שתף קטע נבחר

טירמיסו. כובש את כל הלבבות

קינוח מופלא בטעמי קפה-שמנת-בישקוטי-קקאו, סטייל הלהיט האיטלקי העל זמני, רק בלי ביצים. מערבבים, מקציפים ובונים שכבות יפות ויש קינוח שכובש ומשמח כל אחד

אולי אי אפשר, רשמית, לקרוא לו בשם המפורש טירמיסו, אבל אפשר, בהחלט, להכין ולשמוח: צריך רק לערבב ולבנות שכבות יפות ויש קינוח שכובש, תמיד, את כל הסועדים.

 

כך מכינים טירמיסו קל להכנה - כלומר: קינוח מופלא בטעמי קפה-שמנת-בישקוטי-קקאו, סטייל הלהיט האיטלקי העל זמני, מינוס החלק של הביצים, ההקצפה שלהם וכל השאר.  

 

בואו להיות חברים שלנו גם בעמוד הפייסבוק של אתר לאשה

 

 

המרכיבים (8-10 מנות בתבנית בגודל 20 ס"מ או בקערה גבוהה בנפח כ-1 וחצי ליטר, כמו בצילום)

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 תפוז כתום ובשל (משתמשים בקליפה בלבד)

2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה (להשיג ברשתות השיווק, לפעמים גם באריזות וגם לפי משקל, ובחלק מהמחלבות)

3 כפיות אבקת קפה טחון לאספרסו או נס קפה

1/2 כוס מים רותחים

1/2 1 כוסות מים בטמפרטורת החדר

2 כפות ליקר תפוזים

2 חבילות בישקוטים (כ-200 גרם, 24 יחידות בערך)

כ-1/4 כוס אבקת קקאו

 

1. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה והסוכר ומקציפים לקצפת יציבה. מגררים פנימה את קליפת התפוז. מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומקציפים קלות, עד שמתקבל קרם אחיד.

 

2. שמים בקערה את אבקת הקפה ואת המים הרותחים, ומערבבים עד שהקפה נמס. מוסיפים את המים בטמפרטורת החדר ואת הליקר ומערבבים.

 

3. מורחים 4 כפות מקרם הגבינה בתחתית התבנית. טובלים שליש מכמות הבישקוטים בקפה – טבילה קצרה מכל צד, ומסדרים על קרם הגבינה במרווחים של 1 ס"מ זה מזה. זורים על הבישקוטי שכבה דקה של קקאו. מורחים מלמעלה שליש מכמות קרם הגבינה וזורים קצת אבקת קקאו. חוזרים על הפעולות פעמיים נוספות עם שאר הבישקוטים, קרם הגבינה והקקאו (מסיימים בשכבת קרם). עוטפים בניילון נפרד ומאחסנים במקרר שעתיים לפני ההגשה (עד 6 שעות).

 

4. ההגשה: זורים מלמעלה עוד אבקת קקאו. מחלקים למנות: הכי קל לעשות את זה בעזרת כף גדולה, לתוך קעריות, ולא לתוך צלחות שטוחות. במקרה הזה לא יוצאים ריבועים סדורים אלא ערמה רכה, מבולגנת קצת והכי טעימה בעולם, של טירמיסו.

 

עוד קינוחים בשף 

 

לכל המתכונים של שף

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טירמיסו קל הכנה
סגנון: נטשה חיימוביץ צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים