שתף קטע נבחר
צילום: index open

חידה חיה: למי שייך האף?

שועל הפנק שהתחבא בחידה בשבוע שעבר היה טרף קל לגולשי ynet וזוהה במהירות האור. הפעם, קיבלתם חיה קשה לפיצוח. מזהים למי שייך האף?

כשאתם צודקים, אתם צודקים. מתקפת התגובות המהירה לזהותה של החיה המסתורית בשבוע שעבר, שהגיעה עם אוזן עצומה, היתה מרשימה לכל הדעות. בעל החיים זוהה בקלות יתרה תודות למאות התגובות שנדבקו זו לזו, בתחתית הכתבה וכולן זעקו את אותה תשובה (כמעט) - זהו אכן, שועל הפֶנֶק, הידוע גם בכינוי שועל המדבר.

 

תואר המגיב/ה הזריז/ה והצודק/ת מוענק בזאת לגולש/ת אביב ויצמן מתל-אביב-יפו, שקיבל/ה כבוד וירטואלי בשכונות גוגל וברשת כולה. בין התשובות השגויות שהגיעו אלינו הפעם: שועל חולות, ירבוע, דולפין, עכבר, כלב בולדוג, עטלף, קרקל, תן, חתול חולות, שועל מצוי, אלפקה, צבוע, צ'ינצ'ילה, דג זהב, אוזן של תנין, נחש מים, זאב וחתול בית. 

 



צילום: WWF-Canon

קטן, קטן, אבל שומע הכל (צילום: WWF-Canon)

 

בין התשובות ההזויות שזכינו לקבל, ניתן לציין את גולש מספר 100 שהזדהה בשם "אוכל כרובית", שהעריך כי "מדובר בסלמנדרת המפלים, שהובאה מיפן כחיית מחמד, ברחה מהשבי, גידלה שיער בראש והחלה לשמוע מוזיקה ים תיכונית בטייפ שני ערוצים. מאז התפשטה ברחבי הארץ עם חוטיני".

 

לעומתו, גולש 119 בעל הכינוי "בבר", הודה למערכת על מציאת האוזן, שאבדה לו לפני כשבוע.  משה, הגולש המתוסכל מתגובה 261 כתב בכאב, כי זו "האוזן של אישתי. רק היא עם האוזניים האלה שומעת אותי מקילומטרים וצועקת עלי משהההההההההה תעלה הביתה כבר עם הקניות". וגילוי לב מרגש הגיע דווקא ממגיב מס' 199 שכתב כי זו חיה שהוא לעולם לא יזהה.  

 

מי שצילם את התמונה הוא צלם הטבע ג'ון א. ניובי, שתיעד את השועל בקיץ לוהט במיוחד בניגריה, עבור קרן הטבע העולמית (WWF). מתוך אנציקלופדיית ynet >> פנק, המין הקטן ביותר במשפחת הכלביים, מזכיר בחיצוניותו את השועל. בזכות מראהו הנאה הפך הפנק לחיית-מחמד מבוקשת באירופה. לכידת הגורים במימדים נרחבים מעמידה בסכנה את קיומו של מין זה.

 

אורך גופו 40 ס"מ, אורך הזנב 21 ס"מ. משקלו 1.1-1 ק"ג. הפרווה צפופה ורכה ושערותיה ארוכות, צבעה צהבהב כצבע החול ועם הגיל היא דוהה ונעשית בהירה יותר. העיניים הגדולות והכהות והחוטם הקטן משווים לחיה דמות גור. האישון אליפטי ולא אנכי כמו אצל השועלים. 

 

על פי אפרכסות האוזניים הגדולות ושלפוחיות השמע הגדולות נראה שחוש השמיעה הוא המפותח שבחושי הפנק, ומאפשר לו לשמוע אף תנועות של חרקים. הפנק מיטיב לקפוץ. הוא יכול לקפוץ ממצב מנוחה למרחק של 120 ס"מ ולגובה של 70 ס"מ. לפנק, כמו לשאר בני משפחת-הכלביים, יש בלוטות סימון בפי-הטבעת ובלוטת סימון נוספת על הזנב. בלוטות פי הטבעת מפרישות נוזל לבנבן שריחו דומה מעט לריחם של צמחים ממשפחת השפתניים. סימון הטריטוריה נעשה גם בשתן.

 

הפנק ניזון מחסרי חוליות וחלזונות בכלל זה, מזוחלים קטנים, ציפורים קטנות ומכרסמים וכן מזון צמחי. בזכות הסתגלותו האבולוציונית לאקלים המדברי, הוא כמעט ואינו זקוק לשתיית מים. הפנק פעיל בלילה. הוא מתחפר היטב ומהר, לעיתים חובר למחילות של פרטים אחרים. הוא נחשב ליצור חברותי. לערך המלא >>   

 

והאתגר לשבוע הקרוב - של מי האף?

 


הפעם חידה קשה: למי שייך האף הלח בתמונה? מוזמנים להגיב בתגובות לכתבה. בהצלחה!


פורסם לראשונה 19/06/2011 00:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי אני?
האוזן הסגירה אותו. שועל הפנק. צילום: WWF-Canon
מומלצים