שתף קטע נבחר

נתח מס' 16: כף

מראה: נתח גדול נמצא בשוק הבהמה. מאופיין באחוזי שומן מעטים הנמצאים ב"מכסה" המכסה אותו, אשר לרוב מורידים אותו לפני שהוא מגיע ללקוח.

 

מאפיינים: בעל סיבים ארוכים המקנים לו טעם ייחודי. אם פורסים אותו דק, הוא רך מאוד.

 

שימושים: מבחינת הכנה זהו נתח מיוחד מאוד. הוא מתאים לצלייה, לאסקלופים ולשניצלים בפריסה דקה. הוא חלק ויפה וניתן להכין ממנו גם קרפצ'יו.

 

מה לא לעשות: כמו כל הנתחים הרזים, אסור לבשל אותו יותר מדי. בשום אופן אינו מתאים לאומצות.

 

איך קונים: אינו נמכר כקפוא.

 

טיפ של קצב: החלק הכי נאה והכי מתאים להכנת אסקלופים או שניצלים דקים או רולדות אישיות מגולגלות לצלייה קצרה.


כף מחולק לאורך, כפי שלרוב מציגים אותו בוויטרינה (צילום: ירון ברנר)


נתח כף פרוס לאסקלופ (צילום: ירון ברנר)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתח מספר 16 - כף
צילום: ירון ברנר
מומלצים