שתף קטע נבחר

האביב כבר כאן: 7 צעדים למניעת אלרגיה עונתית

מתליית הכביסה בבית ועד ניקוי הגינה מעשבים שוטים - האלרגיה העונתית באביב לא חייבת להיות גזירת גורל. הנה כמה דרכים יעילות לצמצום החשיפה לגורמים האלרגניים

לקראת בוא האביב, רבים ממתינים לפריחות המרהיבות, וכחמישית מהאוכלוסייה מתכוננת גם לבואה של אלרגיית האביב. גודש באף, נזלת והרבה התעטשויות הם רק חלק קטן מהתסמינים הלא נעימים המלווים את האלרגיה העונתית.

 

 

אלרגיה היא תגובת מערכת החיסון לחומר זר שאינו גורם נזק, באמצעות שחרור היסטמין. ניתן לומר שתגובה אלרגית היא מעין "אש ידידותית על כוחותינו". אותו חומר מעורר את הגוף ועלול להוביל לתופעות כמו נפיחות וגרד בעור, גודש באף, נזלת, התעטשויות וכדומה.

 

החומר הזר, ה"אלרגן", יכול להימצא כמעט בכל מקום: במזון, בתרופות, בבעלי חיים ובצמחים. האלרגן מעורר את מערכת החיסון להגיב בשחרור חומר הנקרא היסטמין.

 

מדוע כל זה קורה דווקא כשרואים קצת שמש אחרי הימים הגשומים? צמחים רבים הפורחים באביב משחררים אבקנים המשמשים כאלרגניים. הרוח בעונת המעבר נושאת איתה את האבקנים, ומתקבל מתכון בטוח לחשיפה המונית לגורמי אלרגיה.

 

כדי להתמודד עם האלרגיה העונתית, כדאי להקפיד על כמה צעדי מנע: 

 

1. הימנעו מחשיפה לגורם האלרגיה

במקרה של אלרגיה החוזרת באביב, התרחקו משדות פורחים. ניתן לבצע בדיקות מקדימות לאיתור גורם האלרגיה שלכם ("טסט") אצל רופא מומחה לאלרגיות (אלרגולוג).

 

2. הימנעו מעציצים עם פרחים בבית

השתדלו לא להניח בבית עציצים המצמיחים פרחים. בנוסף, השקיית יתר תעודד פטרת בצמח, עשבים ונבגים, שגם הם מחוללי אלרגיה.

 

3. תלו את הכביסה בבית

תלו את הכביסה במידת האפשר בתוך הבית ולא מחוצה לו, כיוון שאזורים רבים חשופים לאבקנים ואלו עלולים להיצמד לבגדים ולמצעים ולהביא את האלרגיה לתוך הבית.

  

4. נקו את הגינה מעשבים שוטים

כתלית יהודה והלענה, למשל, הם שניים מהעשבים השוטים האלרגניים ביותר הצומחים בחצרות הבתים.

 

5. הימנעו משתילת צמחים אלרגניים

ערכו בדיקת רגישות אצל אלרגולוג והימנעו משתילת צמחים שאליהם אתם אלרגיים. צמחים נוספים הידועים כמחוללי אלרגיה הם זית, ברוש, פקאן ודשא.

 

6. סגרו את החלונות והדלתות

כניסת אבקנים דרך החלונות הפתוחים מובטחת. סגרו את הדלתות ואת החלונות בלילה, והשתמשו יותר במיזוג אוויר.

 

7. הקדימו תרופה למכה

יש תרופות הפועלות נגד השפעת ההיסטמין בתהליך האלרגי. בחודשי האביב מומלץ להצטייד וליטול תרופות אלו עוד לפני הופעת התסמינים. בשנים האחרונות פותחו תרופות חדשות שאינן גורמות לתופעות הלוואי המוכרות מפעם כמו ישנוניות.

 

הכותב הוא מנהל ע.ש.ר - המרכזים הרפואיים.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כניסת אבקנים דרך החלונות הפתוחים מובטחת
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים