שתף קטע נבחר

חתונה: כמה זה עולה ?

אם אתם מתכוונים להתחתן באביב או בקיץ - זה הזמן להזמין אולם. כמה עולה תקליטן מקצועי, למה חשוב לברוח מהנחות ענק ומה עדיף - הגשה או מזנון. מחירים ועצות

"שנת החתונות הישראלית מתחלקת לעונות גם בתעריפים" מסבירה קורה שוורץ, מחברת לי-קל, המתמחה בהפקת חתונות. לדבריה, חודש השיא הוא ספטמבר, כשערבי חמישי של חודש זה הם היקרים ביותר. במקום השני נמצאת עונת הקיץ, מל"ג בעומר (השנה במחצית מאי) עד סוף אוגוסט. במקום שלישי נמצאת עונת ההאביב - בין ה-1 במארס לל"ג-בעומר (כשבין פסח ול"ג בעומר אי אפשר לערוך טקס אורתודוקסי). חודשי החורף מצויים בתחתית סולם הפופולריות, והחודש הכי פחות מבוקש, אך הזול ביותר, הוא פברואר. לקראת עונת החתונות ליקטנו מספר עצות, לזוגות שמתכוננים לאחד הערבים המושקעים בחייהם.

מקום האירוע

חשוב לזכור כי כל המחירים בכל המקומות נתונים למשא-ומתן, כשההנחה המקובלת היא של 5%. הנחה בגובה 10% היא הנחה מרשימה למדי. "אם מציעים לכם הנחה הגבוהה בהרבה מ-10%, התייחסו להצעה בחשד רב", אומרת שוורץ. אולמות וגני אירועים רבים נפגעו מנזקי המיתון, ומהתחרות הקשה בענף. הנחות מופלגות מעידות על קשיים, ועלולות לפגוע באירוע.
עצה חשובה לא פחות: ברחו מאולם המציע לכם הנחות של 20% ומעלה, תמורת תשלום של חצי שנה מראש. זוגות תמימים בישראל כבר נפלו על "דילים" מפוקפקים כאלו, בהם בעל האולם או הגן ברח עם הכסף.
התשלום בדולרים מחושב על-פי השער היציג ביום התשלום. מקובל לשלם 10%-30% מהסכום בעת חתימת החוזה, עד 50% לפני החתונה והשאר מיד אחרי האירוע. אולמות רבים, שנכוו מלקוחות שלא שילמו, דורשים תשלום מלא לפני האירוע. במקרה כזה בידקו את החוסן הכלכלי של המקום, ואת זמן פעילותו. בררו אם יש לאולם רשיון, במיוחד כשמדובר בגן אירועים. תחקיר "ידיעות אחרונות" חשף באחרונה הפקרות רבות בתחום הזה.
טיפ נוסף - בדקו את רמת הנקיון בשירותים, ודאו האם מישהו מנקה אותם במהלך האירוע.

