שתף קטע נבחר

העלאת שכר במשק? במטולה אין עדיין משכורות

השביתה הגדולה במשק נמנעה לאחר שהממשלה הבטיחה תוספות שכר של 6.25%, אך במועצת מטולה לא קיבלו חובות עבר. היום עובדי המועצה הפגינו במחאה על כך שלא קיבלו שכר. ראש המועצה: "אין לי כסף לשלם שכר, כיצד אגדיל אותו?"

עובדי המועצה המקומית מטולה הפגינו הבוקר (ד') בכביש הכניסה למושבה: העובדים מוחים על כך ששכרם לחודש אוקטובר עדיין לא הופקד ואת שכרם ספטמבר הם קיבלו, בזמן החגים, במפרעה ממשרד הפנים. "הממשלה שכחה מאתנו", זעקו 21 העובדים והגמלאים והשלטים שנופפו בהם על רקע גדרות הגבול עם לבנון הנמצא מטרים ספורים מגדרות היישוב.  

 

"זוהי לא פעם ראשונה שהמשכורות אינן משולמות במועד", אמרה ל-ynet שלומית גז עובדת המועצה. "האנשים משרתים בנאמנות את תושבי מטולה ורוצים לפרנס בכבוד את משפחתם - וגם כך אינם מקבלים שכר גבוה".

 

שטייניץ הסכים, לבוחבוט אין כיסוי

מטולה איננה הרשות המקומית היחידה בישראל שאינה משלמת שכר. למעשה, כמעט תמיד יש רשות כלשהי שמלינה שכר. גז מסכימה עם ראש מועצת מטולה, הרצל בוקר, ועם שאר ראשי הרשויות כי לרשויות אין כסף מאחר ומענקי האיזון שהם מקבלים מהממשלה קוצצו בשנים האחרונות במיליארדי שקלים.


ההפגנה במטולה, היום

 

בנוסף, הסכם השכר שנחתם אתמול בין האוצר להסתדרות מסבך את המצב עוד יותר. ההסכם יחייב את הרשויות להעלות את שכר העובדים, כמו כל עובדי המגזר הציבורי, ב-2.25% השנה ובעוד 4% בשנתיים הבאות, ולשלם לכל עובד מענק חד-פעמי של 2,000 שקל. אבל האוצר לא העביר לרשויות לכיסוי הצ'ק הזה, אפילו שקל אחד.

 

"ההסכם בין האוצר להסתדרות משית על הרשויות 350 מיליון שקלים", כתב אתמול יו"ר מרכז השלטון המקומי שלמה בוחבוט לשר האוצר יובל שטייניץ. "הרשויות לא יוכלו לממש את ההסכם, ואם לא יקבלו שיפוי מלא מהמדינה למימון תוספות השכר, הן פשוט לא ישלמו. כואב לנו על העובדים, הם בהחלט ראויים לתוספת, אך אם משרד האוצר חושב שהרשויות, שקופתן ריקה גם כך בשל הגזירות הממשלתיות, יהיו הכספומט שלו - הוא טועה. מפליא גם שאיש לא שיתף אותנו במו"מ, אבל כולם מצפים שנשלם את המחיר".

 

"מגיע לעובדים תוספת, אבל אין לי מאיפה לתת"

במרכז השלטון המקומי מבהירים כי בוחבוט, שכבר קרא פעם לתושבים שלא לשלם את חשבונות המים, אינו קורא הפעם למרי אזרחי. בוחבוט, כך מסבירים מסבירים במרכז השלטון המקומי, פשוט משמיע הערכת מצב. למרבית הרשויות אין כסף לשלם את התוספת, ולכן היא לא תשולם בפועל. כך יקרה, כנראה, במטולה. "התוספת והמענק מגיעים לעובדים שלי על העבודה הנאמנה שלהם, אבל אין לי כרגע מאיפה לשלם להם", אומר בוקר. "ואני ממש לא הרשות היחידה בארץ שנמצאת במצב כזה".

 

עלות שכרם החודשי של עובדי המועצה במטולה היא כ-280 אלף שקל. בוקר פנה השבוע למשרדי האוצר והפנים בבקשה להקציב לו מיליון שקלים כדי לשלם את כל המשכורות לשנת 2010. המועצה ביקשה ממשרד הפנים תוכנית הבראה, אך היא טרם אושרה, כיוון שהמשרד נותן עדיפות באישור תוכניות הבראה לראשויות במצב כלכלי קשה, ומטולה אינה כזאת.

 

"מטולה איננה יישוב עני", אומר בוקר. "אבל אסור לשכוח שאנו בפריפריה, ואין לנו שום במפעלים ומרכזי קניות. רוב התושבים שמועסקים בתעשייה ובחקלאות עובדים מחוץ ליישוב. הארנונה לבדה לא מספיקה לנו גם לתת שירות לתושב וגם לשלם בזמן את המשכורת. לצערי, במידה ולא נקבל את הכספים לתשלום המשכורות, העובדים יצטרכו להפסיק להגיע לעבודה ולהתחיל לשבש את השירות לאזרחים".

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה כי "הכנסות הרשויות המקומיות מחושבות ונגזרות מעדכון השכר ומהתפתחות המדד. ההכנסות נותנות מענה די והותר אף להסכם השכר שנחתם זה עתה. כך היה נהוג גם בהסכמי שכר בעבר".

 

ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "משרד הפנים תומך בהגדלת מענקי האיזון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטולה: מאיפה יהיה להם כסף לשלם?
צילום: אפי שריר
יו"ר מועצת מטולה הרצל בוקר
צילום: אביהו שפירא
מומלצים