שתף קטע נבחר

איילת בישלה דייסה מענגת ומתוקה

בכדי להכין כנאפה-קדאיף תצטרכו לבשל דייסת סולת, להוסיף לה גבינה ולהניחה בין שתי שכבות פריכות של אטריות קדאיף בחמאה. זה טעים, מענג ומשכיח צרות בדיוק כמו שזה נשמע. איילת הירשמן מביאה מתכון שעובר מדור לדור

נאמר זאת על ההתחלה: בכדי להכין את הכנאפה-קדאיף הזה, תצטרכו לבשל דייסה. מסולת. ואחר גם להוסיף לה גבינה. בינינו, אתם יודעים כבר עכשיו אם אתם בעניין. יידע כל אדם - האם מרקם דייסת הסולת עושה לו את זה או שמא עליו לחפש את נחמותיו במרקמים אחרים. אם אתם עדיין כאן, דעו כי התיאור ההולם ביותר למאפה הסופי זו אותה דייסה, יציבה וחמימה, בין שתי שכבות פריכות של אטריות קדאיף בחמאה. וזה, ובכן, משכיח צרות ומענג בדיוק כמו שזה נשמע. איזו גבינה? "קוטג' ורק קוטג'!", אומרת קרן טלמור, שלימדה אותי להכין את הדבר הטעים הזה אחרי שעברה התלמדות אצל סבתא שלה, הבשלנית מרים צאייג. אכן. קוטג' חמישה אחוז מהמכולת, והוא בלבד, ואם אם אוהבים דייסות, אתם מסודרים לגמרי.


 

תבנית בגודל 20 על 30 ס"מ או בקוטר 26 ס"מ

המצרכים

למאפה

200 גרם חמאה

500 גרם אטריות בצק דקיקות להכנת קדאיף (להשיג בחנויות למוצרי קונדיטוריה, בחלק מהקונדיטוריות עצמן ובחלק מרשתות השיווק)

2 כוסות (400 גרם) חלב

4 כפות סוכר (48 גרם)

4 כפות סולת דקה

אפשרות: כמה טיפות תמצית מי הדרים

2 מכלים (450 גרם, כל מכל 225 גרם) גבינת קוטג' 5% שומן

לסירופ

1 כוס (220 גרם) סוכר

1/2 כוס (100 מ"ל) מים

1 כף מיץ לימון

אפשרות: כמה טיפות תמצית מי הדרים

 

אופן ההכנה

1.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. ממיסים את החמאה, במיקרוגל או בסיר קטן על הכיריים, ונזהרים שלא תשחים מדי.

3. מכינים קערה גדולה (הבצק תופס הרבה נפח) ומפרידים בתוכה, בידיים, את אטריות הקדאיף, שבדרך כלל מגיעות כשהן מסובכות בפקעות. שופכים את החמאה על האטריות, ומערבבים היטב (לי הכי נוח בידיים. אם אתם מתבאסים מזה, תשתמשו בכפפות חד פעמיות) עד שכל האטריות מכוסות בחמאה באופן אחיד.

4. שמים בסיר את החלב והסוכר, מחממים קצת על להבה בינונית-גבוהה, ולפני שהחלב רותח מוסיפים פנימה את הסולת ומערבבים בהתמדה דקה-שתיים עד שהיא מתעבה, ובסיר נוצרת דייסת סולת. מכבים את הלהבה. אם רוצים, מוסיפים כמה טיפות מי הדרים ומערבבים. מוסיפים מיד את הקוטג' (חשוב לעשות זאת כשהלהבה כבויה כבר, אבל הדייסה עדיין חמה מאוד). מערבבים היטב.

5. מפזרים חצי מכמות הבצק בתבנית, ומשטחים קצת בידיים. משטחים מלמעלה את דייסת הקוטג', בשכבה אחידה. מפזרים מעל את המחצית השנייה של הבצק ואופים כ-25 דקות, עד הזהבה.

6. בינתיים, מכינים את הסירופ: שמים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר ומבשלים כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה עד שהסוכר נמס ובסיר נוצר סירופ. מכבים את הלהבה. אם רוצים, מוסיפים כמה טיפות מי הדרים.

7. יוצקים את הסירופ על הקדאיף, באחת משתי דרכים: סירופ חמים על קדאיף מצונן, או סירופ קר על קדאיף חמים. משהים שעה לפחות בטמפרטורת החדר.

8. ההגשה: הכי טעים לחמם קצת לפני שאוכלים. הדרך הכי טובה לשמור את הקדאיף היא במקרר (עד יומיים), וכשרוצים לאכול מחממים ריבועים ממנו בתנור, בחום בינוני (180 מעלות) זמן קצר מאוד. כשהוא חמים הוא במיטבו.

 

עוד מתוקים של איילת הירשמן

 

לכל המתכונים של שף

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קדאיף סולת וקוטג'
סגנון: נטשה חיימוביץ' צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים