שתף קטע נבחר

הכל מתחיל בצלי. צלי בשר כמו של סבתא

מחפשים מנה בטעם של בית? איילת הירשמן מציעה צלי בקר ובצל שקל להכין ונהדר להגיש בארוחה מלאה, עם כל המשפחה

זה צלי בקר פשוט ומופלא. כזה עם רוטב חום והרבה בצל (הרבה, הרבה בצל!) שמתבשל הרבה זמן בסיר. צלי של סבתות, בקיצור. יתרון ארגוני: הצלי משתייך לקבוצת המאכלים שיותר טעימים אחרי שהם יושבים יום בתוך הרוטב שלהם, בסיר. 

 

מכינים יום לפני הארוחה, וכשמגיע הזמן, צריך רק לחמם בסיר, ויש. ולמרות שאני אוהבת מאוד את כל החמימות החומה ואת החום הביתי שהצלי הזה מפיץ סביבו, אני מרגישה גם צורך לאזן אותו קצת ולהגיש איתו סלט טרי: מערבבים בקערה עלי פטרוזיליה, שקדים פרוסים וקלויים ורימונים, שמן זית ומלח. מגישים עם פרוסות הצלי והרבה מהבצל המבושל.

 

עוד במגזין שף השבוע

צלי בקר ובצל

המרכיבים ל-8 מנות

1 כפית מלח

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 נתח כתף בקר, במשקל 1/2 1 – 2 ק"ג

3 כפות שמן זית

3 כרישות (החלק הלבן והירוק-בהיר בלבד, חתוכות לקוביות קטנות)

7 בצלים, קלופים ופרוסים

6 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי עם העלים, חתוכים לקוביות קטנות

1 ראש שום שלם, לא קלוף

1 כוס יין לבן יבש או בירה לבנה

6 כוסות ציר עוף או בקר (מוכן או תוצרת בית, ראו עמוד...) או מים

5 גרגרי פלפל אנגלי

1 עלה דפנה

1/2 כפית גרגרי פלפל שחור

 


 

ההכנה

1. מערבבים בקערה את המלח, הפפריקה והפלפל ומפזרים על נתח הבשר. מחממים את שמן הזית בסיר כבד וגדול מעל להבה בינונית ומטגנים את הנתח כ-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מוציאים ומניחים על צלחת.

 

2. מנמיכים את הלהבה לנמוכה, ומוסיפים לסיר את הכרישה, הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים תוך בחישה מתמדת 4-3 דקות, עד שהכרישה והבצל שקופים ורכים אך לא זהובים. מחזירים את נתח הבשר לסיר. מוסיפים לסיר את ראש השום, יוצקים פנימה את היין (או הבירה) מגרדים נמרצות בכף עץ את כל המשקעים שנדבקו לקרקעית, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 5 דקות, או עד שרוב האלכוהול מתאדה.

 

3. מוסיפים לסיר את הציר (או המים), את עלה הדפנה ואת שני סוגי גרגרי הפלפל. ממשיכים לבשל את הצלי, מכוסה, על להבת הכיריים הנמוכה ביותר שיש לכם, במשך שעתיים=שעתיים וחצי, עד שהוא רך מאוד. מוציאים את הבשר מהסיר. משהים עשר דקות. פורסים לפרוסות ומחזירים לסיר. 

 

4. ההגשה: מחממים את הסיר, עם הפרוסות בתוך הרוטב, מעל להבה בינונית-נמוכה. מגישים את פרוסות הבשר עם פרוסות הבצל. כדאי ליד סלט.

 










 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צלי בקר ובצל. אחלה התחלה
צילום: יוסי סליס
הכותבת, איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים