שתף קטע נבחר

עוף של קיץ. עוף צלוי במיסו ומייפל

כן, מאוד חם בחוץ. לוהט. אבל לאכול צריך, וארוחת צהריים משפחתית היא גם הכרחית. אז איילת הירשמן שולפת את חברתה הנאמנה - משחת המיסו היפנית, ורוקחת עוף צלוי עשיר בטעמים שמגישים עם אורז לבן ופשוט נהנים

אוגוסט, לוהט וכו', אבל עדיין צריך לאכול משהו, כן? ואני מדברת על אוכל של ממש. ארוחת צהריים משפחתית ראויה, עוף צלוי בתנור – אבל בלי הרבה עבודה לפני.

 

במילים אחרות - הגיע הזמן לשלוף מהמזווה את ידידתי משכבר: משחת המיסו היפנית, שהיא אחת מאותם דברים שנותנים הרבה מאוד טעם בזמן קצר, בלי להתאמץ. מדובר במחית של פולי סויה ודגנים מותססים, קפסולה של המון טעם, בכמות קטנה של חומר.

 

ביפן יש מגוון עצום של מחיות וסוג מיסו, ובארץ קל להשיג בעיקר מיסו על בסיס סויה ואורז, שנחלק למיסו כהה ולמיסו בהיר, או לבן, שהוא עדין ומתקתק יותר.

 

במרינדה יש גם מירין (יין אורז מתקתק) ומייפל, והן מאזנות את מליחותו וטעמו העמוק של המיסו. יחד עם העוף צולים גם גזר ובצלים, וגם הם מרוויחים את טעימות המרינדה. נשאר רק להכין אורז לבן להגשה.

 

המרכיבים (4-6 מנות)

150 גרם משחת מיסו אסאייתית כהה (להשיג בחנויות למוצרי מזרח אסיה ובחלק מרשתות השיווק)

2 כפות מירין (יין אורז מתקתק, להשיג בחנויות למוצרי מזרח אסיה ובחלק מרשתות השיווק)

2 כפות סירופ מייפל מעולה

1 כף ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק

מיץ מ-1/2 לימון

 

4 ירכי עוף ו-4 רגלי עוף

מלח, פלפל - לתיבול העוף

4 גזרים, קלופים, חצויים

12 בצלי שאלוט או בצלים סגולים קטנים, חצויים

 

אפשרות להגשה:

פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק קצוץ דק

 

ההכנה

1. המרינדה: מערבבים בקערה את משחת המיסו, המירין, המייפל, הג'ינג'ר ומיץ הלימון.

 

2. מתבלים את נתחי העוף במלח ובפלפל, ומוסיפים למרינדה. מערבבים היטב, כך שנתחי העוף יכוסו מכל צדדיהם ברוטב. מכסים ומשהים למשך שעה במקרר (עד לילה).

 

3. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (200 מעלות).

 

4. מסדרים את הגזר ואת והבצלים בתבנית צלייה, ומתבלים אותם במלח ובפלפל. מוסיפים את נתחי העוף ויוצקים מלמעלה את הרוטב שהצטבר בקערה. מערבבים היטב, כדי שכל חלקי העוף, הגזר והבצל יכוסו היטב ברוטב.

 

צולים 15-20 דקות, עד שהעוף, הגזר והבצל מזהיבים היטב. מנמיכים את החום לבינוני (180 מעלות), מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים עוד 50-60 דקות, עד שהעוף שחום ועשוי היטב והגזר צלוי מבחוץ ורך מבפנים (אם במהלך הצלייה העוף משחים מדי, אפשר לכסות את התבנית ברדיד אלומיניום ולהמשיך לצלות כך).

 

5. ההגשה: מוציאים ומשהים 10 דקות בטמפרטורת החדר. מגישים, אפשר עם בצל ירוק זרוי למעלה.

 




 

עוד שף באתר לאשה

עוד מתכוני עוף קלים ב"שף"

מתכונים לארוחות מהירות הכנה - מצוין בקיץ חם

לכל מתכוני שף - כאן





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוף במיסו ומייפל. מתכון קל בדיוק למזג האוויר שבחוץ
סגנון: נטשה חיימוביץ' צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים