שתף קטע נבחר
איור: אבי ששון

שו"ת: מהי אבנית והאם היא מסוכנת לבריאות?

שאלה

מהי אבנית והאם היא מסוכנת לבריאות?

 

תשובה

כאשר מחממים מים לטמפרטורה העולה על 57 מעלות חלק מהסידן (עד 20%) שנמצא במים עלול לשקוע וליצור משקע לבן - זו בעצם האבנית. כמות האבנית שתיווצר תלויה אם כך בכמות הסידן שיש במים. ככל שיש יותר סידן במים, המים ייצרו יותר אבנית בזמן ההרתחה.

 

חשוב לציין שהאבנית אינה מסוכנת לבריאות בשום צורה ואופן. חלק ממנה יהפוך בחזרה לסידן בתנאי הקיבה החומציים ומה שיישאר בצורת אבנית פשוט יופרש החוצה מהגוף, בצואה. בשום מקרה אין קשר לאבנים בכליות או לשקיעה של סידן בצינורות הדם וההיפך הוא הנכון: ככל שיש יותר אבנית במים פירושו של דבר שהמים מכילים יותר סידן ולכן בריאים יותר.

 

  • שרון דבוש-חלילי היא תזונאית רפואית R.D. MRPC בחברת נביעות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים