שתף קטע נבחר

מלחמת השיווק הווירטואלי – הקרב על הצעירים

הם נולדים לתוך הפייסבוק, רוכשים מוצרים באינטרנט ומסמסים זה לזה עשרות פעמים ביום. מה שעבורנו הוא מהפכה טכנולוגית מתמשכת, מהווה עבור הדור הצעיר דרך חיים טבעית. אנשי השיווק מביטים על החגיגה ולא מתכוונים להישאר בצד

אחד הנושאים שזכו לתשומת הלב בוועידת אד טק שנערכה בתחילת החודש הוא שיווק לצעירים. מי שמכיר את הנושא יודע שקהל זה היינו מהחשובים בתחום השיווק, הן כצרכנים והן כמובילי דעת קהל המשפיעים על החלטות קנייה במעגלים חברתיים שונים.

 

המהפכה הטכנולוגית לה אנו עדים בתקופה זו מהווה הזדמנות בתחום מרתק זה. ראשית נתחיל בהצגת כמה נתונים מעניינים: 50% מהצעירים רוכשים ברשת; 72% מהצעירים גולשים בפייסבוק ובשבילם זו דרך חיים בה הם משתמשים לתקשר עם הרבה חברים. 8% מהצעירים פעילים בטוויטר והם משתמשים בדואר האלקטרוני רק כדי להעביר מסרים פורמאליים.

 

עבור בני הנוער לא מדובר בטכנולוגיה, אלא בדרך חיים. הצעירים ממש נולדים לתוך הפייסבוק. הם לא בונים קהילות במשך שנים, הקהילה שלהם כבר שם.  חשוב שנבין משהו יסודי לגבי הרשת החברתית. מי שבאמת חברתי הם האנשים ובמיוחד הצעירים, הטכנולוגיה עוזרת להביא זאת לידי ביטוי וחשוב להבין נקודה זו.

 

כמו כן, נתונים שעלו ממחקרים שנערכו לקראת הוועידה מראים כי הודעות הטקסט המוכרות לנו גדלות בקצב מרשים של כ-40% בשנה, זאת למרות קיומם של תוכנות המסרים המידיים, כולל בפייסבוק. בני הנוער עד גיל 19 בארצות הברית מעבירים או מקבלים בממוצע בחודש 3,339 הודעות טקסט(!) נתון מדהים. בנות, כצפוי, מעבירות הודעות יותר מבנים.

 

מה אנו יודעים על מה שהם חולקים ביניהם דרך הרשתות החברתיות השונות? הם חולקים מוסיקה, תמונות של עצמם, תמונות כלליות, וידיאו ובהחלט ניתן לומר שהם מחפשים דרך להביע את עצמם. העברת הנתונים היא פעולה פשוטה שלא מצריכה מאמץ כלשהו. אם אנו רוצים שהם יחלקו תוכן שיווקי מסוים צריך לוודא שהעברתו תהיה פשוטה ולא מסובכת.

 

בשנים האחרונות מותגים רבים מתקשרים עם בני הנוער דרך הרשתות החברתית. למה בעצם הצעירים צורכים תוכן שיווקי וחולקים אותו? מה בעצם המפתחות להצלחה? הצעירים חייבים לראות שהמותג הוא חלק מהאני שלהם. הם לא יחלקו עם החברים תוכן שאינו מייצג את האני שלהם.

 

אמונה: הם חייבים להאמין במותג ובהבטחה שלו. הפעילות חייבת להיראות אמיתית ולא מאולצת.

 

תמריצים: מה יש בזה בשבילי? זו שאלה מרכזית. התמריץ יכול להיות תוכן בלעדי, קופונים, פרסים ועוד.

 

אחת הדוגמאות שהוצגה בכנס ובהחלט מפתיעה היא של פעילות של ענקית קמעונאות המזון KMART. החברה רצתה להגיע את הצעירים לקראת החזרה לבית הספר. החברה החליטה כי פרסום בטלוויזיה אינו מספיק כדי להגיע לצעירים.

 

KMART בחרה שלוש חברות אופנה איתן היא עובדת ברשת. אף אחת מהן אינה מותג מוכר. החברה צילמה סרטון וידיאו עם הבגדים שהפך לאחד הנצפים ברשת עם עשרות מיליוני צפיות שרובן המכריע הגיע באופן ויראלי. בחנויות עצמן החלקים הרלוונטיים מותגו לפי אופי הפעילות.

 

מה שלמעשה עשתה KMART במסגרת המהלך הוא מיתוג עצמי מחדש עבור חלק גדול מהצעירים. המהלך היה אותנטי וייצר אמונה חזקה בפעילות שהפועל היוצא הוא הגברת המודעות למותג, הגברת הרצון לחלוק עם החברים והגברת כוונת הקניה.

 

הכותב הוא מנכ"ל חברת פרימיום אד העוסקת באסטרטגיה ובקרת פרסום באינטרנט www.premiumad.co.il

פורסם לראשונה 23/11/2010 22:06

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
תינוק - להיוולד לעולם אחר
צילום: Index open
מומלצים