שתף קטע נבחר

לימון מוסיף המון. גם לתפוחי אדמה

איילת הירשמן נתקפת געגועים לאיטליה, ומכינה תפוחי אדמה כמו שהמקומיים שם מכינים - צלויים בלימונים. תפוחי האדמה זהובים, פריכים וריחניים, מתאימים כתוספת או כארוחה קלה בפני עצמה

תפוחי אדמה צלויים בתנור הם תוספת מעולה: לעוף, לדגים, לבשר וגם מנה בפני עצמה, ארוחה קטנה ומצויינת שתמיד מתאימה. אחת הדרכים הכי טובות לצלות תפוחי אדמה, היא כמו שהאיטלקים עושים: עם המון לימונים. העבודה היחידה שיש במתכון הזה, וגם היא לא רצינית במיוחד, היא לפרוס: פורסים את תפוחי האדמה והלימונים לפרוסות, וזה הכל בערך.

 

אחרי הצלייה מתקבלים לימונים רכים ומקורמלים, תפוחי האדמה פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, והריח פשוט מדהים.

 

 

המרכיבים (תבנית בגודל 25 ס"מ, 4-6 מנות)

5 תפוחי אדמה בינוניים

4 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל שחור

2 לימונים צהובים, בשלים ונקיים

4-3 גבעולי רוזמרין

 

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).

2. מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות בעבי חצי ס"מ-ס"מ. מעבירים לקערה, יוצקים 2 כפות משמן הזית ומערבבים בידיים עד שכל הפרוסות מצופות בשמן.

3. פורסים את הלימונים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומוציאים מהם את הגרעינים.

 

4. משמנים את התבנית בכף שמן הזית הנותרת, ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה בכמה שורות, אחת על השנייה, כשהן קצת חופפות זו לזו. מתבלים במלח ובפלפל ומסדרים מעליהם את פרוסות הלימונים ואת גבעולי הרוזמרין. יוצקים את שאר שמן הזית מלמעלה.

5. צולים במשך כשעה, או עד שפרוסות תפוחי האדמה מזהיבות מאוד ופרוסות הלימונים מזהיבות-משחימות. מגישים.

 

עוד מתכוני ירקות של איילת הירשמן









 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תפוחי אדמה צלויים עם לימון ורוזמרין
צילום: יוסי סליס
תפוחי אדמה טריים. רגע לפני הצלייה
צילום: איוי לרר
לימון מוסיף המון. גם לתפוחי אדמה
צילום: ירון ברנר
הכותבת, איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים