שתף קטע נבחר

איילת מבשלת - והפעם: עם הילדים

שלושת הילדים של איילת הירשמן גדלו במטבח, בין הסירים למיקסר של אמם. לכבודם ולטובת ההורים הסחוטים שרק מחפשים דרך מקורית להעסיק את הילדים היא מוציאה ספר ובו מתכונים שכיף לבשל ביחד - הורים וילדים. מתוכו בחרנו שני מתכונים שתמיד מצליחים: שבלולי פיצה ומוס שוקולד חלב

מוס השוקולד הקל ביותר

 

המרכיבים:

6 מנות גדולות (בכוסות בנפח 150 מ"ל);

או 12 קטנות (במכלים או כוסות של 60 מ"ל)

  

1 מכל (300 גרם) ממרח שוקולד נוטלה, בטמפרטורת החדר

2 מכלים (500 גרם) שמנת מתוקה, קרה מאוד

 

ההכנה:

1. שמים את השמנת בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה.

 

2. מסירים את הקערה מהמערבל, מוסיפים את ממרח השוקולד ומערבבים ידנית עד שמתקבל מרקם אחיד.

 

3. מחלקים לקעריות (או לקופסאות אחסון קטנות, כמו בתצלום) ואוכלים מיד, או שומרים במקרר עד שלושה ימים, בכלי אטום.

 

אוהבים חמאת בוטנים? קבלו גיוון קל:

אותו דבר, באותה שיטת הכנה, רק עם חמאת בוטנים חלקה, במקום ממרח השוקולד. 


 

שושני פיצה

 

המרכיבים ל-12 שושני פיצה

1 כפית שמרים יבשים או 3 כפיות שמרים טריים

2 כפות (40 גרם) סוכר

2/3 כוס מים חמימים

2 כוסות (280 גרם) קמח

1/2 כפית מלח

1/4 כוס (50 מ"ל) שמן זית

 

לשושני הפיצה

1 כוס רוטב עגבניות (ראו במתכון הבא, או מוכן)

1 כוס גבינה צהובה מגוררת, כדאי: גבינת מוצרלה

 

1. הבצק: שמים בקערית את השמרים, הסוכר והמים, מערבבים ומשאירים כך 10 דקות, עד שהשמרים תוססים ועולות בהן בועות קטנות.

 

2. שמים בקערת המערבל (או בקערה רגילה, אם מתכוונים ללוש בידיים) את הקמח, המלח, והשמן. מוסיפים את עיסת השמרים. מערבבים לדקה במערבל או מערבבים בכף עץ אם לשים בקערה רגילה. לשים 5 דקות בוו הלישה של המערבל או בידיים, על משטח מקומח, 15 דקות. הבצק מוכן כשהוא גמיש וחלק.

 

3. משמנים קערה בשמן זית, ומעבירים אליה את הבצק. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה במקום חמים, כחצי שעה.

 

4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

 

5. מקמחים משטח עבודה בקמח. מניחים עליו את הבצק ומחלקים ל-10 פיסות. מגלגלים כל פיסה לגליל באורך 10 ס"מ.

 

6. מכינים קעריות עם רוטב העגבניות או הקטשופ, ועם הגבינה הצהובה. מורחים כל גליל בחלק העליון בפס של רוטב עגבניות ומפזרים מלמעלה גבינה צהובה. מגלגלים את הגליל לגלילה ומעמידים אותו על הצד התחתון בתבנית. ממשיכים כך עם כל הגלילים ומעמידים אותם בתבנית כשהם צמודים זה לזה. מפזרים מלמעלה את מה שנשאר מהגבינה.

 

7. אופים 45-30 דקות, או עד שעוגת השושנים מזהיבה מאוד והגבינה נמסה ומזהיבה. מוציאים ומצננים כמה דקות, ומגישים (אפשר עם סלט).

 

אפשר להקפיא?

בטח. אפשר להכין את שושני הפיצה, ולא לאפות – אלא להקפיא אותן, כל אחד בנפרד או כשהם כבר צמודות זו לזו, בכלי אטום, עד חודשיים. כשרוצים לאפות מפשירים במקרר, ואופים באותו אופן. גם את המאפה המוכן אפשר להקפיא בכלי אטום, ולפני ההגשה להפשיר בטמפרטורת החדר ולחמם בתנור בחום נמוך (160 מעלות)

 

רוטב עגבניות בסיסי

לפיצה ולשבלולי פיצה, וגם לפסטה, ללזניה ולכל דבר שבו צריך רוטב עגבניות ביתי.

 

מחממים רבע כוס שמן זית בסיר ומטגנים 2 בצלים קלופים וקצוצים דק כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה עד שהם שקופים ורכים. מוסיפים 2-3 שיני שום קלופות ומטגנים עוד קצת (נזהרים לא לחרוך את השום). מוסיפים לסיר חצי כפית סוכר חום, 1 כפית מלח, פלפל שחור גרוס ו-2 גבעולי טימין, מערבבים,

מוסיפים 12 עגבניות בשלות או 2 קופסאות (400 גרם כל אחת) של עגבניות משומרות שלמות, מערבבים ומבשלים כחצי שעה מעל להבה בינונית, בלי למעוך את העגבניות. מועכים את העגבניות בכף עץ ומבשלים עוד כמה דקות. מכבים את הלהבה.

 

מוסיפים פנימה 40 גרם חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ברוטב. בשלב הזה אפשר להוציא את שיני השום ואת הטימין, ואם רוצים, אפשר לטחון את הרוטב, בבלנדר מוט ידני, כדי לקבל רוטב חלק. מצננים קצת. מוכן. אפשר לשמור במקרר, בקופסה אטומה, עד יומיים, או במקפיא, עד 3 חודשים.


צילומים: יוסי סליס; סטיילינג והפקה: נטשה חיימוביץ'

* המתכונים מתוך "קיץ שמח במטבח - הורים וילדים מבשלים ביחד" מאת איילת הירשמן (הוצאת ידיעות ספרים) שכולל מתכונים פשוטים וטעימים שילדים, וגם ההורים שלהם, בואו נודה, אוהבים ולצידם טיפים מועילים ועצות טובות לבישול ואפייה עם ילדים במטבח.




 

עוד כתבות ב"שף" באתר לאשה

קינוחים

עוגות ועוגיות

מאפים

 

לכל המתכונים של שף




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איילת הירשמן עם יהלי ודנה. מבשלת עם הילדים
צילום: יוסי סליס
מוס שוקולד. ילדים מתים עליו
צילום: יוסי סליס
שבלולי פיצה. גם פיצה, גם שבלול, הילדים מבסוטים
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים