שתף קטע נבחר

עלו ברשת: מי צריך מורה פרטי?

מאגר למורים פרטיים, בלוגים על אוכל בעברית, קומיקס מהמאה שעברה, המלצות צפיה ברשת, לארוז מזוודה נכון ועוד אתרים מ"ידיעות אחרונות"

פייבוריט: בתיאבון

אוכל 101 הוא אגרגטור מזון; או במילים ברורות יותר: סוג של פורטל המרכז הפניות לבלוגי אוכל עבריים. האתר, מיזם נוסף של האחים שוקי וטל גלילי (שעומדים מאחורי בלוג החומוס ועוד מיני פרויקטים מקוונים), מספק מענה לשגשוג יוצא הדופן בבלוגספירה הגסטרונומית הישראלית, שתופחת כמו בצק שמרים מבטיח.

 

"האתר הזה יאפשר לנו, ואם תרצו גם לכם, לעקוב בקלות אחרי פוסטים חדשים וטעימים בבלוגי אוכל. לדעת מי אוכל מה איפה, ואיזה קינוח אתם הולכים להכין לארוחת החג", נכתב בעמוד האודות, יחד עם הבטחה מעורפלת להוסיף לאתר פיצ'רים נוספים מלבד הפניות לפוסטים חדשים.

 

שימושון 

מילים ולחן - עיתונאי המוזיקה הוותיק קובי אור השיק לאחרונה בלוג חדש, בעל שם רב-משמעות: קרמטוריום (שאותו הוא מסביר, אם ניתן להשתמש במילה הזו בהקשר של אור, בעמוד האודות הפיוטי, הכולל שורות כמו "לא צריך לבוא לכתיבה על רוק עם אצבע שבורה, אלא עם לב שבוּר"). בבלוג החסום לתגובות מפרסם אור שירים, מעין מסות והרהורים, שאת חלקם אפשר לסווג כביקורות מוזיקליות, אבל לא חייבים; אפשר גם סתם לקרוא בלי הגדרות.

 

לימוד חופשי - "מורה פרטי" הוא שמו של מאגר מידע מקוון, שכפי שמבהיר שמו, מרכז מידע והמלצות על מורים פרטיים ישראליים בכל תחום ונושא - מאנגלית, מתמטיקה ושחיה ועד מוזיקה, יהדות וקולינריה. נכון להיום רשומים באתר בן החודשיים 945 מורים, שניתן לאתרם במספר אופנים: בחיפוש חופשי, באמצעות קטגוריות נושאיות או בעזרת מנוע החיפוש המובנה, שמסנן מורים על פי תחומים, מחירים, איזורים וגילאים מבוקשים. לכל מורה יש כרטיס אישי, הכולל מידע, פרטי התקשרות (לרבות הפניה לאתר אישי) ואפשרות המלצה ודירוג גולשים.

 

הגילדה - World of Warcraft של חברת בליזארד הוא אחד מעולמות המשחק המקוונים הפופולריים ביותר ברשת. משחק התפקידים מרובה המשתתפים הזה זכה לאחרונה לחיזוק מקומי, בדמות "הגמדיה", אתר המיועד לשחקנים וחברי הקהילה הישראלית.

 

האתר, שהוקם לפני כחודשיים, מנוהל ומתוחזק על ידי מתנדבים-שחקנים, שמעוניינים לסייע למתחילים ולמתקדמים כאחד. בגמדיה אפשר למצוא עדכוני חדשות, כתבות מתורגמות מאתרי WoW בינלאומיים, פורום בעברית, מדריכים לאסטרטגיות משחק, המלצות, סקירות, חדר צ'ט פנימי ועוד. בעתיד, מבטיחים מנהליו, ייערכו בו גם תחרויות נושאות פרסים.

 

מה משותף לעכבר וארוחת בוקר - מעוניינים ללמוד גרמנית-שוויצרית מדוברת בקצב איטי ובלי לצאת מן הבית? משתמש טוויטר בשם swiss_german נעזר באתר על מנת ללמד את העוקבים אחריו מילה חדשה בכל יום.

 

מוזיאון להורדה - מוזיאון הקומיקס הדיגיטלי הוא מאגר רחב היקף של חוברות קומיקס אמריקני, קנדי ובריטי ישנות (שנות ה-30 וה-40 של המאה הקודמת), שנמצאים בנחלת הכלל ולכן זמינים להורדה חוקית בחינם ישירות מהאתר. על מנת ליהנות מהתכנים יש להירשם לאתר, להוריד את הקבצים המכווצים ולהתקין תוכנת צפיה מתאימה. עיינו בעמוד ה-FAQ כדי למצוא קישורים והסברים.

 

שירותי הפצה - Burnbit הוא שירות שמאפשר לכם ליצור קבצי טורנט מכל קובץ שנמצא ברשותכם: מפנים את האתר לכתובת בו מאוחסן הקובץ, השירות מבצע את תהליך ההמרה (Burn) ואתם מקבלים קישור להורדת הקובץ, שאותו ניתן גם להציב בבלוג שלכם (או בכל ייצוג מקוון אחר שיש לכם), כך שאחרים יוכלו להורידו גם כן. משתמשים רשומים יהנו מיכולות נוספות, כמו ניטור בזמן אמת של הקובץ, התראות במייל ועוד.

 

בלי זפזופים - נמאס לכם מהשידורים החוזרים והסדרות הלעוסות בטלוויזיה? הבלוגר דניאל רבנר מביא עוד מקבץ (תשיעי במספר) של סדרות אינטרנט שוות צפיה.

 

מנוי וגמור - אנציקלופדיית ההשקעות המקוונת Investopedia מציגה סרטון הדרכה קצר ויעיל, שישלים לכם את המידע החסר בנוגע למניות: מהן מניות, מה הן מייצגות וכיצד הן נוצרות ומה פירוש רכישת מניה. כל מה שרציתם לדעת ולא התחשק לכם לשאול.

 

יצירת ביטים - וידאו ארט הוא אולי לא האמנות הפופולרית ביותר, אבל זהו אחד הז'אנרים שנדמה כאילו נוצרו במיוחד לעידן האינטרנט. למתעניינים בתחום נמליץ על אתר לא-חדש אבל ראוי, DVblog שמו, שמטרתו לקדם את היצירות בתחום ולשמש כמאגר מקוון.

 

האתר העשיר בתכנים זמין באנגלית, גרמנית, ספרדית וצרפתית, ושלושת עורכיו - דורון גולן בת"א, מייקל ספקובסקי בלונדון ובריטני שוט בקופנהגן - מעורבים ביצירה רלוונטית ומקפידים לעדכן את האתר בסרטונים וקליפים "חדשים ומאתגרים", כהגדרתם, חמישה ימים בשבוע.

 

עוברים בדיוטי - Hipmunk הוא מנוע השוואת מחירי טיסות קטן ויעיל, שלא מבלבל לכם את המוח עם יותר מדי משתנים, שדות וחלונות. כל מה שצריך הוא להתחיל להקליד את שם העיר ממנה אתם יוצאים ואת היעד (האתר ישלים את השמות בעצמו), ללחוץ על התאריך המבוקש ולבחור את הטיסה המתאימה מהחלון הססגוני והנוח שייפתח בפניכם, הכולל את המידע המלא על הטיסה וקישור לרכישת כרטיס.

 

הלוח הדינמי מציג את הטיסות בצורה גרפית ונוחה לעיון, ומאפשר לבצע סינון של התוצאות לא רק על פי משתנים מקובלים (מחיר, מספר עצירות, אורך הטיסה וכדומה), אלא גם על פי השוואה של טיסות גרועות יותר מזו שבחרתם, כדי שלא תרגישו פראיירים.

 

קפלו ושמרו - הזמנתם כרטיס טיסה, תיכננתם את המסע בפרוטרוט? מצוין, כל מה שנותר כעת הוא לארוז. הנה מדריך הווידאו הקצר והיעיל של טומי, צעיר בן 27 שתר את ארה"ב לאורכה ולרוחבה, ויודע דבר או שניים על אריזה נכונה.

 

שגר ושכח - מצד שני, אם אין לכם כסף לטוס וביזבזתם את כל ימי החופשה במהלך החגים, בכל זאת יש לכם דרך לשוטט מעט בעולם, הודות למתכנת ג'ו מקמייקל מ-MIT, שפיתח את ה-Globe Genie: יישומון מבוסס גוגל ארץ, שייקח אתכם לטיול וירטואלי בכל פינה שתחפצו; מכוונת או אקראית.

 

מנה אחרונה 

מסביב לעולם ב-HD - שלושה סרטוני Time-Lapse יפהפיים מציגים את טוקיו ואת ברלין מזוויות בלתי שגרתיות ובקצב אחר לגמרי.

טוקיו 1

טוקיו 2

ברלין

 

חלל תלת מימדי - סטודנט לקולנוע מפלורידה בשם דניאל סמית' יצר גירסת אנימציה תלת מימדית לסרט "מלחמת הכוכבים", וזכה בפרס הראשון בתחרות שערכה חברת ההפקה המקורית, Lucasfilm. שווה צפיה גם בלי משקפי 3D מתאימים.

 

מכתב דיגיטלי - מנחי תוכנית המחשבים "זומביט" מסבירים כיצד שולחים מייל (בשנת 1996). משפט מפתח: "מכיוון שבאינטרנט קשה להביע רגשות, התפתחה שפה שנקראת 'פילינג'". קלאסיקה טלוויזיונית (שלח: עמית פל)

 

סטיגמה-קרטוגרפיה - המעצב יאנקו צטקוב אסף מבחר סטריאוטיפים לאומיים והתבסס עליהם על מנת לשרטט מפות משעשעות של מדינות אירופה, כל אחת מנקודת מבטה המתנשאת של מדינה אחרת (שלח: עמית פל)

 

טרנספורמציה - גם השבוע יש לנו בשבילכם סרטון קצרצר בהשראת הרובוטריקים, אבל הפעם כזה שצריך לשמור במועדפים עד שיגיע פורים: ללא ספק אחת התחפושות המושקעות שראינו.

 

תנו לחיות לחיות - סרטון אנימציה קצר ויפה מגלה לילדים שמעל ראשם יש לא רק שמיים וציפורים, אלא גם מגוון עצום (כשלושה מיליארד) של חרקים מעופפים. מי מתנדב לתרגם?

 

אלוף הסלסה המזונב - ובמעבר חד: גולדן רטריברים ידועים ככלבים חייכנים וידידותיים, אבל הקליפ הקצר הזה מוכיח שיש להם גם כישורי ריקוד לא מבוטלים (שלח: עמית פל)

 

פצצה על ארבע - הכלבה האמריקנית אנסטסיה (מגזע ג'ק ראסל טרייר, אם זה חשוב), לעומת זאת, שברה שיא גינס מוזר בהרבה: היא פיצצה 100 בלונים ב-44.49 שניות בלבד.

 

כוכב נולד - עידן בנג'יו הוא ילדון ישראלי בן 10, שעשוי להפוך בעתיד הקרוב למיני-כוכב יוטיוב. הנה קליפ הבכורה שלו, המכונה "שיר הטרה", ולא בגלל מוצרי החלב שבו.

 

זה לא אני זה אתה - יובל דרור מציג בבלוג שלו, "מאבד תמלילים", סרט קצר (9:19 דקות) ופיוטי, העוסק בזוגיות מודרנית בה הטכנולוגיה משחקת תפקיד ראשי. לא לחינם הוא זכה בפרס בפסטיבל הסרטים הקצרים שנערך בברלין ב-2006.

 

אופטימיות זהירה - ומן הצד השני, קירסטן לאפור יצרה סרטון קצר ומינימליסטי על הקשר שנרקם בין איש החול לאיש השלג. העבירו ל-HD, צפו במסך מלא ומובטחות לכם 5:25 דקות של רומנטיקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכל ברור?
צילום: ויז'ואל פוטוס
מומלצים