שתף קטע נבחר

אם לא תמסור סיסמה יבוא שוטר

מחשבו של אוליבר דרייג בן ה-19 הוחרם בבריטניה במסגרת חקירה; הוא נשלח למאסר כי סירב לשתף פעולה עם החוקרים ולמסור את הסיסמה שלו

50 תווים מפרידים בין חוקרי המשטרה באנגליה לבין החומר שנמצא על המחשב של אוליבר דרייג בן ה-19. מחשבו של דרייג נתפס בשנה שעברה במסגרת חקירה על ניצול מיני של ילדים, והוא התבקש על ידי המשטרה למסור את הסיסמה הארוכה למחשב שלו.

 

לפי דיווח של ה-BBC דרייג סירב ונשלח למאסר של 16 שבועות. על פי המשטרה, דרייג הפר את חוק הדין הפלילי הבריטיים שנכנסו לתוקף ב-2007 על מנת לסייע למשטרה לבצע חקירות נגד טרור. כעת מנסה המשטרה לפרוץ למחשב על מנת להוציא ממנו את המידע.

 

האם מותר לדרייג להסתיר את המידע במסגרת זכות השתיקה, או שמדובר בשיבוש החקירה? על פי עורך דין אביב אילון, שמתמחה בדיני רשת, השאלה היא האם מדובר בחלק ממידע ש"מאוחסן במוחו של אדם". על פי הגישה האנגלית, הסיסמה היא מידע חיצוני - ועל כן הוא חייב לחשוף אותה, ואילו בארצות הברית הגישה הפוכה - ניתן לתפוס את המחשב באופן פיזי, אך אי אפשר לכפות על החשוד למסור את הסיסמה.

 

ובישראל? אילון מסביר שישנם מספר פסקי דין שנוגעים בנושא, אולם המחוקק לא הגדיר את הסוגיה הספציפית הזו בחוק הגנת הפרטיות, או בחוק חדירה לחומר מחשב. "עד ליום זה", מסיר אילון, לא מצא הדין הישראלי האם התוכן הממוחשב שהוצפן למעשה מהווה המשכיותו של מידע הנמצא במוחו של אדם, אשר האדם אינו מעוניין שלאחר תהיה נגישות למידע זה ללא הסכמתו".

 

עוד אומר אילון במקרה שהמשטרה החרימה מחשבים יש להבחין בין הזכות שלה לתפוס את המחשבים פיזית, לבין הזכות שלה להפעיל כלי פריצה, וכן שיש להבחין בין מידע שמוגן בסיסמה, לבין מידע שהינו מוצפן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
נו, מה הסיסמה?
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים