שתף קטע נבחר
צילום: Index open

מה חדש במטבח?

ראש השנה הוא חג של חידושים. אם עוד לא קניתם מתנה למארחים - או לעצמכם - מירי צל דונטי בדקה עבורכם לא פחות מ-20 אביזרים וכלים שיפנקו כל בשלן. תחדשו ותתחדשו

בילדותי, התכונה לקראת לראש השנה ריגשה אותי יותר מכל חג אחר. הסתיו כבר בפתח (הלוואי שגם השנה), באוויר ניחוחות גויאבה והרימונים כבר בשלו על העץ. ציפיתי לדברים חדשים, שהרי לקראת השנה החדשה צריכים להתחדש. אמי נהגה להוסיף אביזרים למטבח ולאירוח, קנתה מתנות למארחים אליהם היינו אמורים ללכת במהלך החגים והעיקר - ידעתי שאוטוטו הולכים לקנות לי בגדים ונעליים חדשות, וזו היתה חגיגה אמיתית.

 

בערב החג נחה לה עוגת הדבש המסורתית והמתוקה על השולחן שעליו מפה לבנה וצחורה. הדגים הממולאים נחו במקרר ואמא הזכירה שוב ש"בראש השנה אוכלים את ראש הדג ולא את הזנב". טבלנו תפוח בדבש. הוי, הנוסטלגיה. אין כמו זכרונות ילדות.

 

אבל ראש השנה אינו רק זכרונות. לקראת החג אנחנו מבלים שעות ארוכות בבישולים ובקניות. נהוג לסייד את הבית, להחליף רהיט זה או אחר ולחדש את מלאי אביזרי המטבח, וכאמור לקנות מתנות.

 

מכיוון שבאביזרי מטבח עסקינן, לקראת השנה החדשה חיפשתי כל מיני פטנטים, כלים משודרגים ואביזרים מקסימים שיעשו את הבישולים יותר קלילים ועליזים ויעזרו בבחירת מתנות לחג. כל האביזרים נבדקו היטב - בישלתי, פרסתי, כתשתי, אפיתי וניסיתי. רק הטובים והמומלצים נכנסו לכתבה. אז שתהיה שנה טובה ומתוקה!

 

אמבטיה לדג

תמיד חלמתי על סיר כזה. מאז שראיתי אותו בתכניות אוכל בטלוויזיה וחשבתי לעצמי שלהיות "בעלים" של אחד יהפוך גם אותי לשף. כשהסיר האובלי של Endurance לאידוי דגים הגיע לידיי, ניסיתי לבשל בו כדי להיווכח האם אכן הוא כמו שדמיינתי. אחרי שבישלתי בו שני דגים אני יכולה לומר שהתוצאה מעולה. בתחתית הסיר יש מגש נירוסטה עם חורים ושתי ידיות שבזכותו אפשר להרים את הדג כשהוא מוכן, הנוזלים ניגרים לסיר והדג לא נשבר ולא נמעך. אז אם נמאס לכם מדג על הגריל או גפילטעפיש (האמת שגם דג ממולא אפשר בקלות לבשל בסיר הזה) - זה הפתרון. גם בריא וגם טעים. אגב, עם הסיר מגיע מתכון ופטנט קטן ונחמד - פיסת עץ בצורת דג שעליה מסומן מספר הדקות שיש לאדות את הדג לפי עובי הבטן שלו. על הדג שלי זה עבד יפה. להשיג בקיטצ'ן וורקס, 198 שקלים. דג פורל טרי באדיבות דגי הדן.



(צילום: דלית שחם)

 

תבנית מדליקה

לתבניות האפייה של חברת Guardini האיטלקית יש פטנט בטיחותי: כשחום התבנית עולה מעל 60 מעלות, האיור בדפנות התבנית מתחלף למילות אזהרה במספר שפות - "עדיין חם". לאחר שהתבנית מצטננת חוזר האיור המקורי. בחברה מבטיחים שהתבנית מצופה בחומר בלתי דביק, רב שכבתי ובריאותי שאינו נשרט או מתקלף. להשיג בקאסה איטליאנה, 99 שקלים.


(צילום: דלית שחם)

 

תוכנית החלוקה

ילדים, לא צריך לריב מי קיבל פרוסה גדולה יותר - אופים את עוגת הדבש או כל עוגה אחרת בתבנית הסיליקון הזו, שמחלקת מראש את העוגה למנות שוות, וכולם מרוצים. גודל התבנית - 26 ס"מ. להשיג ברשת "נעמן", 60 שקלים.


(צילום: דלית שחם)

 

לצאת מהתבנית

תבנית הקרמיקה היפהפייה הזו שבתה את ליבי. היא מיועדת לאפייה ולהגשה. בזכות גודלה - 25X43 ס"מ, לא כולל הידיות - אפשר לאפות בה בשר, עוף או ירקות לכשמונה סועדים. אולם בגודל טמון גם החיסרון היחידי, שכן התבנית איננה נכנסת לתנור רגיל. יש גם מידות קטנות יותר. להשיג בחנויות "בלו בנדנה", 315 שקלים.


(צילום: דלית שחם)

 

שומר הבננות

רוצים לשמור על הבננות שלא יבחילו או ירקיבו במהירות, בעיקר בימי הקיץ החמים? שימו אותן בשקית הפטנט של Wishedfor - ה-"בננה באג". מכניסים את הבננות לתוך השקית, סוגרים על ידי משיכת שרוך, לא מוציאים את האוויר שנלכד - וקדימה למקרר. הבננות טיפה מכהות, אך נשמרות טריות ואכילות לאורך זמן ארוך יותר. להשיג בקוק סטור, 49 שקלים. 


(צילום: דלית שחם)

 

הישמרו לאצבעותיכם

לפני כמה שנים השתתפתי בסדנה לחיתוך כמו שף, ובזכותה אני בדרך כלל לא נפצעת בזמן העבודה עם סכין במטבח, גם כשהוא חד כתער. אבל לפני מספר חודשים שוחחתי בטלפון בעודי משתמשת באחד הסכינים החדים שלי - ופתאום חשתי בכאב חד. "יופי מירי", שחתי לעצמי ולבן זוגי לשיחה, "לא מדברים וחותכים". אך זה היה אחר מעשה ולפני ביקור במרפאה. אם אתם מעדיפים להיזהר מראש, לג'יימי אוליבר יש גאדג'ט קטן וחמוד שמגן על האצבעות. להשיג ב-DOMO ו-DM, מחיר: 32 שקלים.


(צילום: דלית שחם)

 

קלחת גם לשמאליים

כל כך הרבה פעמים שמעתי את הפזמון "למה לא חושבים גם על שמאליים?". הקלחת של "נאופלאם" גם יפה, גם בריאה וגם מתחשבת - יש לה פיית מזיגה משני הצדדים, כך שגם השמאליים יוכלו למזוג את הרוטב בקלות. להשיג בנאופלאם, 129 שקלים. 


(צילום: דלית שחם)

 

לחלק ל-6

ניסיתם לפרוס עגבנייה, בצל או לימון לשישה חלקים שווים ולא צלח? פורס הירקות והפירות של Ultimate Weger עושה את העבודה ברגע. להשיג בקיטצ'ן וורקס, 78 שקלים.


(צילום: דלית שחם)

 

ניפוי עם כיסוי

הנפה של Cuisipro נראית קצת אחרת מנפות רגילות, אבל היא נוחה לשימוש ותאבק בקלילות את עוגת הדבש לראש השנה באבקת סוכר. מתאימה גם לקמח, קקאו, קינמון וכד'. להשיג ב-DOMO ו-DM, מחיר: 79 שקלים.


 

(צילום: דלית שחם)

 

המכתש הקטן

בניגוד לכותש שום רגיל, המיני-צ'וֹפֶּר יוצר קוביות ופורס שום, בצלי שאלוט וג'ינג'ר (זנגביל). השום הכתוש נכנס למיכל קטן. והידיים? נשארות נקיות ללא ריח. להשיג ב"פרוגרסיב" (1-800-300-100), 69.99 שקלים.


(צילום: דלית שחם)

 

כדור בתוך כדור

למטרפה המיוחדת הזו יש כדור רשת פנימי שבתוכו כדורון קטן. התנועה של כולם ביחד מקציפה מהר וחזק יותר. עוד פטנט חביב לחג. להשיג ב-DOMO ו-DM, מחיר: 49 שקלים.


(צילום: דלית שחם)

 

פיצה בקומות

הילד הביא הביתה חצי שכונה וכולם רעבים? בזכות המתקן הזה אפשר להכין ארבע פיצות בעת ובעונה אחת - פשוט מכניסים אותו לתנור במקום המדפים הרגילים, על כל מגש מניחים פיצה ואופים בתכנית טורבו. כל החבר'ה ייהנו לנגוס בפיצה המהבילה יחדיו. ניסיתי, זה עובד. להשיג בקאסה איטליאנה, מחיר: 249 שקלים.


(צילום: רוקו פטיבנה)

 

הראש היהודי ממציא לנו פטנטים, שתי המצאות ישראליות מקוריות למטבח:

 

מזמור לרימון

אחת הסיבות שאני לא נהנית מרימונים בראש השנה היא תהליך הפריטה (הפרדת גרגירי הרימון) - הידיים משחירות והכתמים לא יורדים מהבגדים. במשך השנים למדתי מספר שיטות, אך אף אחת מהן לא פתרה את הבעיה, עד שגיליתי את פורט הרימונים. ההמצאה הישראלית אפילו זכתה במקום ראשון בתחרות Inoovation Award לשנת 2010 בברלין. הכלי כל כך פשוט וכל כך חכם: מניחים חצי רימון על מסננת שיושבת על כלי קיבול, על הרימון מניחים כיפה מגומי ומכים בה בעזרת כף. כל הגרעינים נופלים לתוך הכלי, בקלות. שיווק: מרים שוהם בע"מ, להשיג בחנויות כלי בית וברשתות השווק, 30 שקלים.


(צילום: דלית שחם)

 

נכנס ללחץ

רומי גולדהאמר הוא פנסיונר ונכה צה"ל שמתפרנס למחייתו מניקיון חדרי מדרגות בתל אביב, ואת כל מרצו מקדיש לפיתוח פטנטים. "הקפיץ המלחיץ", עליו רשם פטנט בינלאומי, הוא גאדג'ט מעניין ולא מלחיץ בכלל. מדובר בקפיץ ההופך סיר רגיל למעין סיר לחץ. הלחץ בסיר חלש יותר מסיר לחץ, אך האוכל מתבשל בזמן קצר יותר מבישול רגיל. איך זה עובד? הערכה מכילה יריעת סיליקון, קפיץ וחוט סיליקון. מניחים את היריעה על דפנות סיר רגיל (מתאימה לסירים בגדלים שונים), סוגרים עם המכסה ומרכיבים את הקפיץ, מחזקים עם חוט הסיליקון ומבשלים, כשמכבים את האש מורידים את הקפיץ ופותחים את המכסה מייד כדי שלא ייווצר ואקום בתוך הסיר. להשיג באתר, 35 שקלים.


(צילום: דלית שחם)

 

יהלום של מחבת

במקום לקנות עגילי יהלומים, אפשר לקנות מחבת מסדרת Swiss Diamond. ולמה? 200,000 גבישי יהלומים אמיתיים מצפים את הכלי (לא ספרתי, אבל אני מאמינה). הציפוי עמיד במיוחד ונוגד הדבקה, זאת הודות לשילוב של גבישי היהלומים, שהוא כידוע החומר החזק ביותר בטבע. הציפוי לא נהרס או מתקלף. הסדרה זכתה למדליית זהב להמצאות בז'נבה ובמוסקבה ופרס הכלכלה לשנת 2010 של ממשלת שווייץ. את הציפוי, אגב, פיתח ישראלי בשם אמיר אלון המתגורר בשווייץ. ערכתי למחבת סדרת בדיקות אינטנסיבית ונוקבת, ואכן, המחבת נפלאה לבישול, אידוי, צלייה וטיגון. תענוג. להשיג באתר, מחיר: 1,050 שקלים למחבת 32 ס"מ עם מכסה זכוכית.


(צילום: דלית שחם)

 

ווק לעתיד

הווק מסדרת Bio Stone החדשה של ארקוסטיל עשויה מחומרים טבעיים ומינרלים. היא נוחה לשימוש, הידית מצופה בחומר נעים מאוד למגע, ויתרון נוסף הוא שהסדרה מתאימה גם לבישול באינדוקציה. אינדוקציה היא טכנולוגיה חדשה של כיריים מגנטיות שחוסכת כ-50 אחוז חשמל וסביבת הבישול נשארת קרה ונקייה. בארץ השיטה בחיתוליה, אך בעתיד כנראה זו תהיה שיטת הבישול בכל בית. לכן חלק מיצרני הסירים מציידים כבר עכשיו את תחתיות הסירים במתכת. להשיג בארקוסטיל, 210 שקלים.


(צילום: דלית שחם)

 

פרוסות-פרוסות

האביזר של Westmark איננו פורס רגיל. עד היום ראיתי שכמותו רק במטבחי השפים. הפורס יוצר "ספגטי" ספירלה וטבעות מתפוחי אדמה, ומירקות ופירות אחרים. מתאים לחיתוכים מיוחדים של תפוחי עץ, כרוב, גזר ומה לא? עוד רעיון נהדר להשתעשע איתו במטבח, גם בחברת הילדים. להשיג בחנויות הכלים המובחרות, 285 שקלים.


(צילום: דלית שחם)

 

סכין בגב

כדרכה של החברה הדנית, גם בלוק הסכינים של "בודום" מעוצב להפליא. אבל לא רק המראה יפהפה, אלא גם הרעיון - אין חריצים לסכינים בגדלים וצורות קבועות. אפשר לתקוע אותם ישר ובאלכסון, ולהכניס סכינים גדולים וקטנים. תכשיט במטבח! להשיג בקוקסטור, 269 שקלים.


(צילום: דלית שחם)

 

אופה קטן

השנה, גם הקטנטנים יכולים לקחת חלק בהכנות לראש השנה וליהנות מכל רגע. הערכה הבאה מכילה את כל האביזרים להכנת עוגיות ועוגות - תבניות צורה לקריצת עוגיות, תבניות סיליקון בצורת חיות, מטרף סיליקון, לקקן, מערוך ועוד. הכנתי בצק לעוגיות ו"השף הפעוט" רידד, קרץ עוגיות בעצמו, טרף חלבון ביצה, הבריש והניח על התבנית. התענוג הגדול היה לכבד את הנוכחים במעשה ידיו. להשיג ברשת "נעמן", 59.90 שקלים.

 

צילום: דלית שחם

 

 

זכה בגביע

"השף הפעוט" התלהב מהגביע המיועד לביצה קשה של WMF: "אוי, הוא עומד על סקייטבורד!". מייד התיישב לאכול, שבר את הקליפה עם הפטישון ואכל עם הכפית המצורפת. מתנה חמודה לקטנים. להשיג ב-DOMO ו-DM, מחיר: 85 שקלים.


(צילום: דלית שחם)

 

  • מירי צל דונטי היא עיתונאית מזון, מומחית באביזרי מטבח וגאדג'טים. לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח כיתבו למייל הזה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השף הפעוט מכין עוגיות
צילום: דלית שחם
התבנית המזהירה במצב קריר
צילום: דלית שחם
מומלצים