שתף קטע נבחר

כבודו ישחק עם הילד שלי?

סקר חדש קובע כי רוב עורכי הדין השכירים מרגישים שהמעסיקים שלהם לא מתחשבים בהיותם הורים. עם זאת, בשנים האחרונות יש בעלי משרדים שהבינו עד כמה יועיל להם להיות קשובים לצרכים של עורכי הדין עם ילדים

רוב משרדי עורכי הדין בארץ אינם מתחשבים בכך שהם מעסיקים עורכי דין שהם במקרה הורים - כך עולה מסקר שערכה חברת ההשמה "קודקס" בקרב 88 עורכי דין. בסקר נשאלו עורכי דין שהם הורים אם המעסיק שלהם מתחשב בהיותם הורים, למשל עכשיו, בימי החופש הגדול. התוצאות לא משביעות רצון. אף נשאל לא בחר בתשובה, "בהחלט. יתרה מזאת, בארגון גם יוזמים פעילות לילדים".

 

62% מעורכי הדין שהשיבו על הסקר ציינו "שזה ממש לא מעניין את המעסיק שלי". 28% השיבו: "ברמה המינימלית, רק כשמדובר במקרי חירום". רק 10% אמרו כי "יש הבנה להכרח שלי לצאת לחופש". עם זאת, בשנים האחרונות בעלי משרדים הבינו כי כדי לקבל עובד טוב ומאוזן יש להיות קשוב גם לעורך הדין ההורה. הדרך עוד ארוכה, אבל יש סימני שינוי. הנה כמה משרדי עורכי דין שהחליטו להתחשב בעורכי הדין ההורים במשרדיהם.

 

משרד עו"ד איתן-מהולל, עורכי דין ועורכי פטנטים: רוב השותפים הן נשים, וכל השותפים במשרד הם הורים. עו"ד טלי איתן, מייסדת המשרד, היא אם ל-5 ילדים וסבתא ל-6 נכדים. עו"ד קרן רייכבך-סגל ,37, אחת השותפות ומנהלת מחלקת פירוקים וכינוסים במשרד, אומרת כי היא הצטרפה למשרד כשהייתה אם לארבעה, שני זוגות תאומים.

 

איך מתאים עצמו המשרד להורים? עו"ד רייכבך-סגל מציינת כי המציאות הטכנולוגית מאפשרת גמישות. "המשרד משקיע משאבים וחשיבה על נוחות החיבור מרחוק, על ציוד העובדים במחשבים ניידים וטלפונים חכמים, ופועל על חיזוק מערכות האבטחה כדי שיתמכו בגישה כזאת. פעמיים בשנה המשרד סגור לרגל חופשות מרוכזות: בסוכות ובפסח. ברוב המשפחות אין קייטנות או סידור במועדים האלה, ואנחנו מוצאים שחופשות מרוכזות תורמות למשרד ולעובדים".

 

רייכבך-סגל מוסיפה כי "בכפוף לצורכי הלקוחות, אין במשרד מניעה שעובדים ייצאו בשעות מוקדמות יותר הביתה, יבלו את שעות אחר הצהריים והערב עם הילדים והמשפחה, ויחזרו לעבוד בשעות המאוחרות מהבית. יש לנו, למשל, עובדת שביקשה לקצר את שבוע העבודה לארבעה ימים בשבוע כדי לבלות עם הילדים, ונעתרנו. אמהות רבות מתחילות את היום מוקדם יותר או עובדות ימים קצרים, לפחות חלק מהשבוע.

 

"גם אנחנו, השותפים, מתאמצים לאזן בין חיי המשפחה לקריירה. אם יש עומס, לפעמים נשארים יותר שעות במשרד. אבל אם הילד חולה או יש בעיה אישית, אנחנו מנסים לגלות גמישות מקסימלית. לא תמיד זה קל, אבל בסופו של דבר, לדעת שיש לך סיפוק מקצועי וסיפוק משפחתי – שווה את המאמץ. התוצאות העסקיות תומכות בזה, ועם הצלחה קשה להתווכח".

 

משרד עו"ד זלצמן, גילת, קנולר, גראוס, סלומון ושות': במשרד רואים חשיבות רבה בקיום יום קצר בשבוע "יום הורה" שבו עוה"ד ההורים מסיימים מוקדם (בערך ב-15:00) כדי להעביר אחה"צ עם הילדים. לדברי עו"ד עמי ורוד, שותף במשרד, הנוהג הזה קיים מימים ימימה, ובשל החשיבות הרבה שרואים במשרד ליום ההורה מקפידים עליו מאוד.

