שתף קטע נבחר

בסטה דה לה פסטה

כשיש זמן, מבשלים מראש גרגרי חומוס. כשהם רכים ונימוחים, מבשלים אותם עם רוטב עגבניות מתובל ונפלא, ומגישים על פסטה. ביחד זו ארוחה שלמה ומזינה וכה, כה טעימה

 

 

פסטה עם חומוס ועגבניות

4 מנות

2 בצלים, קלופים ופרוסים

250 גרם גרגרי חומוס מבושלים (מתכון בהמשך)

2 כוסות עגבניות שרי, חצויות

1 כפית (או לפי הטעם) מלח גס

1/2 כפית (או לפי הטעם) כמון טחון

1/4 כפית (או לפי הטעם) קינמון טחון

1/4 כפית (או לפי הטעם) פלפל שחור גרוס

1/3 כוס מים חמימים

לפסטה

פסטה קצרה, מובשלת ומסוננת

ההכנה

1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה בעלת דפנות גבוהות או בסיר רחב ומטגנים את הבצל מעל להבה בינונית-נמוכה 15-12 דקות, עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים,  מבשלים כמה דקות יחד עם הבצל. מוסיפים את עגבניות השרי החצויות ומערבבים, מתבלים במלח גס, בכמון ובקינמון, מערבבים, מוסיפים את הפלפל השחור ויוצקים את המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-20 דקות, או עד שגרגרי החומוס מכוסים ברוטב עגבניות סמיך.  

2. מחלקים את הפסטה לקעריות הגשה ויוצקים מעליה את החומוס עם העגבניות. מגישים.

 

 

איך מבשלים את גרגרי החומוס?

קודם כל, משרים 250 גרם גרגרי חומוס בקערה עם הרבה מים וכף מלח גס, למשך לילה. למחרת מסננים, מעבירים לסיר, מכסים במים טריים, מוסיפים כף שמן זית ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים  ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כחצי שעה, שבמהלכן בודקים מדי פעם שיש מספיק מים בסיר, ואם אין, מוסיפים.  מוסיפים כף מלח, מערבבים, ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה עוד כחצי שעה, או עד שגרגרי החומוס רכים. מסננים.

 

רוצים עוד מתכונים עם ירקות? לחצו כאן

 

לכל מתכוני שף

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פסטה עם חומוס ועגבניות
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים