שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    נתח מס' 4: כתף מרכזי

    שמות נוספים: שולטר.

     

    מראה: נתח רחב מאוד בצד אחד וצר בקצה, מאופיין ברקמת חיבור דקיקה וכמעט בלתי מורגשת במרכז. מרקמו חלק למדי.

     

    מאפיינים: אחוזי שומן נמוכים, אם לוקחים את הצד מהקצה הדק עד ל-3/4 מגודל הנתח, הוא נפרס יפה ולא מתפרק.

     

    שימושים: מתאים מאוד לצלייה בקוביות ולצלייה ארוכה בנוזלים כנתח שלם. נתח המתאים לטחינה, למי שמחפש בשר בעל אחוזי שומן נמוכים.

     

    מה לא לעשות: ברמת הבשר המקובלת בארץ לא ניתן לפרוס ממנו אומצות או להשתמש בו להקפצה וטיגון מהיר.

     

    איך קונים: לא הייתי ממליץ לקנות נתח זה קפוא שכן מרקמו עדין ועלול להיפגע בהקפאה.

     

    טיפ של קצב: הנתח עצמו בזמן הפירוק מכיל מעט מאוד שומן חיצוני שאותו ניתן, אם רוצים, לבקש מהקצב להוריד.


    כתף מרכזי (צילום: ירון ברנר)


    כתף מרכזי מחולק בערך ב-3/4 מגודלו לשני חלקים: החלק הצר והארוך והחלק העבה (צילום: ירון ברנר)

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "נתח מס' 4: כתף מרכזי"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים