שתף קטע נבחר

סופגניות מפתיעות? המתכון האהוב במילוי מקורי

אין מנוס מזלילת סופגניות בחג החנוכה. אז אם כבר, איילת הירשמן בוחרת ללכת על מילוי מקורי לסופגניה המסורתית והתוצאה: סופגניות עם מרציפן כאלה עוד לא טעמתם

מהי המידה הנכונה לסופגניה? בעיניי - מידיום. את סופגניות המרציפן אני לא מכינה גדולות במיוחד, משתי סיבות: קודם כל, בעיניי זאת המידה המושלמת לסופגנייה, מידיום ולא לארג'. העניין השני הוא יחס הבצק-מרציפן: כיוון שזו מלית שמכניסים לסופגנייה לפני הטיגון, המרציפן נמס קצת בתוך הבצק, אבל לא לגמרי, כך שבעצם נוצר אי של מרציפן רך וחם, עטוף בבצק. ואני לא רוצה שזה יהיה יותר מדי בצק. אפשר כמובן, להגדיל את כמות המרציפן וליצור סופגניות גדולות יותר בהתאמה, אבל נסו קודם את הפרופורציות האלה, אני חושבת שיש בהן משהו מדויק.

 

אם ממש מתאמצים למצוא חסרון בסופגניות האלה אז יש אחד: אין מצב לטגן מראש. כמו רוב הסופגניות, הכי טעים לאכול אותן כשהן חמימות וטריות מאוד, וזה אומר שמטגנים ממש רגע לפני שהאורחים באים או בזמן שהם נמצאים, ומגישים מיד.

 

 

  

המרכיבים לכ-20 סופגניות

30 גרם שמרים טריים

3 כפיות (15 מ"ל) מים חמימים

1/3 כוס (70 גרם) סוכר

3 ביצים

1/4 1 כוסות (250 מ"ל) חלב, בטמפרטורת החדר

60 גרם חמאה רכה מומסת

1/4 כפית מלח

1/2 3 כוסות קמח רגיל (500 גרם)

 

לעיצוב ולמילוי

מעט שמן תירס או קנולה

200 גרם מרציפן גולמי, חתוך לפיסות בגודל 10 גרם (בגודל קוביית שוקולד)

 

לטיגון

שמן תירס או שמן קנולה

אפשרות להגשה

אבקת סוכר

 

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערה (או בקערת מערבל בעל וו לישה) את השמרים, המים והסוכר ומשהים כמה דקות, עד שהם תוססים קצת. מוסיפים את הביצים, החלב, החמאה, הקמח והמלח ולשים בידיים או בוו הלישה 6 דקות, או עד שמתקבל בצק גמיש.

 

2. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת מטבח ומשהים לתפיחה של שעה-שעה וחצי במקום חמים, או עד שהבצק תופח היטב. מוציאים את הבצק מהקערה, טופחים קצת על הבצק ולשים אותו קלות, כדי להוציא ממנו את האוויר.

 

4. העיצוב: משמנים קצת את הידיים בשמן, ולוקחים מהבצק פיסות בגודל של שזיף. יוצרים מכל פיסה כדור, ויוצרים בו שקע במרכז, בעזרת האגודל. מניחים במרכז השקע פיסת מרציפן, סוגרים ומגלגלים שוב את הכדור בין כפות הידיים ליצירת כדור עגול. מסדרים את עיגולי הבצק על מגש או על משטח עבודה, ומשאירים לתפיחה נוספת של חצי שעה.

 

5. הטיגון: מחממים את השמן בסיר, לחום גבוה. שמים בסיר, בזהירות, כמה מהעיגולים (לא בצפיפות. מטגנים בכמה מחזורים). ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה עד שהם מזהיבים היטב מצד אחד. הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים רק עד שהוא מזהיב היטב. מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן.

 

6. ההגשה: אם רוצים, זורים אבקת סוכר מלמעלה. מגישים מיד.

   

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סופגניות עם מרציפן. טעם של חלום
סגנון: נטשה חיימוביץ צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים