שתף קטע נבחר

כוס התה שלי

למרות כל החידושים והגיוונים, בימים קרים מתחשק לחזור לרעיונות בסיסיים שתמיד עובדים. איילת הירשמן מסבירה איך להכין, בלי טיפת מאמץ, משקאות מחממים, בריאים וטעימים

משהו נוזלי, חמים ומחמם, חייב להיות על שולחן העבודה שלי כשאני עובדת. איכשהו, למרות שלל הגוונים והחידושים, אני תמיד חוזרת, בימים קרים, לאותם רעיונות בסיסיים שעובדים. מצד אחד, כאילו נתגלגלה בי בריטית קשישה עם שיער כחול, אני מוסיפה חלב כמעט לכל תה שאני שותה (כולל תה ירוק ותה יסמין‭.(‬ אבל מצד שני, בחורף, כמעט כל יום אני מכינה חליטה פשוטה ונקייה, שלא כוללת שקיק תה. המילוי החוזר שלהן עוזר למאותגרת שתייה כמוני להשלים כמויות רציניות של נוזלים.  


סגנון: נטשה חיימוביץ'; כלים ומגבת מטבח: נקודה בכפר, מושב עשרת (צילום: יוסי סליס)

 

רעיון ראשון, כולל קינמון

פשוט וברור, ובכל זאת חוזר בכל חורף מחדש: מקלות קינמון, דבש ופרוסות ג'ינג'ר קלוף. מניחים את שלושתם בכוס יפה, ועל זה שופכים מים רותחים. זהו. מחכים קצת ואז מקבלים את החליטה הפשוטה, היפה וגם המחממת ביותר. כמו שכל רופא סיני יגיד לכם על מקלות קינמון – יש להם את זה, את היכולות להלהיט אתכם מבפנים, ולשמור עליכם טוב מהקור שבחוץ. שקית תה בנוסף היא אופציונלית בלבד. לא חייבים אותה. לפעמים אני מחליפה את הדבש בסוכר חום, לפעמים בסילאן. אפשר בהחלט לשתות כוס אחת ואז למלא מחדש, על אותם ג'ינג'ר וקינמון קדומים, שוב מים רותחים ודבש (או סוכר‭,(‬ אם רוצים, וזהו.   


עם כל החליטות בשוק, בסוף חוזרים לחליטה טבעית (צילום: Index Open)

 

עוד רעיון לתה שיגעון

‭.2‬ חליטת גבעולי למון גראס, דבש וג'ינג'ר. העיקרון דומה, רק שבמקום קינמון יש גבעולי למון גראס. לפני שאתם מכניסים אותם לכוס אל תשכחו לחבוט בהם קצת, במערוך או בידית של סכין, כדי לשחרר מהם את כל הטעם. ואז חוצים במרכז הגבעול, ומכניסים לכוס (אפשר לקפל. זה רק ישחרר מהם טעמים נוספים‭.(‬ ממשיכים עם ג'ינג'ר ודבש או סוכר חום, או שלא, וגם כאן, מילוי מחדש, אפילו כמה פעמים, מחזיק גם מחזיק.

 

  


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שותים ונהנים. תה חובה בחורף
צילום: index open
חליטה טבעית. תה חם ומחמם
צילום: index open
לאשה בפייסבוק
מומלצים