שתף קטע נבחר

זנב

מראה: הזנב מורכב מחוליות עבות ובשרניות בתחילה והולכות ונהיות דקות וצרות לקראת הקצה. העצם המרכזית, בצורת כוכב קטן, מוקפת בבשר, רקמות חיבור ג'לטיניות ומעט שומן.

 

מאפיינים: נתח קשה ביותר, בעל טעם עז ביותר ומרקם מיוחד.

 

שימושים: משום שמדובר בנתח קשה שאינו מתרכך בקלות, הוא זקוק לבישול ארוך מאוד. מופיע במתכונים קלאסיים כמו תבשיל זנב שור של 7 שעות, ומתאים להוספה לחמין ומרקים. ניתן גם להסיר את הבשר מהעצם אחרי בישול ארוך ולהוסיפו לרביולי, למשל. בחוליות הרחבות והבשרניות רצוי להשתמש לתבשיל, ואילו בשאר החוליות להעשיר טעם של מרקים.

 

מה לא לעשות: כמובן שאינו מתאים לצלייה קצרה והקפצה.

 

איך קונים: אין להשיגו קפוא, בגלל העצם.

 

טיפ של קצב: כדאי לרכוש רק את החוליות העליונות (הרחבות יותר), מה שמייקר את העסקה, אבל רק בהן יש מה לאכול.


זנב (צילום: ירון ברנר)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים