שתף קטע נבחר

קבוצה ישראלית מצטרפת לתחרות הירח של גוגל

השמיים הם הגבול? לא עבור Space IL, קבוצת צעירים ישראלית שהחליטה להגיע לירח ולנצח בתחרות היוקרתית של גוגל להנחתת רכב לא מאויש על פניו. הם מתכוונים להניף את דגל ישראל על הירח ולהראות לכולם למי יש את הלוויין הכי קטן

קבוצת Space IL הישראלית הודיעה אמש כי תשתתף בתחרות הירח נושאת הפרסים של גוגל (Google Lunar X prize) שמטרתה לשגר, להנחית ולהניע רכב לא מאוייש על-פני הירח לאורך מרחק של לפחות 500 מטרים ולשדר ממנו תמונות וסרטונים באיכות גבוהה בחזרה לכדור הארץ. ההודעה על ההשתפות בתחרות נמסרה במסגרת סדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה וביטחון באוניברסיטת ת"א ובמסגרת אירועי כנס החלל הבינלאומי ה-6 של מכון פישר.

 

 

לפי שעה מדובר בקבוצה הישראלית היחידה שמתחרה על הפרס בשווי 20 מיליון דולרים יחד עם כ-20 קבוצות מן העולם. הקבוצה רשומה כעמותה ללא מטרות רווח והיא יוסדה על ידי יריב בש, כפיר דמרי ויהונתן ויינטראוב. הקבוצה תזכה לייעוץ ולתמיכה מגופים מובילים בארץ כמו התעשייה האווירית, אלביט והאוניברסיטאות השונות.

 

אם תצליח הקבוצה במשימתה, היא תניף את דגל ישראל על פני הירח: "אנו מקווים שפרויקט זה יצית את דמיונתם של ילדי ישראל, כפי שתוכנית אפולו הציתה את דמיונו של דור שלם בארה"ב", אומר כפיר דמרי מחברי הקבוצה. "מטרתנו היא להפנות את הזרקור לעבר המדע ולאפשר לנוער הזדמנות לשאוף גבוה יותר, תרתי משמע".

 

בדבריו מתכוון דמרי לאחוז הנמוך של תלמידי י"ב שמסיימים מידי שנה בגרות בהצטיינות בתחומי המדעים והטכנולוגיה - נתון שלו השלכות חמורות על יכולתה של ישראל להתמודד עם אתגרים טכנולוגיים וכלכליים מורכבים.

 

כפי שנעשה במקומות אחרים בעולם, מטרת הקבוצה היא לגייס את העיסוק המלהיב בחלל להגברת העניין של בני נוער במקצועות מדעיים. חברי הקבוצה מבטיחים כי אם יזכו, יתרמו את כספי הפרס לטובת קידום נוער מדעי בישראל.

 

"הדרך להשגת המשימה היא שילוב בין היוזמה והיצירתיות הישראלית לבין תעשיית החלל הישראלית", נכתב בהודעת הקבוצה. "אומת הסטארטאפים נולדה כתוצאה מקידום אזרחי של של טכנולוגיות מיחשוב צבאיות. קידום תוכנית חלל אזרחית המתבססת על היתרון היחסי של ישראל בנושאי מזעור ולוויינים קטנים, יפתח צוהר דומה לתעשיית חלל פורחת".

 

יהונתן ויינטראוב מוסיף כי "לישראל יש יתרון יחסי בפיתוח לוויינים קטנים וטכנולוגיות מתקדמות נוספות, ואנו מתכוונים להשתמש ביתרון זה כדי לממש פיתרון פשוט וזריז שייקח אותנו לירח ואף מעבר".

 

ואכן הפיתרון שמציעה הקבוצה הוא קטן, זול ויעיל במיוחד בהשוואה לפרוייקטים גרנדיוזיים אחרים שמציעות קבוצות שונות בעולם: המערכת כולה צפויה להיות בגודל של 10X10X30 ס"מ כשרוב הנפח ישמש כמנגנון הנעה. הפרויקט צפוי להסתיים לקראת סוף 2012 והשיגור עצמו יתבצע באמצעות משגר מסחרי על מנת להקטין עלויות.

 

לאתר הקבוצה לחצו כאן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
SpaceIL: לוגו הקבוצה
צילום: SpaceIL
עד הירח: דגם תלת מימדי
צילום: שחר דיויס
מומלצים