שתף קטע נבחר

תעמיס לי מוזלי

מה עושים עם כל הפירות הגודשים את הדוכנים לכבוד חג האילנות? מוסיפים אותם לשיבולת שועל בריאה ומכינים מוזלי טעים, כזה שאפשר להכין בערב ואם מצליחים להתאפק אוכלים בבוקר, כמנת אנרגיה מתוקה

בקיץ היינו במלון "אלדן" בציריך, שווייץ. חוץ מזה שהמלון יפיוף, בכל בוקר הגישו שם גם מוזלי מופתי. ההבדל המהותי בין מוזלי לגרנולה הוא שמוזלי שיבולת השועל לא עוברת תהליך של קלייה, מה שגם הופך את כל הסיפור לקל בהרבה להכנה. מצד שני, צריך להכין בערב ולאכול בבוקר (למרות שנרשמו אצלי גם מקרים שבהם חיכיתי שעה בלבד, נספג קצת והיידה, ארוחת בוקר בלילה).

כמה מילים לגבי שיבולת שועל (קוואקר) שהיא להיט בריאות: יש בה סיבים מסיסים ועוד עולם שלם שכולו ערכים תזונתיים, אבל היא גם טעימה באופן נפשע כמעט כשהופכים אותה למוזלי, הווה אומר שופכים עליה חלב ומיץ תפוחים, מגררים תפוח ומחכים שהכול ייספג. ואז אוכלים עם פירות ואגוזים ועוד דברים הלקוחים מחלומותיהן היבשים של דיאטניות, כמו זרעי פשתן וסובין.

* שימו לב: רצוי להתחיל בהכנה בלילה לפני ההגשה.  

 


(צילום: דני לרנר)

 

המרכיבים ‭2-3)‬ מנות)

1 כוס קוואקר (שיבולת שועל‭,(‬ כדאי אורגני (שימו לב: לא קלוי ולא קווקאר מהיר הכנה)

כ‭2-‬ כפות סובין טחון או לפי הטעם חלב (ראו הסבר כמותי בהכנה)

מיץ תפוחים, כדאי אורגני וטבעי ככל האפשר (ראו הסבר כמותי בהכנה)

1 תפוח

 

אפשרויות להגשה

דבש או סילאן

זרעוני פשתן

תמרים מיובשים

משמשים מיובשים

צימוקים

תמרים לחים – חתוכים לקוביות

אגוזים טחונים, וגם אגוזים קלויים וקצוצים גס - למשל אגוזי לוז, פקאן, מלך, מקדמיה ועוד

יוגורט

בננות פרוסות

תותים פרוסים

פירות יער שלמים (אפשר מוקפאים, מופשרים)

פלחי פירות הדר בלי הציפה הלבנה (פילטים)

 

ההכנה

‭.1‬ שמים בקערה את הקווקאר ואת הסובין ומכסים בכמויות שוות של החלב ושל מיץ התפוחים, או בכל יחס אחר, העיקר שהנוזלים יגיעו רק עד גובה המרכיבים היבשים.

‭.2‬ מגררים פנימה את התפוח (אני לא נוהגת לקלף אותו‭.(‬ מערבבים מיד כדי שלא ישחיר, ואם צריך עוד קצת נוזלים לכיסוי, מוסיפים עוד חלב או מיץ, ודואגים שוב שיגיעו רק עד לגובה המרכיבים, אבל שהתפוח יהיה מכוסה לגמרי. מכסים (במכסה או בניילון נצמד) ומאחסנים במקרר. טעים כבר כעבור שעה, אבל הכי טעים זה כעבור לילה במקרר.

‭.3‬ ההגשה: מוציאים מהמקרר, מניחים קצת בטמפרטורת החדר, ופה כבר יוצרים לבד את תערובת ההגשה האישית, שתמקסם את יכולות המוזלי - עם דבש או סילאן מלמעלה, עם זרעוני הפשתן הפירות המיובשים, עם אגוזים, עם יוגורט, עם מה שאתם רוצים.

 

עוד מתכונים עם פירות וירקות

 

לכל המתכונים של שף

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוזלי שיבולת שועל ופירות
צילום: דני לרנר
פירות יבשים יילכו מצויין עם המנה האנרגית הזאת
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אגוזים, משלל סוגים, מתאימים למוזלי
לאשה בפייסבוק
מומלצים