שתף קטע נבחר

נתח מס' 2: צלעות

שמות נוספים: אונטר ריב.

 

מראה: זהו הנתח המחבר את הצוואר עם האנטרקוט. הבשר מורכב משני חלקים: חלקו האחד רזה יותר ומרקמו מזכיר מעט את מרקם החזה, אך הסיבים דקים וקצרים יותר. חלקו השני יזכיר במעט את האנטרקוט, מה שעלול להטעות חלק מהאנשים.

 

מאפיינים: בשר בעל טעם עדין, מזכיר מעט את טעמו של האנטרקוט. רמת שומניות בינונית, כשחלק אחד, כאמור, רזה יותר.

 

שימושים: מתאים לצלייה ארוכה בנוזלים, בנתחים גדולים. לא מקובל לצלות אותו בנתח שלם כי הוא לא נפרס יפה. מתאים גם לטחינה.

 

מה לא לעשות: לא מתאים לצלייה קצרה.

 

איך קונים: למרות היותו אחד הנתחים הנפוצים ביותר הנמכרים קפואים, טעמו ומראהו שונים לגמרי בבשר הטרי.

 

טיפ של קצב: אם משתמשים בבשר הזה לטחינה, הייתי טוחן אותו טחינה כפולה, הוא יתאים מאוד לקציצות עדינות-מרקם מבושלות ברוטב או מטוגנות.


צלעות (צילום: ירון ברנר)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צלעות, נתח מספר 2
צילום: ירון ברנר
מומלצים