קייטרינג

המרכיב העיקרי בהוצאה על חתונה הוא עלות המנה. בדרך כלל בעלי אולמות וגנים מציעים עיסקאות "חבילה", שכוללת את עלות המקום, תאורה, שתייה קלה ואלכוהול, בר קבלת פנים וקינוחים. אם אתם מעוניינים במזנון, קחו בחשבון תוספת של לפחות 2 דולר לאדם.
מספר האורחים אינו משנה את מחיר המנה, אם כי בשיא הקיץ, במיוחד בימי חמישי, או בחודש ספטמבר, עלולים לקבוע לכם רצפת מינימום של מוזמנים - בדרך-כלל 450-400 איש.
הבינו את המונחים בהם משתמשים בעלי האולמות: "בר קבלת פנים" פירושו בר של חטיפים קרים וחמים, משקאות קלים וחריפים, בירה ויין, כולם כלולים במחיר המנה, כשמספר סוגי החטיפים משתנה מאולם לאולם. ככל שהמקום יקר יותר, כך פוחת המגוון תחת התירוץ "האלגנטיות שבצמצום". מכסת המינימום המוצעת: 5 סוגים בכל קטגוריה.
בר וינאי - בר של קינוחים ועוגות, אינו כלול במחיר המנה. המעוניינים צריכים לקחת בחשבון תוספת של 10-2 דולר לאורח.
בר אקטיבי - ברמנים המסתובבים עם משקאות כמו טקילות וקוקטיילים ברחבת הריקודים. כרוך בתוספת של 6-1.5 דולר לאדם.
התאימו את האולם ואת צורת ההגשה לקהל המוזמנים. כשליש מהמוזמנים הם חברים של הזוג הצעיר וכשליש משפחה וידידים של כל אחד משני הצדדים. ערכו חשבון שמי מדויק, ונסו לנתח איזו קבוצת אוכלוסיה שולטת בקהל האורחים.
אם אתם צופים מספר גדול יחסית של ילדים באירוע נסו לבקש מנות של ילדים, הזולות בדרך כלל ב-15%-20%, ומתאימות יותר לטעמם. במקרה כזה האולם עשוי להתעקש, כי הילדים המוזמנים יושבו במהלך האירוע במרוכז, כדי להקל על הגשת המנות המיוחדות.
התעקשו על טעימה מראש, הכוללת את הורי 2 הצדדים. אם צד אחד מזרחי והשני אשכנזי, הקפידו לכלול בתפריט מאכלים המתאימים לשתי העדות. קחו בחשבון: בקיץ אנשים אוהבים אוכל קל, פסטות, אוכל תאילנדי ומוקפצים למיניהם. בחורף נהוג להגיש מנות "כבדות יותר".
אם למעלה מ-20% מהאורחים אוכלים רק הכשר "גלאט-כשר" חפשו מקום בעל הכשר רלוונטי. אם יש רק קומץ אורחים השומרים כשרות למהדרין ודאו שהאולם יכול להכין או להשיג עבורם ארוחות.
חשוב לקחת בחשבון את התוספות הנלוות לאירוע: מחיר תזמורת נע בין 2,500 ל-4,000 דולר. תקליטן מקצועי גובה 1,700-700 דולר לאירוע. מחיר צלם (סטילס ווידיאו) - 2,500-500 דולר. סידורי פרחים מושקעים עולים 800 עד 15 אלף דולר.
"חתונה "מחזירה" את ההשקעה כשהיא כוללת 400-350 מוזמנים", טוענת שוורץ, "כשמספר המוזמנים קטן, לדוגמה 150 מוזמנים, העלות לאורח הופכת כל-כך גבוהה עד שהמתנות, ברובן צ"קים, אינן מכסות את ההשקעה".

טיפים כלליים

בדקו מאילו אזורים בארץ מגיעים רוב האורחים, ומצאו מקום נגיש לרוב המוזמנים. נסו לבדוק גם את אמצעי ההגעה. אם הרוב מגיעים ברכב פרטי, דאגו למקומות חנייה. לחלופין, ודאו כי ישנם קווי אוטובוס הנגישים למקום. ניתן גם לשכור אוטובוס פרטי בהוצאה ממוצעת של כ-800 שקל.
כשהאולם מבטיח לכם שהוא יכול להכיל את כמות המוזמנים שלכם, בקשו להיות נוכחים באירוע המיועד לכמות זו. חשוב לוודא שיש מספיק מרחב לכולם, וכל גיחה לשירותים של אורח אינה מחייבת הקמת 20 מוזמנים חפים מפשע. ככלל, כדאי לדבר עם זוג שהתחתן במקום.
איך מחשבים את המגיעים בפועל מבין המוזמנים? כשמדובר ב-400 איש חשוב לקבל אישור מוקדם. צפו שרק 90% (85% באוגוסט) יאשרו את הגעתם, ו-2% נוספים ישנו את דעתם ברגע האחרון. מבין המאשרים לא יגיעו 10%. במקרה כזה כדאי להזמין 325 מנות עם רזרבה של 10%.
שימו לב לכימיה ביניכם ובין בעל האולם. לעולם אל תערכו חתונה במקום ש"עושה לכם טובה". מדובר ביום יפה וחשוב, שיכול להיות היום המקסים בחייכם ובחיי משפחתכם. אל תתנו לבעל אולם חמוץ להעכיר לכם אותו. אתם משלמים מספיק כדי להרגיש רצויים.

פורסם ב"ידיעות אחרונות"

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים