכנה מוקדמת של תיק עבודות, בוגרים המעוניינים להרשם לשנת הלימודים הבאה (כלומר - ספטמבר 2011) מתחילים בחודש הקרוב בלימודי המכינה. אלו הם השלבים השונים שיצטרכו לעבור הסטודנטים עד שיתמקמו על ספסל הלימודים במוסדות השונים:

 

שנקר

את הרשימה פותח "שנקר", בית הספר המוביל ללימודי התחום בארץ, הנחשב גם ברמה בינלאומית. סגל המרצים כולל את גדעון אוברזון, הלנה בלאונשטיין ("פראו פלאו"), אלה אייזנברג ("מז'ון רוז' "), ששון קדם ועוד, ובראש המחלקה עומדת לאה פרץ. רשימת הבוגרים של החוג המפורסם בארץ כוללת לא רק מעצבים שכבשו את השוק הישראלי כרונן חן, נעמה בצלאל, סיגל דקל, אליאן סטולרו ומאיה נגרי, אלא גם כאלה שהגיעו לעמדות מפתח בתעשיית האופנה הבינלאומית. אבשלום גור יוצר בהצלחה בלונדון, אלי טהרי – בניו יורק וואלבר אלבז, אולי הבוגר המפורסם של בית הספר, אחראי לרנסנס היפהפה של בית האופנה הצרפתי לנווין. בין לקוחותיו נמצאות, בין היתר, ניקול קידמן, קייט מוס ונטלי פורטמן וליין הגברים שלו נחשב לאחד המצליחים בנישה הזו.

 

כדי ללכת בדרכו של אלבז ולהתקבל למסלול ארבע שנתי בלימודי עיצוב אופנה יהיה עליכם להציג תעודת בגרות, לעבור מבחן פסיכוטכני, מבחן ברישום, צבע ועיצוב, ראיון אישי, והצגת תיק עבודות. שכר הלימוד בבית הספר הוא אוניברסיטאי, ובסוף 4 השנים האלו תקבלו תואר ראשון בעיצוב (B.Des) והזדמנות להציג את דגמיכם במסגרת תצוגת פרויקט הגמר של מגמת האופנה. התצוגה מתקיימת בשיתוף ובחסות "קסטרו", ושם, כמו בחלק ניכר ממותגי ההלבשה בישראל, מאיישים בוגרי בית הספר את עמדות המעצבים.

 


נוצץ ומהוקצע. מתוך עבודת הגמר של נדב רוזנברג בשנקר (צילום: רפי דלויה)

 

בצלאל

גם במוסד הירושלמי גובים שכר לימוד אוניברסיטאי עבור ארבע שנות לימודים לתואר ראשון בעיצוב. הנרשמים לתואר יצטרכו לעבור תרגיל בתחום וראיון עם בעלי התפקידים בבית הספר. בראש המחלקה לצורפות ואופנה עומדת עינת לידר, אחראית התמחות הלבוש בבית הספר היא המעצבת קלודט זורע, ובסגל המורים נמצא, בין היתר, דורון אשכנזי. אם להסיק מרשימת הבוגרים לבדה, כנראה שזה המקום להתמחות בעיצוב נעליים. בין התלמידים שסיימו את בית הספר ניתן למנות את ענבר יוסיפון ("שומייקר") וכן שלי סתת ואיילון קומבור מהמותג קאפל אוף ("Couple-of").

 

ויצ"ו חיפה

במרכז האקדמי ויצו חיפה מציעים מסלול לימודים שמתעתד להקנות ידע בתחום העיצובי, אבל שמים שם גם דגש על הצדדים הטכנולוגיים, ההיסטוריים והשיווקיים הקשורים בעסקי האופנה. בראש המחלקה עומד רן שבני, ובזכות ההכשרה הרב תחומית, שמשלבת לימודי עיצוב אופנה עם לימודי הראה וחינוך, לבוגרים יתאפשר להשתלב כמורים במגמות לעיצוב אופנה ולאמנות שימושית בבתי הספר העל יסודיים. דרישות הקבלה לבית הספר כוללות תעודת בגרות או זכאות לתעודת בגרות ופסיכומטרי, וציון משולב של 525 לפחות. מועמדים מתאימים יעברו מבחני מיון והתאמה, ולאחריהם יגיעו לראיון אישי, ועדת קבלה, ויידרשו להציג תיק עבודות. גם כאן שכר הלימוד הוא אוניברסיטאי.

 


מיוחד ומעניין. עבודת הגמר של שיר גלנץ בויצ"ו חיפה (צילום: הרצי שפירא)

 

מכון אבני

רביעי ואחרון בסקירה הוא מכון אבני התל אביבי. המחלקה לעיצוב אופנה בבית הספר נוסדה רק לפני שנתיים, כך שבוגרים מפורסמים, או בוגרים בכלל, עדיין לא יצאו ממנה. מועמדים שיבקשו להירשם ללימודים יצטרכו להכין מבחן בית, להציג תיק עבודות, לעבור מבחני כניסה (מבחן ברישום, מבחן עיוני, מבחן צורני, מבחן באיור אופנה), ולעבור ראיון אישי בפני ועדת קבלה. מכון אבני לא מעניק תואר בעיצוב (B.Des), אלא משלב לימודי ליבה של האוניברסיטה הפתוחה, ומקנה BA במדעי הרוח. שכר הלימוד בהתאם – 17,950 לשנה.

 


 


פורסם לראשונה 01/08/2010 10:21

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תהליך עבודה על דגם עיצוב בשנקר
צילום: קארין לייקוביץ'
מעצבים גם לגברים. מתוך עבודת הגמר של יונתן שטרן לשנקר
צילום: אבי ולדמן
לאשה בפייסבוק
מומלצים