שתף קטע נבחר

תרגיל לטבחים מתחילים: מתכון העוף הראשון שלי

לבקשת הגולשים, איילת הירשמן ממליצה על מתכון ראשון לבשלנים מתחילים: עוף בקדרה עם ירקות. הריחות והטעמים יתנו הרגשה של בית, גם אם מדובר במשכן זמני בלבד. ואם מעולם לא בישלתם עוף, בכלל מצאתם את המתכון הקל והמושלם, בלי תנור

קדרת להיט על זמנית, שתמיד מצליחה. למעשה, זה המתכון הראשון שאני נותנת לבשלנים מתחילים מאוד, שעוברים, נניח לדירה הראשונה שלהם ומבקשים משהו שיעשה להם הרגשה של בית, אבל יהיה גם קל מאוד. בחיי – גם אם לא נגעתם מימיכם בתבשיל עוף, או בתבשיל בכלל, תתחילו איתה.

 

מרכיבים ל-4-5 מנות

לקדרה

2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים

מלח, פלפל שחור

4 כרעי עוף, חצויות לשוק ולירך (כך שיתקבלו 8 נתחים)

12 תפוחי אדמה קטנים, קלופים

4 גזרים, קלופים וחתוכים למקלות עבים

1 ראש שום, מופרד לשיניים, עם הקליפה

1 כוס מרק עוף צח מוכן (תוצרת בית, או מאבקה)

כ-1/2 בקבוק (375 מ"ל) יין לבן (ריזלינג, למשל)

 

אפשרויות להגשה

אורז, קוסקוס, פירה

 

1. מחממים את השמן בסיר גדול (שיש בו מספיק מקום להכיל את כל נתחי העוף) ומטגנים את הבצל 5-7 דקות, עד שהוא שקוף ורק מתחיל להזהיב קלות. מוציאים מהסיר לצלחת.

2. מפלפלים וממליחים את נתחי העוף, מוסיפים אותו לסיר ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהוא זהוב. מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר ומטגנים אותם עד הזהבה 2 דקות.

3. מוסיפים את הגזר ומטגנים עד הזהבה, כדקה. מחזירים לסיר את הבצל המטוגן, מוסיפים את שיני השום, מטגנים כמה שניות (נזהרים לא לחרוך), יוצקים פנימה את המרק ומוסיפים את היין כך שיגיע רק עד כיסוי המרכיבים - וזהו, בעצם, סוד ההצלחה של המנה הזאת: חשוב שבסיר יהיו נוזלים בגובה המרכיבים ולא יותר. אם חסרים נוזלים, מוסיפים עוד מרק או יין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ללהבה הנמוכה יותר שיש לכם, מכסים ומבשלים שעתיים, עד שהעוף והירקות רכים ושחומים מאוד.

4. מגישים מייד, אפשר עם אורז או על קוסקוס או על פירה.

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קדרת עוף ביין עם תפוחי אדמה ושום
סגנון: נטשה חיימוביץ' צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים