שתף קטע נבחר

השיניים לא אשמות: 10 עובדות על שינת פעוטות

אם קמתם הלילה כבר שלוש פעמים לתינוק, אתם לא לבד - 30% מהפעוטות עד גיל שלוש מתקשים להירדם או ממשיכים לקום בלילה, ודווקא אלה שישנים בלינה משותפת עם ההורים. כמה עובדות מפתיעות על מה שקורה לילד שלכם אחרי החשכה

1. כל ילד רביעי

20%-30% מן ההורים לילדים עד גיל שלוש מתלוננים על כך שילדיהם מתקשים להירדם או מקיצים בלילה לזמן ממושך.

 

 

2. איזה דיכאון

בעיות שינה של התינוק מעלות את הסיכוי לדיכאון אצל האם. אם פותרים את בעיית השינה של התינוק, יש שיפור במצב הנפשי של האם ובתחושת המסוגלות ההורית שלה.

 

3. עקרון הרצף?

חושבים שהוא יישן טוב יותר אם תיכנעו ותרשו לו לעבור למיטה שלכם? טעיתם. על פי מחקרים, שינת התינוק והאם הישנים יחד שטחית יותר ומרובת יקיצות.

 

4. לפי כללי הטקס

טקס השכבה קבוע לפני השינה הכולל סדר פעולות מרגיעות ונעימות, כמו אמבטיה, עיסוי, שיר ערש וכו', משפר את תהליך ההירדמות ומפחית את כמות היקיצות בלילה.

 

5. זה לא השיניים

חושבים שכאבי בקיעת השיניים גורמים לו להתעורר בלילה? מתברר שהשיניים הצומחות כואבות לכל היותר שלושה ימים לפני הבקיעה ולאחריה, ולכן אין במיתוס הזה להסביר לילות לבנים הנמשכים חודשים ארוכים.


אבות מרדימים טוב יותר את הילדים (צילום: shutterstock)

 

6. בזכות האבא

היות שאבות מאמינים יותר מאמהות בהצבת גבולות ודרישות מהילדים, מתברר שהם מצליחים להרדים את הילדים טוב יותר. ככל שהאב מעורב יותר בטיפול בתינוק בחצי השנה הראשונה, כך התינוק ישן טוב יותר.

 

7. נבואה שמגשימה את עצמה

הפלא ופלא: כשההורים מאמינים (אפילו טרום הלידה) שתינוקם יהיה מסוגל להרדים את עצמו לבד גם כשהוא מתעורר באמצע הלילה, תינוקם אכן יעשה זאת.

 

לעומת זאת, אם אתם משוכנעים שעליכם להתערב כדי לעזור לתינוקכם להירגע ולהירדם, תגדלו ילד שלא יכול להירדם לבד.

 

8. שינה = ריכוז

על פי מחקרים מסוימים, לילדים שסבלו מהפרעות שינה בילדות המוקדמת יש סיכוי גדול יותר (לעומת ילדים שלא סבלו מהתופעה) להיות מאובחנים כבעלי בעיות קשב וריכוז וכן לסבול מבעיות פסיכולוגיות אחרות.

 

9. מלוכסנים וטרוטי עיניים

מחקר בינלאומי, שסקר 30,000 תינוקות בארצות שונות, הראה ששכיחות בעיות השינה בפעוטות גדולה יותר דווקא באסיה. אולי זה משום שרובם (90%) ישנים עם ההורים עד גיל שלוש.

 

10. תישנו על זה

טיפול התנהגותי המתמקד בהדרכה של ההורים יעזור לתינוק לפתח הרגלי שינה טובים. יותר מ-85% מההורים שעברו טיפול כזה דיווחו שהבעיה נפתרה. טיפול כזה ניתן על ידי מומחים במעבדות השינה הפרוסות ברחבי הארץ.

 

ייעוץ מקצועי: פרופ' אבי שדה, מנהל המעבדה לשינה בילדים, החוג לפסיכולוגיה, אוניברסיטת תל אביב, מחבר הספר "לישון כמו תינוק" בהוצאת ידיעות ספרים.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שינת התינוק והאם יחד שטחית ומרובת יקיצות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים