שתף קטע נבחר
"אני נולדתי רעבה". ראיון עם הבשלנית שלנו
איילת הירשמן למדה לקרוא כדי לקרוא את ספרי הבישול של סבתה, שממנה למדה את כל מה שהיא יודעת על רזי המטבח הביתי. לכבוד השקת מדור חדש, כתבתנו אכלה איתה שווארמה וביררה איתה איך משכנעים ילדים לאכול בריא. ראיון עסיסי

"למדתי לקרוא בשביל לקרוא ספרי בישול", כך, בגילוי מרגש, פותחת איילת הירשמן, את המפגש בינינו. הירשמן, שבמשך 10 שנים ערכה את מדור האוכל של "לאשה", פרשה באחרונה מתפקידה ועברה להתמקד בכתיבת ספרי בישול ופיתוח פרויקטים חדשים. השבוע, היא חוזרת למגזין עם מדור אישי ("יומן מטבח") וגם כאן במדור שף, במתכוני וידאו חדשים - כבר מחר יחכה לכם מתכון לעוף בחרדל, פשוט, קל וטעים, כמובן.

 

הכל מתחיל בסבתא

את האהבה והתשוקה היוקדת לבישול ולאוכל קיבלה מסבתה. "סבתא שלי היתה בשלנית מדהימה שבישלה "בישול של פעם" – היא היתה הולכת לשוק לקנות חומרים טריים, היא ייצרה חומרי גלם בבית ואני כל הזמן עמדתי לידה", נזכרת הירשמן. "אני זוכרת את המגע של בצק, את תהליך הכנת האטריות. אלו דברים שנשארים". 

 

בואו להיות חברים שלנו גם בעמוד הפייסבוק של אתר לאשה

 

כתבת: מירב הראל; צילום: הילה ספאק; עריכה: רונה פפר; צולם בשווארמה בינו ובד"ר שקשוקה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הספר השמיני בדרך

בימים אלה שוקדת איילת על כתיבת ספר הבישול השמיני (!) שלה, שיעסוק באוכל ביתי וכאמור חונכת מדור אוכל חדש, שלדבריה יהיה אישי יותר. יהיו בו סיפורים על אוכל, מתכונים וגם ביקורת מסעדות.

 

  • איזה תגובות את מקבלת מאנשים לספריך ולמתכונים הרבים שפיתחת במשך השנים?

 "אני אוהבת שאנשים אוכלים את האוכל שלי, זה ממלא אותי. אני אוהבת שפונות אלי אמהות בבוקר בגן ומספרות לי על המתכונים שלי שהן הכינו ואיך יצא להן, או על המתכון שאמא הכינה לילד שלה שנשאר בשבת בבסיס. אני כותבת בשביל לקבל תגובות של אנשים".  


צילום: אלכס ליפקין

 

מה אוכלים ילדים של בשלנית?

איילת ובעלה תומר עמיר (שותף במשרד לובינג מצליח) הם הורים לשלושה ילדים: יהלי (8), דנה (4 וחצי) ואיתי (שנתיים). כמו כל הורים, ולא משנה שאצלם האמא היא שפית ידועה, גם בבית משפחת הירשמן-עמיר ניטשים מאבקים סביב הסנדוויצ’ים של הילדים. מאידך, ייתכן מאוד שאיילת מגדלת דור המשך, שכן שלושת הילדים מבלים זמן ניכר במטבח, "הם בשלנים מבטן ומלידה", היא אומרת, "אולם לא תמיד הם זורמים עם החלופות הבריאות שהוריהם מנסים להכניס להם לכריכים. אנחנו מנסים שילובים כמו טחינה ודבש, סילאן וממרח תמרים, לחם מלא, אבל זה לא תמיד קורה או מתקבל בברכה. לכן, כמו אמהות אחרות אני מגניבה מרכיבים בריאים לתוך האוכל שלהן".

 

רוצים לדעת בפני איזה מאכל איילת הירשמן לא מסוגלת לעמוד ומה הפדיחה הקולינרית הגדולה של איילת הירשמן? היכנסו לוידאו.

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
כל התגובות לכתבה " "אני נולדתי רעבה". ראיון עם הבשלנית שלנו"
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איילת הירשמן. אוכלת סטייקים על הבוקר
צילום: אלכס ליפקין
הירשמן על עטיפת ספרה יומן מטבח
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים