שתף קטע נבחר
צילום: Index Open

שו"ת: הבנות מחרימות את בתי. מה עושים?

שאלה:

מה לעשות כשילדה בת 11, דומיננטית מאוד, אירגנה קבוצת "מקובלים" ואוסרת עליהם לשתף, לספר, להתייחס ולהזמין לפעילויות חברתיות את בתי ובכך מנתקת אותה מהמסגרת החברתית ואפילו מחברותיה הקרובות? החברות משתפות איתה פעולה על חשבון הקשר עם בתי אולי מפחד או מרצון להיות חלק מהקבוצה. הקשר בין חברי הקבוצה דרך האינטרנט. להתערב? ואם כן, את מי לערב ומה אפשר לעשות כדי להשיג תוצאות חיוביות (הילדה המחרימה עושה הכל בשקט מאחורי הקלעים ובפנים היא משדרת עסקים כרגיל).

 

תשובה:

כל מי שעבר בחייו חוויה של חרם יכול להעיד שזו חוויה נוראית. אני מאמינה שתחושת ההשתייכות היא צורך כמו אוויר לנשימה. לכן, כל מי שמחרימים אותו סובל כי מעבירים לו מסר שלא רוצים אותו ושהוא לא שייך. לא לחינם משתמשים בסנקציה הזו גם בקרב מבוגרים ואחד העונשים המכאיבים הוא לא לאפשר ליהודי להצטרף לקהילת המתפללים בבית הכנסת.

 

אני בהחלט מבינה את הרצון שלך להתערב ולעזור לבתך, אבל צריך לבדוק מה ביכולתך והשפעתך ועל מה אין לך השפעה. למרות הרצון לפעול בקרב הבנות המחרימות לא נראה לי שזה הפיתרון. כפי שכתבת, ילדים יכולים לפעול מאחורי הקלעים. אם הבנות לא רוצות את חברת בתך לא יעזור שתפני אליהן, להיפך, זה עלול לגרום להן להרגיש יותר חזקות ומשמעותיות ולהחריף את החרם.

 

ההצעה שלי אליך היא לפעול כדי לחזק את תחושת הערך שסביר להניח שנפגעה אצל בתך. חשוב לעודד אותה לפתח את המיומנויות החברתיות שלה ולעזור לה למצוא חוגים ומקומות שבהם היא תרגיש רצויה. בדרך כלל הילדים מרגישים מי בקבוצה הוא יותר חלש, רגיש ומהווה פוטנציאל להתעללות. חשוב לבדוק מה בתך משדרת והכי חשוב לעזור לה לבנות בטחון עצמי.

 

  • השיבה: ענת אשד M.Ed - יועצת להורים וצוותים חינוכיים, מורה במדרשה להנחיית קבוצות ומנהלת פורום מכון אדלר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים