מוצר בריאות חדש: שורש כורכום
חדש על המדפים מחוות תקוע - שורש כורכום טרי אמיתי. הכורכום הוא תבלין נפוץ ביותר וידוע בזכות טעמו המעודן והצבע הזהוב הנפלא שהוא מוסיף לכל מנה. הוא נפוץ מאד במטבח ההודי וידוע גם בכינויו "הזעפרן ההודי".

 

בבישול, משתמשים בכורכום הטרי לאותם השימושים של אבקת הכורכום. הוא מהווה תוספת נפלאה למרקים, מנות בשר, דגים, תבשילי אורז ועוד. יש לקלף את השורש ולגרר אותו לתוך התבשיל תוספת הטעם והצבע תורגש מייד. הכורכום נפוץ מאד בשימוש במטבח ההודי, התימני והמרוקאי ומהווה מרכיב בלתי נפרד מתערוכות תבלינים מוכרות כגון חוויאג', גארם מסאלה ועוד. יש הטוענים שבגרסתו הטרייה טעמו דומיננטי יותר.

 

יתרון נוסף לשימוש בשורש הכורכום הטרי הוא סגולותיו הבריאותיות הרבות. הכורכום הטרי נמצא בשימוש מזה שנים ברפואה הטבעית-בין היתר ברפואה הסינית וההודית וידוע כמרפא טבעי. המרכיב החשוב והפעיל בשורש נקרא כורכומין, סוג של כימיקל צמחי עליו נערכו מחקרים רבים בהקשר של ריפוי דלקות, הקלה על כאבים טיפול בתפקודי כבד ועוד.

בנוסף, מכיל הכורכום מינרלים וויטמינים ביניהם : ויטמין C, אשלגן ובטא-קרוטן. שורש הכורכום הנו מוצר עונתי, משווק מאמצע חודש ינואר ועד חודש מאי והוא כשר.

 

  • כמה: בין 11-14 ש"ח למגשית
  • איפה: להשיג ברשתות ובחנויות המובחרות

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה מוצר בריאות חדש: שורש כורכום
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צרכנות בריאה
    שורש כורכום טרי מחוות תקוע
    צילום: אבנר זכריה
    ynet ספיישל
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים