נתח מס' 4: כתף מרכזי
שמות נוספים: שולטר.
מראה: נתח רחב מאוד בצד אחד וצר בקצה, מאופיין ברקמת חיבור דקיקה וכמעט בלתי מורגשת במרכז. מרקמו חלק למדי.
מאפיינים: אחוזי שומן נמוכים, אם לוקחים את הצד מהקצה הדק עד ל-3/4 מגודל הנתח, הוא נפרס יפה ולא מתפרק.
שימושים: מתאים מאוד לצלייה בקוביות ולצלייה ארוכה בנוזלים כנתח שלם. נתח המתאים לטחינה, למי שמחפש בשר בעל אחוזי שומן נמוכים.
מה לא לעשות: ברמת הבשר המקובלת בארץ לא ניתן לפרוס ממנו אומצות או להשתמש בו להקפצה וטיגון מהיר.
איך קונים: לא הייתי ממליץ לקנות נתח זה קפוא שכן מרקמו עדין ועלול להיפגע בהקפאה.
טיפ של קצב: הנתח עצמו בזמן הפירוק מכיל מעט מאוד שומן חיצוני שאותו ניתן, אם רוצים, לבקש מהקצב להוריד.
כתף מרכזי (צילום: ירון ברנר)
כתף מרכזי מחולק בערך ב-3/4 מגודלו לשני חלקים: החלק הצר והארוך והחלק העבה (צילום: ירון ברנר)