שתף קטע נבחר

מרק בקיץ? איילת מתפלפלת עם עגבניות ופלפלים

קר, קל, טעים, מרווה ואפילו דיאטטי – הנה המרק שאתם צריכים במקרר בקיץ: מרק עגבניות ופלפלים. איילת הירשמן מכינה אותו בגלונים ומסבירה איך אפשר להפוך את המשקה לארוחה

בקיץ אני מכינה גלונים גדולים של המרק הזה ומגישה, לעיתים קרובות עם קוביות קרח, כמנה ראשונה. או שאני הופכות אותו לארוחה עצמה, בקלות, כשאני מניחה לצדו טוסטים של גבינת עזים (עיגולי גבינת עזים רכה, כמו פרומעז למשל, על חלה מתוקה משוחה בשמן זית. אחרי שאני קולה אותם בתנור אני גם מוסיפה מלמעלה כמה טיפות חומץ בלסמי).

 

ואם, כמוני, אתם נוטים להפעיל את המזגן על טמפרטורה נמוכה ממש באוגוסט, רק כדי לאפשר לעצמכם את התנאים לאכול מרק חמים ומנחם פה ושם, אתם יכולים להשתמש בו גם – פשוט מחממים אותו קלות בסיר, ואוכלים בנחת בחסות האשליה. גם במקרה הזה, טוסט גבינת עזים יתאים מאוד.

 

המרכיבים ל-4-6 מנות מרק עגבניות ופלפלים קר

1/2 2 כוסות מיץ עגבניות מוכן

6 עגבניות בינוניות בשלות

1 גבעול סלרי עם העלים

מלח, פלפל שחור

1/4 כפית סוכר

1 כוס פלפלים קלויים מוכנים מצנצנת או פלפלים קלויים תוצרת בית (ראו הסבר בהמשך), ללא העוקצים והגרעינים

2 כפות שמן זית

1 כף חומץ יין שרי או חומץ בן יין אדום

2 שיני שום (או לפי הטעם), קלופות

כמה טיפות, או לפי הטעם, רוטב טבסקו או 1/2 כפית ממרח אריסה

אפשרויות להגשה

1 כפות עלי בזיליקום קטנים, או חתוכים דק

קוביות קרח

עוד כמה טיפות טבסקו וחומץ שרי או בן יין

 

ההכנה

1. שמים במעבד המזון או בבלנדר את מיץ העגבניות, העגבניות השלמות, גבעולי הסלרי, מלח ופלפל, הסוכר, הפלפלים הקלויים, שמן הזית, החומץ, השום והטבסקו (או האריסה). מעבדים עד שמתקבלת מחית במרקם דליל.

2. מכסים ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות עד שהמרק קר מאוד.

3. מחלקים את המרק הקר לכוסות או קעריות, מוסיפים את עלי הבזיליקום וקצת פלפל שחור גרוס מלמעלה, ואפשר גם עוד כמה טיפות טבסקו וחומץ שרי או חומץ בן יין אדום. מוסיפים קרח ומגישים מיד.

 

איך קולים בקלות פלפלים בתנור?

מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ולמצב גריל. מסדרים את הפלפלים בתבנית, וצולים אותם בתנור כחצי שעה, תוך השגחה, או עד שקליפתם מזהיבה־משחירה מכל הצדדים (הופכים אותם מדי פעם). מוציאים ומעבירים מיד לשקית ניילון. סוגרים את השקית ומשהים בטמפרטורת החדר לצינון. מקלפים את הפלפלים, נפטרים מהגרעינים וקורעים או חותכים לרצועות ארוכות.

 

 


 

עוד כתבות באתר לאשה

פסטיבל מאפרי סיפורים: מראות האיפור לקיץ

שאנל, דיור וגוטייה בסיכום שבוע אופנת העילית בפריז 

לוקחים לך את הפנסיה מתחת לאף ואת שותקת?

קוקוריקו תרנגול! שיק ופאשן זה הכל

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק עגבניות ופלפלים. קר בקיץ
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן. מבשלת מרק
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים