שתף קטע נבחר

העבר רודף את אימאם "מסגד המריבה" בניו יורק

פייסל עבדול ראוף נקלע לסערה פוליטית בשל תוכניתו להקים מרכז מוסלמי ליד גראונד זירו. "וול סטריט ג'ורנל" פרסם מכתב של האימאם משנת 1977, שבו דן בביקור סאדאת בישראל: "תלמדו ממוחמד, השלום הוא נשק יעיל נגד לא-מאמינים"

איש הדת העומד מאחורי התוכנית להקים מרכז מוסלמי ליד האתר שבו עמדו מגדלי התאומים כתב בעבר כי פשרה זמנית היא הדרך להתגבר על הכופרים באיסלאם. כך עולה ממכתבים שכתב האימאם פייסל עבדול ראוף לפני עשרות שנים ואשר פורסמו היום (ד') בעיתון "וול סטריט ג'ורנל".

 

"מסגד המריבה": כל העדכונים ב-ynet

 

"וול סטריט ג'ורנל" - השייך לאיל ההון השמרן רופרט מרדוק המחזיק בבעלותו גם את רשת "פוקס ניוז" - פרסם היום שני מכתבים שכתב האימאם ראוף בצעירותו. במאמר המערכת של העיתון נכתב שראוף "משווה לעצמו דימוי של מוסלמי מתון, אז כדאי לבדוק מה הוא כתב בעבר".

 

את המכתב הראשון פרסם ראוף ב"ניו יורק טיימס" בנובמבר 1977 לרגל ביקורו ההיסטורי של נשיא מצרים דאז, אנואר סאדאת, בישראל. האימאם דחק

במוסלמים לאמץ את קריאתו המפורסמת של ג'ון לנון ו"לתת צ'אנס לשלום".

 

"תלמדו מהנביא מוחמד, הדמות ההיסטורית הגדולה ביותר שלכם", כתב ראוף. "אחרי מלחמה ארוכת שנים נגד הלא-מאמינים במכה, הוא נענה לדרישותיהם באמנת חודאיביה. בעיני חבריו הקרובים זה נראה משפיל, אבל השלום היה נשק יעיל ביותר נגד הלא-מאמינים".

 

מכתב זה למעשה מתייחס לאירוע בשנת 628, שבו הכריז הנביא המוסלמי על הפסקת אש בת עשר שנים עם יריביו במכה, על אף שמוסלמים אחרים ראו בכך תבוסה. "וול סטריט ג'ורנל" הוסיף שאת פרק הזמן הזה הקדיש מוחמד להתחמשות מחודשת שבסופה הוא הצליח לכבוש את מכה ולהכניע את יריביו.

 

המתיחות הדתית בארה"ב הסלימה באחרונה בגלל הוויכוח סביב התוכנית להקים מרכז מוסלמי ומסגד במנהטן, לאור קרבתו לאתר גראונד זירו. הנושא

הנפיץ השתלט על סדר היום הציבורי, פוליטיקאים רבים שלהבו את הרוחות והפגנות התקיימו ברחבי המדינה.

 

הדיון בנושא המסגד הפך בשבוע האחרון לסוגיה המרכזית במסע הבחירות לקונגרס. נשיא ארה"ב, ברק אובמה ,תחילה הביע תמיכה בזכויות המוסלמים, וכך עורר את זעם הימין, ולבסוף טען שזו לא היתה "החלטה חכמה", וכך עורר את זעם השמאל. הנושא גם פילג את המפלגה הדמוקרטית עצמה: אובמה ויו"ר בית הנבחרים, ננסי פלוסי, הגנו על מתכנני המסגד במנהטן, בעוד מנהיג הרוב בסנאט, הארי ריד, ויו"ר המפלגה לשעבר הווארד דין הביעו התנגדות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכתב פרובוקטיבי. ראוף
צילום: רויטרס
האתר השנוי במחלוקת
צילום: AP
מומלצים