 

לדבריו, "אני עצמי, שותף במחלקת ליטיגציה, עובד ימים רבים ואב לילדה בת 9. עם זאת, ואולי בשל כך, אני ער לחשיבות שיש בנוהג הזה ומקפיד עליו בעצמי. אני יודע גם עד כמה בתי מצפה לו. במשך השבוע בתי רואה אותי לזמן חטוף בבוקר וזמן קצר בערב, קצת לפני השינה, כשכולם עייפים. לכן, היום הקצר הוא זמן איכות חשוב לנו: סרט, ים, צפייה בחוגים שהיא משתתפת בהם, ואפילו סתם לשוחח על ענייני יום יום. עם זאת, לא אכחיש שגם ביום הקצר אני ממשיך, עוקב ומשיב לטלפונים או למיילים, באמצעות ה'בלאקברי".

 

משרד עו"ד גורניצקי ושות': המשרד מאפשר לכל עו"ד להתחבר למחשב המשרדי מכל מחשב נייד או ביתי באופן שמאפשר גמישות מרבית בחלוקת שעות היום והערב בין עבודה לדאגה לתא המשפחתי. כך אפשר לראות, טוענים במשרד, עורכי דין היוצאים לביתם כדי להיות עם הילדים לעת ערב, ובשעה מאוחרת יותר חוזרים לפעילות אינטנסיבית מהבית. כמו כן, טוענים במשרד כי הם גמישים ביחס להורים צעירים בכל הנוגע לשעות עבודה ומאפשרים עבודה במשרה חלקית לפי צורכי עורך הדין והפירמה.

 

במשרד אומרים כי יש הורים היוצאים ביום קבוע להביא את ילדיהם מהגן, יש כאלה שיוצאים בשעה קבועה בכל יום, ובמקרים מיוחדים יש עורכי דין שרוב ימי השבוע עובדים מהבית ובאים למשרד לצורך ספציפי. "יש בגורניצקי אירועים למשפחות העובדים או בשיתופם (כגון מסיבות פורים, חנוכה, טקסים, יום משפחות שבו נוסעים כולם לבלות במסיבת חוף או בריכה וכו'). בשביל להגביר את ההרגשה כי המשפחה היא חלק מרכזי בחיי העובד גם בשעות שבהן הוא נמצא במשרד", מציינים במשרד.

 

משרד עו"ד שנהב, קונפורטי, שביט ושות': המשרד מונה 20 עו"ד, מחציתם נשים שרובן בעלות משפחה. עוה"ד ירון שביט ועינת כרמי-ברק, שותפים במשרד, מציינים כי לנשים החוזרות מחופשת לידה לא פוגעים בשכר ובמעמד. "אנו מאפשרים לפצל את יום העבודה, ובלבד שהעבודה נעשית והלקוח מקבל את השירות המקצועי המגיע לו, ובמועד. ברבות השנים פיתחנו יום עבודה המאפשר לעורכי הדין (נשים וגברים כאחד) להיות חלק ממשפחתם, ולא רק בסופ"ש, וגם להעניק את השירות שהלקוח זכאי לו".

 

משרד עו"ד ועורכי הפטנטים סורוקר-אגמון: במשרד מפגינים גמישות רבה בקביעת פגישות בשעות היום, ולא בשעות אחרי הצהריים. כמו כן מציינים במשרד כי "יש אפשרות לעבוד מהבית, והמשרד 'סובל' את ילדי העובדים בצורה מכבדת ורגישה, כשאלה באים עם הוריהם ליום עבודה (בימי מחלה או חופשה של הילדים, למשל). כל השותפים, נשים כגברים, הם הורים לילדים קטנים".

 

משרד עו"ד יהב דינה ושות': כל עו"ד הורה מקבל יום הורות קבוע, שבו הוא מסיים לעבוד עד 16:00 ללא הפחתת שכר. כמו כן, בפעילות משרדית מגבשת ניתנת תשומת לב לילדי העובדים ולשילוב המשפחה. לדוגמה – במימון המשרד נשלחו כל העובדים עם משפחותיהם לכנס השנתי באילת, בני זוג וילדים מוזמנים לחגיגת ימי הולדת במשרד ועוד.

 

משרד עו"ד תדמור ושות': כל השותפים הם הורים לילדים עד גיל 12. עורכי דין המתגוררים באזור ירושלים עובדים יום מהבית כדי לשהות יותר עם ילדיהם. מערכת המחשוב מאורגנת כך שניתן לעבוד מרחוק ובצורה יעילה. "אין אנו בונים על שעות עבודה אלא על תפוקה, כך שלעתים עובדים בערב מהבית אחרי שהילדים הולכים לישון. העובדים מארגנים בעצמם את לוחות הזמנים, העיקר שהעבודה נעשית. יש דברים של כיף במשרד, ומעודדים את הילדים לבוא ולבלות עם הוריהם, למשל במשחק הפלייסטיישן שהפך להווי, ולמקרר הארטיקים". מציינים במשרד.

 

הכתבה התפרסמה במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית משפט פטיש תביעה תביעות עורך דין שופט
צילום: index open
מומלצים