שתף קטע נבחר

בכירי הפרקליטות במרתון דיונים על תיק ליברמן

היועץ המשפטי לממשלה, פרקליט המדינה ובכירים נוספים התכנסו כדי לדון בקשיים הראייתיים בתיק החקירה נגד שר החוץ. החלטה צפויה עד סוף החודש הבא

הפרקליטות מתכנסת לסיעור מוחות בעניינו של ליברמן: בכירי הפרקליטות, ובראשם היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, ופרקליט המדינה משה לדור, התכנסו היום (ג') באזור ירושלים למרתון דיונים מיוחד בתיק החקירה נגד שר החוץ, אביגדור ליברמן. הוא חשוד בין היתר בקבלת שוחד והלבנת הון. הדיונים יימשכו מספר שעות בכל יום ויסתיימו ביום חמישי.

 

 

עם הגעתו סירב וינשטיין להתייחס לתיק ליברמן, אך התייחס למכתב האיום שנשלח לפרקליט ניסים מרום. "הדבר מאוד חמור בעיני", הוא אמר ל-ynet. יתר הפרקליטים שהגיעו לאולם הדיונים סירבו אף הם להתייחס לדיונים, וקודם לכניסתם נבדק האולם בו הם מתכנסים על-ידי משרד המשפטים, מחשש להאזנות. הנוכחים אף הוזהרו שלא להדליף דבר מהדיונים.

 

במהלך ימי הדיונים המרוכזים יציגו בכירי הפרקליטות והפרקליטים שעסקו בפרשה את כל הקשיים הראייתיים בתיק. הם יבחנו את חומר הראיות וינסו להגיע להסכמות באשר לתיק. לאחר מכן, יתקיימו עוד מספר דיונים אצל היועץ המשפטי לממשלה בנושא, וההחלטה אם להגיש כתב אישום בתיק צפויה להתקבל עד סוף חודש פברואר. יצוין כי העמדתו של ליברמן לדין כפופה לשימוע, ולכן גם אם יוחלט על הגשת כתב אישום - יעברו עוד כמה חודשים עד שייאלץ ליברמן להתפטר מהממשלה.

 

מלבד וינשטיין ולדור, יגיעו לדיונים היום סגניו של פרקליט המדינה, שוקי למברגר ושי ניצן, ומנהלת המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, עו"ד אביה אלף. מי שעוד יגיע למרתון הדיונים הוא עו"ד יוסי קורצברג מפרקליטות מחוז תל-אביב, שהתבקש על-ידי היועץ וינשטיין להציג נקודת מבט של סניגור בתיק.

 

באוגוסט 2009 המליצה המשטרה להעמיד לדין את ליברמן בעבירות של לקיחת שוחד, קבלת דבר במרמה, הלבנת הון, מרמה, הפרת אמונים והטרדת עד. בכל הנוגע לסעיף השוחד, מדובר בחשד כי ליברמן קבל כספים דרך חברת ייעוץ שבה עבדה בתו מיכל. עוד עלה מהחקירה כי ליברמן הפעיל לכאורה שש עד שמונה חברות קש בעת שכיהן כשר התשתיות,

שר התחבורה והשר לאיומים אסטרטגיים. היקף ההונאה נאמד בכ-10 מיליון שקל.

 

חומר הראיות מתבסס על אלפי מסמכים שהוחרמו וכן חיקורי דין שנערכו ברחבי העולם במשך שנים ארוכות. בדצמבר 2007 חלה תפנית בחקירה, לאחר שבית המשפט נעתר לבקשת המשטרה וקבע כי על מרבית המסמכים שנתפסו אצל פרקליטו של ליברמן, עו"ד יואב מני, לא חל חיסיון עו"ד-לקוח. אחרי מספר ערעורים, שהגיעו לבית המשפט העליון באוגוסט 2008, ניתנה לחוקרים גישה למסמכים ששפכו אור חדש על הפרשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חשוד גם בקבלת שוחד. ליברמן
צילום: יוסי זמיר
יחליט בתוך חודש. וינשטיין
צילום: יאיר שגיא
מומלצים