שתף קטע נבחר

דברי המאפה לא סומנו כחוק - מגה תפצה

צרכן שקנה דברי מאפה בדוכני מכירה של הריבוע הכחול, טען כי מחירם לא סומן. ביהמ"ש קבע שמדובר בטעות, אך דרש שהרשת תפצה את הלקוח ב-1,350 שקל

צרכן טען כי מאז תחילת 2009 הבחין כי סניף הריבוע הכחול בקרית אונו נוהג להוציא בימי שישי דוכן מכירה של חלות ועוגות לשטח הציבורי של הקניון, כאשר מרבית הסחורה מוצגת ללא סימון מחירים. לטענתו, פנה בעניין לרשת, וקיבל תשובה לפיה הרשת דואגת לסימון כחוק וכי את מחירם של מוצרים הנמכרים בתפזורת ניתן לסמן על גבי שלט הצמוד למוצר או למדף עליו הם מונחים.

 

 

לטענתו, ביקר שוב בסניף בתחילת שנת 2010, וגם אז ראה פריטים ללא מחיר וכמה חודשים מאוחר יותר, בביקור נוסף, מצא בדוכני המכירה שהוצבו מחוץ לחנות, כ-15 מוצרי מאפה ללא סימון. לטענתו, הוא רכש כמה מוצרים מסומנים וכמה מוצרים שאינם מסומנים וכששאל את הקופאית מהו מחירם, היא ענתה לו 50 או 60 שקל לקילו, ובתגובה, ביקש הוא לקרוא למנהל החנות וטען בפניו כי כל מוצר ללא מחיר, מחירו 0 שקלים.

 

הצרכן טען שהמנהל גילה כלפיו יחס עוין, סירב לתת לו את המוצרים בחינם וביקש ממנו ללכת מהמקום. בתביעה שהגיש לבית-המשפט לתביעות קטנות בפתח תקווה, דרש האיש פיצוי של 11 אלף שקל.

 

נציגי הריבוע הכחול טענו, כי על הקופה עצמה היה שילוט, ואף הציגו בפני בית המשפט תמונות של עגלת המוצרים עם השילוט.

 

מוצר שלא סומן לא יימכר בחינם

השופט הרווי גרובס קיבל את התביעה באופן חלקי, לאחר שקבע כי הריבוע הכחול אכן לא קיימה את חובתה החוקית לסמן את מחירם של פריטי סחורה מסוימים, אולם התנהגותו של התובע היתה פרובוקטיבית והוא טעה בטענתו לפיה אי סימון פריט מהווה הצעה למוכרו ללא כל תמורה. השופט ציין, כי החוק מאפשר הצבת שילוט כולל לגבי מוצרים הנמכרים בשקילה, אם כי במקרה זה, מוטב שהשילוט יהיה בעגלה עצמה.

  

לעניין הפיצוי, נקבע כי כיוון שרוב המוצרים היו מסומנים ולא הוכח כי הרשת פעלה במכוון וביודעין כנגד החוק, יש לחייבה לפצות את התובע באלף שקל בלבד. בנוסף, חויבה הרשת לשלם לתובע הוצאות משפט של 350 שקל.

 

לעיון בפסק הדין

  

אתר המשפט הישראלי פסק הדין 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחיר מאפה לא מתומחר הוא אפס שקלים
צילום: שלום בר-טל
מומלצים