שתף קטע נבחר

למי קראתם קוואקר? מתכוני שיבולת שועל קצוצה

מה המשותף ללביבות האפונה, עוגיות גבינת העזים ועוגיות השוקולד של שי-לי ליפא? התשובה היא שיבולת שועל קצוצה שרובנו מכירים בשם קוואקר. נשמע לכם מוזר? נסו ותיווכחו שהיא מתאימה לא רק לדייסה

לביבות אפונה ושיבולת שועל

אפונה ונענע הן שילוב מנצח שהולך מצוין גם בלביבות. 

 

המרכיבים (ל-15 לביבות קטנות):

3 כוסות אפונה קפואה

1/2 כוס (45 גרם) שיבולת שועל קצוצה (אינסטנט)

1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 15%

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק

1/4 כוס נענע קצוצה דק

1 בצל שאלוט קצוץ דק

2 ביצים גדולות (L)

להגשה:

שמנת חמוצה

 

אופן ההכנה:
  1. חולטים את האפונה במשך 4-3 דקות במי מלח רותחים, עד שהיא רכה. מסננים ומצננים כ-5 דקות.
  2. מעבירים את האפונה החלוטה למעבד מזון, מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה.
  3. מחממים מחבת טפלון בינונית על להבה בינונית עם שמן קנולה בגובה 1/2 ס"מ. מטגנים לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
  4. בעזרת כף יוצקים לביבות לשמן ומטגנים 4-3 דקות, עד להזהבה. הופכים צד ומטגנים עוד כ-2 דקות. מעבירים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.
  5. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.


לביבות אפונה ושיבולת שועל (צילום: דן לב) 

 

עוגיות מלוחות משיבולת שועל וגבינת עזים

מגישים את הקרקרים האלה עם ירקות וגבינות, או מנשנשים אותם ככה כמו שהם.

 

החומרים ל-40 עוגיות:

לבצק:

1 גליל (200 גרם) גליל גבינת עזים, חתוך לקוביות

1/4 כוס גבינת פרמזן, מגוררת דק

75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל

1/2 כוס (45 גרם) שיבולת שועל קצוצה (אינסטנט)

1 כפית פפריקה מתוקה (או 1/2 כפית פפריקה מתוקה + 1/2 כפית פפריקה חריפה)

1/2 כפית מלח

לציפוי:

1/3 כוס שומשום (מומלץ בשלושה צבעים)

 

אופן ההכנה:

  1. מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, עד לקבלת כדור בצק.
  2. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים מכל מחצית גליל בקוטר 3 ס"מ. מגלגלים בשומשום, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מוציאים את הגלילים מהמקפיא ובעזרת סכין חד פורסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ (אם הבצק שהה במקפיא יותר משעה, ממתינים כ-5 דקות כדי שיתרכך מעט ואז פורסים). מסדרים בתבניות.
  5. אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה.
  6. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.


עוגיות מלוחות משיבולת שועל וגבינת עזים (צילום: דן לב)  

 

עוגיות קוואקר שוקולד

תופסת קטנה של אבקת קקאו הופכת את עוגיות הקוואקר האלה לשוקולדיות וטעימות במיוחד. 

 

המרכיבים (ל-20 עוגיות):

1 כוס (90 גרם) שיבולת שועל קצוצה (אינסטנט)

1 כוס (140 גרם) קמח רגיל

1 כוס דחוסה (200 גרם) סוכר חום כהה

2 כפות אבקת קקאו

1/2 כפית אבקת אפייה

100 גרם חמאה רכה

1 ביצה

2 כפות חלב

1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבלים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
  3. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. מניחים בתבנית במרחק 8 ס"מ זו מזו ומשטחים.
  4. אופים 20-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע (אין אפשרות להבחין בהזהבה).
  5. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע. 


עוגיות קוואקר שוקולד (צילום דן לב)

 

  • מתכונים של שי-לי ליפא באדיבות "קוואקר"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טובה לעוגיות מלוחות
צילום: דן לב
וגם למתוקות - שיבולת שועל קצוצה
צילום: דן לב
מומלצים