שתף קטע נבחר

מי יש לו ריבה כזאת

איילת הירשמן אופה ריבועי ריבה ואגוזים יפהפיים, שהם גרסה קלה ונפלאה במיוחד לעוגיות הלינזר הקלאסיות. הפריכות, בכל אופן, נשמרת בצד המתיקות של הריבה

 

 

ריבועי לינזר

תבנית בגודל 16 על 25 ס"מ, כ-20 עוגיות

 

המרכיבים

200 גרם חמאה, רכה, חתוכה לקוביות

1 כוס + 3 כפות (100 גרם) אבקת סוכר

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

1/2 כפית קינמון טחון

3/4 כוס אגוזים טחונים

1 צנצנת (250 גרם) ריבת פטל

אפשרות לזרייה

אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.

2. שמים בקערת המערבל את החמאה ואבקת הסוכר ומקציפים עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים את הקמח התופח, הקינמון וקמח והאגוזים הטחונים מערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מפרידים פיסת בצק בגודל תפוז, כ-150 גרם, ומאחסנים אותה במקרר. מעבירים את שאר הבצק לתבנית ומשטחים בתבנית, כך שתתקבל שכבה אחידה. אופים כ-25 דקות, או עד שהבצק מתייצב ומזהיב היטב. בינתיים, מוציאים את הבצק שנותר במקרר, לוקחים ממנו פיסות קטנת ומגלגלים בין הידיים 5-6 גלילי בצק דקים, באורך התבנית. מאחסנים במקרר עד לשימוש.

3. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים על משטח עבודה ומורחים מלמעלה את הריבה. משטחים את הריבה לשכבה אחידה ומניחים עליה את גלילי הבצק הקרים. אופים עוד 10-15 דקות, עד שההבצק מזהיב ושכבת הריבה מתייצבת.

4. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כמה דקות. אוחזים בזהירות בשני קצות נייר האפייה ומעבירים את כל תוכן התבנת למשטח עבודה. חותכים בסכין חדה לריבועים (הריבה רכה עדיין וזה בסדר, כי הריבועים נחכתכים היטב). מצננים את הריבועים. מגישים (או שומרים עד שבוע בכלי אטום,בשכבה אחת).

 

לעוד מתכוני עוגיות

 

לכל מתכוני שף

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגיות לינזר. פריכות ומתוקות
סגנון: נטשה חיימוביץ צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים